Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yıldırım'ı baş tacı ederim

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, küfür eden sarı-lacivertli taraftarlara müdahalede bulundu ve ardından salonu terk etti. Yıldırım'ın bu tepkisiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
Fevkalade güzel bir olay. Aziz Yıldırım'ı benim kadar eleştiren bir adam yoktur. Ben her hafta neler söylüyorum. Ama Türkiye'de hâlâ merdivenlerin boş olduğu bir tek stat var: Şükrü Saracoğlu. Aziz Yıldırım'ın küfüre karşı tavrını da gayet iyi biliyorum, stadyumda da görüyorum. Buradaki davranışı hakikaten Yılın Fair-play Ödülü'ne layık. Kendi seyircisine kızması, bağırması ve terk etmesi salonu. Fair-play komitesinde olsam Aziz Yıldırım'ı tek başına aday gösteririm.
Ancak bu Aziz Yıldırım'ın Saracoğlu Stadı'nda oturduğu Şeref Tribünü'nün tam karşısında 50 metre boyunca bir afiş var. 'Kill for you' yazıyor üzerinde. 'Senin için öldürürüm.' Bu ne? Onu görmüyor mu? Ona niye itiraz etmiyor? 'Onu buradan indirin. 'Öldürürüm' lafı bir futbol sahasına, spor alanına yakışır mı!' demeyen de aynı Aziz Yıldırım!.. O zaman düşünüyorum 'Bir hesabı mı var' bunları yaparken... Çünkü görmemesine imkân yok. 50 metre... Bütün kapalı tribünün altına boydan boya asıyorlar; 'Kill for you' diye.

SORU İŞARETLERİ VAR
Bu olaydan sonra taraftarlar Yıldırım aleyhine "Bizim için AZİZ olan tek şey Fenerbahçe'dir" yazılı bir pankart açtı. 'Kill for you' pankartı da bilgisi dışında asılmış olabilir mi?
Ben Aziz Yıldırım'ın futbolda şiddetle, küfürle samimi olarak uğraştığına inanmak istiyorum. Başlangıçta böyle değildi. Olay çıkaran seyircileri polisin elinden aldığını televizyonlarda izledik. Anadolu'da polis müdürlerini, hatta valileri itip kakalayarak, "Benim taraftarıma dokumazsınız" diyerek, meydan okuyarak, orada emniyet müdürlerini temsil eden komiserlere emirler vererek. Şimdi o Aziz yok. Şimdi "Niye küfür ediyorsunuz kadın sporcuya" deyip salonu terk eden Aziz Yıldırım var. Bu Aziz Yıldırım olsun, ben onu her zaman alkışlarım. Baş tacı ederim. Benim için bu Fair-play'lik bir harekettir. Bütün kulüp başkanlarına örnek olacak bir harekettir ama aynı Aziz Yıldırım'ın karşısındaki "Kill for you" yazısını görmeyişini de anlayamıyorum. Bu yüzden kafamda hâlâ soru işaretleri var.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008
 Cinayet gibi   / 05-02-2008
 Beşiktaş favori   / 30-01-2008
 Özür dilemeli   / 29-01-2008
 Erzik doğru isim   / 23-01-2008
 Alex ne yaptı!   / 22-01-2008
 İlk kez bırakmadı   / 16-01-2008
 Fark ortada   / 15-01-2008
 Ronaldo ortada yok   / 09-01-2008
 Utanç duydum   / 08-01-2008


 
Kalli sonuncu
Alex'in sözü geçiyor
Yıldırım'ı baş tacı ederim
Yarın
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Biraz ciddiyet
Jimenez' i OFTAŞ maçında görenler,...
İnanın sizde tarihe geçin
2000' de UEFA Kupası' nı alan iki...
Kız gibi oynuyorlar
"Sanki kilo vermeye gelmişler.
Düzelteceğiz
Kulübün son dönemde başsız...