Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İşte böyle...

Fenerbahçe ligin yıldızsız fakat zorlu takımı OFTAŞ'ı 90 dakika boyunca üstün bir futbol oynayıp farklı bir skorla yendi ve hem tribündeki Sevilla teknik direktörüne, hem de özellikle kupada zorlandığı Galatasaray başta olmak üzere bütün rakiplerine gözdağı verdi. Demek ki bu yıldız futbolcular korkmadan ve çekinmeden oynar, daha fazla koşup mücadele ederlerse büyük küçük bütün rakiplerini rahatlıkla yenebilir. Maçın yıldızı bence Kezman'dı. Tek forvet olmasına rağmen gol atan, asist yapan ve bolca şut çekerek rakiplerini korkutan Kezman'ın bu maçta yeniden doğduğunu gördüm. Üstelik, İsmet Arzuman gibi ona tekme atan ve açık fauller yapan futbolculara göz yuman bir hakem olmasına rağmen. Arzuman, hakemliği bırakıyor ama hâlâ faulü öğrenememiş. İlk sarı kartlarda korkusuz davranan Arzuman, penaltı yapan İlhan'a ve 2. sarı kartlık Giray ile Tozo'ya kar göstermedi. Son dakikada Carlos'un atağını ceza sahası içinde koluyla kesen Orhan'ı seyretti. Çok sert oynayan OFTAŞ'ın en az 3-4 kırmızı kart görecek futbolcusunu sahada tuttu. Fenerbahçe her iki yarıda da üstün oynarken, çok sayıda da pozisyona girdi. Eğer sahada gününde bir Alex olsa en aşağı beş gol daha atarak krallıkta iddialı bir duruma gelebilirdi.

Devamlı güzel paslar
Zico, Galatasaray maçının orta sahadaki yıldızı Selçuk'un yerine Şilili Maldonado'yu alarak oyuna başlamıştı. Cezalı Lugano'nun yerine de Yasin oynadı. Maldonado maç eksiğine ve henüz uyum sağlayamamasına rağmen 90 dakikayı hatasız tamamladı. Orta sahada Aurelio her zamanki gibi takımın en iyilerindendi. Üstelik bu defa kendisine ilk OFTAŞ maçında verilmeyen penaltıyı İsmet Arzuman gibi bir hakeme çaldırarak, sarı-lacivertlilerin ilk penaltı golü kazanmasına da yardımcı oldu. İlk yarı Alex'in penaltı ve Kezman'ın golleriyle 2-0 sona ermişti. İkinci yarıya buna frikikleri boşa harcayan Carlos'un golü de eklenince sahada devamlı güzel paslar yapan bir Fenerbahçe seyrettik. Ama Fenerbahçe defansı ve özellikle de Yasin, bir kornerde rakibini boş bırakarak sahanın en kısalarından İlhan'ın kafayla takımının şeref sayısını atmasına neden oldu. Zico, bu memnuniyet içinde son beş dakikada başarılı futbolcular Uğur'la Kezman'ı alkışlatarak oyundan aldı ve Vederson ile Kazım'ı sahaya sürdü.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşte öyle bir şey...   / 07-02-2008
 Kalli'nin fendi...   / 04-02-2008
 Kupa statüsü   / 31-01-2008
 Perşembenin gelişi   / 28-01-2008
 Sert futbola prim!   / 26-01-2008
 Güle oynaya   / 24-01-2008
 Futbol ve gol   / 21-01-2008
 Gözümüz aydın   / 18-01-2008
 Utansınlar   / 17-01-2008
 Yönetim-Zico   / 14-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Kadıköy canavarı
F.Bahçe güzel oyunuyla 3 puanı...
Barusso sevinci
G.SARAY' ın yeni transferi...
Ders olsun
"Emeklerimizin boşa gitmemesi için...
Trabzon' da Şener devri
İbrahim Hacıosmanoğlu' na bin 19...