Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Perşembenin gelişi

Güzel bir Ata sözümüz var; perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Fenerbahçe'nin sahasında hiç mağlup olmayan ve 10 galibiyet alan eski lider Sivasspor'u farklı yenmesinin işaretini geçen hafta oynanan ligdeki 5-0'lık Gaziantep ve kupadaki 10-3'lük Alanya galibiyetleri vermişti. Bazı futbol ulemalerı (!) "Fenerbahçe'den alınacak futbolcu yok", "Fenerbahçe güzel futbol oynamıyor" diyerek ahkam kestiler. Herhalde şu son haftada atılan 19 gol onların suratını bir hayli kızartmıştır. Fenerbahçe'nin dünkü galibiyeti iki devre başında kaçırılan 5 mutlak gole rağmen 4-1'lik bir skora geldiyse bunun baş mimarı iyi bir program yapan Zico'dur. Önce bu zor dönemeçler için kadroyu sürekli Antalya'da kampa soktu, bu sırada oynayacakları rakipler hakkında gerekli bilgileri verdi. En önemlisi de Sivas'ın buz pateni sahası gibi olan zeminine göre tedbir alması ve gerekli kramponları hazırlatmasıydı. Maç boyunca saha yabancılığı çekmeyerek rakiplere ikinci yarıdaki 10 dakika hariç çok büyük bir üstünlük sağladılar.

4'ü de yan toptan
Bu üstünlük 90 dakika çok iyi pas ve pres yapmalarından doğdu. Sivas'ın kanatlar ve hava toplarındaki zafiyetini de dikkate alarak buna göre hazırlanan sarı-lacivertli takım nitekim 4 golü de yan toplardan kazanırken, birçok musait kafa vuruşları da rakip kalecinin kurtarışlarıyla önlendi. İlk yarı Selçuk ve Semih'in kaleci tarafından kurtarılan kafa vuruşlarından sonra iki gol Gökhan'ın önce Alex'e sonra da Semih Şentürk'e yaptığı nefis ortalardan geldi ve ilk devre 2-0 sona erdi. İkinci yarının başında da Alex (2) ve Deivid'in kaçırdığı çok net pozisyonlar vardı. "Atamayana atarlar" sözüne uygun olarak Sivas, Musa'nın ayağından skoru 2-1'e getirince seyircinin de desteğiyle eski lider umutlandı. Ancak Zico devreye girdi 65'te Uğur'un yerine Vederson, 74'te Semih'in yerine Kezman girince takım yeniden canlandı ve usta golcü Kezman'ın sol kanattan önce Vederson daha sonra da Alex'in ortalarından attığı iki güzel golle skoru 4-1'e getirdi. Hakem Yunus Yıldırım yeni kuralları keyfine göre uyguladı. Ama Aurelio ve Alex'e arkadan yapılan sarı kartlık faullerde elini cebine sokmadı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sert futbola prim!   / 26-01-2008
 Güle oynaya   / 24-01-2008
 Futbol ve gol   / 21-01-2008
 Gözümüz aydın   / 18-01-2008
 Utansınlar   / 17-01-2008
 Yönetim-Zico   / 14-01-2008
 Sakatlar sıktı   / 08-01-2008
 Fazlası olmaz   / 07-01-2008
 Gerçek lider   / 29-12-2007
 Transfer şart   / 24-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Batman döndü
Alanya' ya dört tane atan Sırp...
İşte Galatasaray
Uzun zaman sonra ilk kez böyle...
Hata korkusu
Stoper arayışlarını sürdüren...
Zidan' a kanca
Bordo-mavililer, Mısır' ın Sudan'...