Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Gerçek lider

Ligin gerçek lideri hangi takım? FIFA'nın internet sitesi aynı puanda olan F.Bahçe ile Sivasspor'un kendi aralarındaki maçı sarılacivertlilerin 1-0 kazandığını dikkate alarak onları zirveye çıkarmış. Yiğidoları ve hocalarını çok sevdiğim ve beğendiğim halde eğer adaleti göz önüne alacak olursak, bize göre de ligin gerçek lideri F.Bahçe'dir. Bunda verilmeyen penaltılarla kaybedilen puanları ve Kayseri'deki hakem kıyımını hesaba katmıyoruz, sadece bir olayı göz önüne alarak bu sonuca varıyoruz. Zira, eğer Trabzon'daki maçta uzatmalar oynanırken bir seyirci akılsızca sahaya girip Mehmet Yıldız'a saldırmasa, 30 saniye sonra maç Sivasspor'un 1-0 mağlubiyetiyle bitecek ve bugün puanı 37 değil 34 olacaktı. Hükmen galibiyetten kazandığı 3 gol de eksilip yediği de 1 artarak averajla F.Bahçe'nin altında kalacaktı. Bu kararda federasyon mecburen yönetmelikleri uyguladığı için hakkaniyetten söz edemeyiz ama vicdanen hiçbir günahı olmayan sahadaki bordo- mavililerin üç puanının uçmasına üzülüyoruz. Güzel bir atasözümüz var: "Bir deli bir kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış." Bu olay da ona benziyor. Üstelik Trabzonspor'un beş maç da sahası kapatılmıştı.

Bu soruya cevap verin
Tekrarlıyorum, Sivasspor'un ve çok sevdiğim Bülent Uygun hocanın bu yokluklar içinde yaptıkları küçümsenemez. Anadolu futbolu için hepimize gurur veren bir olay ve başarı gerçekleşmiştir. Ama lige 2-0 yenilgiyle sonunculuktan başlayıp, her hafta üst sıralara tırmanarak üstelik bu arada Avrupa'da da çok üstün bir grafik çizerek Şampiyonlar Ligi'nde tur atlayan ve zirveye çıkan F.Bahçe'nin hakkını da teslim etmeliyiz. Şimdi bir soruya cevap verecek bir otorite arıyorum. Atılan golleri tek tek sayarsak ligde Sivassporlu futbolcular 25 golü ağlara yollamış ama klasmanda 17 maçta 28 gol görünüyor. Buradaki üç golü kimler atmıştır? Bu da ilk yarıda 30 golle ağları en çok sarsan F.Bahçe'ye karşı yapılan başka bir haksızlık oluyor. Özetle, şu anda olağanüstü nedenlerle ligler bitmiş olsa, FIFA'ya göre şampiyon ilan edilecek takım F.Bahçe olacaktır. Bu nedenle federasyonumuz da klasmanda Fenerbahçe'yi ilk sıraya yükseltmelidir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Transfer şart   / 24-12-2007
 Liderlik geldi   / 23-12-2007
 Erman Toroğlu   / 21-12-2007
 Hakemi de...   / 17-12-2007
 Hem tur hem Uğur   / 13-12-2007
 Fark kaçtı   / 09-12-2007
 F.Bahçe şanslı   / 07-12-2007
 Zico'ya yuh!   / 02-12-2007
 Yıldızların hataları   / 28-11-2007
 Atak sürüyor   / 26-11-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Tercüme hatasıymış!
F.Bahçe, Zico' nun "Ronaldo' yu...
Antalya' ya gidilmeyecek
CİMBOM, ikinci yarı...
Tarihi takas
Siyah-beyazlılar, Manisa' ya...
Başka bir bahara
İlk haftadaki olaylı Sivasspor...