Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İşte öyle bir şey...

Bir güzel atasözümüz var: "Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü." FIFA, daha şampiyonalara uzun bir süre varken, kulüpler iç kupaları ve ligleriyle uğraşırken sezon ortasında özel milli maç için ülkeleri mecbur kılıyor. Takımlar da sahada neredeyse kadrolarının yarısını değiştirerek bu mecburiyeti yerine getiriyor. Zira birçok takımda çekirdek kadro henüz kurulmamış. O sırada formda olan toplama futbolcular sahaya sürülüyor ve uyumlu bir oyun bekleniyor. Nitekim dün gece de İnönü Stadı'nda öyle bir maç yaşandı. Sahaya 1-4-1-3-2 taktiğiyle çıkan Milli Takımımızın ilk yarıda sadece sağ kanadı çalıştı. İki kısa boylu iki uç adamı hava toplarına hakim olamadığı için etki kuramayan ayyıldızlı gençler, pozisyon dahi bulamadan ve rakiplerine de çok tehlike yarattırmayarak devreyi 0-0'lık beraberlikle kapattılar. İkinci yarıda Mehmet Yıldız, Arda ve Uğur Boral'ın oyuna girmeleri sol kanadımızı da işletirken, oyunun temposu yükseldi ve maç seyredilir bir hale geldi.

Çekirdek oluşturmalı
Bu arada teknik heyet sık sık oyuncu değişikliği yaparak, hem çağrılan futboları gördü, hem de onlar tatmin etmeye çalıştı. Bu kadar oyuncu değişikliği arasında Fatih Terim'in hem boylu, hem golcü Gökhan Ünal'ı sahaya sürmemesini garipsedim. Akortsuz piyona gibi uyumsuz sesler çıkaran ve tek başına göz dolduran başta kaleci Volkan olmak üzere Gökhan Gönül, Nihat, Emre, Servet, Aurelio ile sonradan giren Uğur ve Arda arkadaşlarından daha çok göz doldurdular. Ancak gol atamama hastalığımız ve şut isabetsizliğimiz ile defansta duran toplarda gedikler vermemiz yine dikkatlerden kaçmadı. Eğer görevde kalacaklarsa (Bana göre başarılı olamamışlardı) bu teknik heyetin yapacağı ilk iş bir çekirdek kadro kurup, FIFA'nın talimatını beklemeden bu takımdaki oyuncuları özel maçlarla birbirine tanıtmaya ve uyum sağlamaya çalıştırmaları gerektirmektedir. Yoksa EURO 2008 arifesinde toplanacak kadrolarla iyi futbol oynayıp, güzel sonuçlar almak zor olacaktır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kalli'nin fendi...   / 04-02-2008
 Kupa statüsü   / 31-01-2008
 Perşembenin gelişi   / 28-01-2008
 Sert futbola prim!   / 26-01-2008
 Güle oynaya   / 24-01-2008
 Futbol ve gol   / 21-01-2008
 Gözümüz aydın   / 18-01-2008
 Utansınlar   / 17-01-2008
 Yönetim-Zico   / 14-01-2008
 Sakatlar sıktı   / 08-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Latin rüzgarı
F.Bahçe şimdiye kadar 4 kıta, 32...
Alkışlar Polat' a
Takımın aldığı başarılı sonuçlar...
Hak eden oynamalı
Toraman, "İstikrarlı bir...
Szymek darbesi
Bordo-mavili yönetimin dün akşam '...