Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Saygısızlık

F.Bahçe-G.Saray maçları gazozuna da olsa büyük önem taşır. Her iki kulüp de gerek camialarıyla olsun gerek taraftarıyla işi gurur meselesi yaparlar. Tribünler en renkli şekilde hazırlanır. Kısaca o gün bayram günü gibidir. Saha içindeki mücadele kora kor olur. İşte son maç da aynı şekilde geçti. Ama neticede bu işten F.Bahçe ağır yaralı çıktı. Lugano kırmızı kart gördü, Semih sakatlandı. Temiz bir 90 dakikaydı. Futbol adına en büyük yanlışlık, Fırat Aydınus'un Semih'i hastaneye gönderen Servet'in attığı tekmeyi, sarı ile geçiştirmesiydi. Aydınus kararı doğru verseydi G.Saray 60 dakikaya yakın 10 kişi oynayacaktı. Skor değişir miydi bilemem. Aslında pek de önemli değil, daha 2. maç var. Önemli olan Semih gibi formda bir futbolcunun sahalardan uzak kalmasıdır. F.Bahçe'nin önünde G.Saray'dan daha fazla önemseyeceği Sevilla maçları var.

***

Söylemek istediğim; G.Saray karşısında alınan beraberliğin pek de önemi yok. F.Bahçe oyununu tutturamadı, rakibine çok pozisyon verdi. Burada G.Saraylıların gösterdiği aşırı sevinç gösterileri tuhafıma gitti. İsterse hepsi yerli olsun, hepsi yabancı fark etmez. Önemli olan o futbolcuların G.Saray'ın kadrosunda olmalarıdır. Bir berabelikten sonra taraftarı, futbolcusu teknik heyetiyle bu derece seviniliyorsa o taktirde büyüklük kavramını tekrar gözden geçirmemiz gerekecek. Haa şu sonuçtan sonra tur atlarsın o zaman her şey yaparsın, bir şey söylenmez ama G.Saray'ın beraberlikten sonra böyle sevinmesi gerçekten manidardı. "Ali Sami Yen'de işi rahat bitiririz" diyorlar. Erken sevinmesinler, orada ne olacağı belli olmaz.

***

Bir ayıp da maç öncesi yaşandı. F.Bahçe'nin sponsorlarından Aras Kargo'nun sahibi Celal Aras hakkın rahmetine kavuştu. Mekânı cennet olsun. Başlama vuruşundan önce saygı duruşu yapıldı ama üzülerek gördük ki rakip takımın taraftarı hangi hırsla, hangi ruh haliyle bu şekilde kötü davranışlarda bulundu. Bir ölünün arkasından yapılan bu saygısızlık için benim bir şey söylemem mümkün değil. Herhalde G.Saray bir özür metni yayınlayacaktır. Çünkü kendi taraftarların yaptıklarından kulüp sorumludur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İyi sonuç!   / 04-02-2008
 Desteği hak etmek   / 29-01-2008
 Şova devam   / 28-01-2008
 Saygı duymalı   / 24-01-2008
 Saygıyı hak ediyor   / 23-01-2008
 Olmazsa olmazlar   / 19-01-2008
 Gölge etmeyin   / 17-01-2008
 Sistem mi sistemsizlik mi?   / 16-01-2008
 Alex'siz de olmalı   / 15-01-2008
 Transfer şart   / 14-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Appiah' ta büyük şok
Ganalı, futbola devam etmesi...
Kaderin lütfu
Sezon başında yedek bekleyen genç...
Kayseri alarmı!
Ertuğrul Sağlam, Kayseri' deki...
Trabzon ayırıyor
"Çözümü dışarda aramamalı,...