Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İyi sonuç!

Maçtan önce herkes gibi benim de favorim Fenerbahçe'ydi. Ama her zaman söylüyorum; maç saha içinde kazanılır. Eğer futbolun gereklerini yerine getirmezseniz kolay geçeceğini sandığınız maçlar zor geçer. İşte dün akşam Kadıköy'de bu gerçeği bir kez daha yaşadık. Akıllı ve disiplinli oynayan taraf G.Saray'dı. Birçok net gol pozisyonuna girdiler. Bunların sonuçlanmamasının en büyük nedeni kalede devleşen Volkan'dı. Yani Fenerbahçe'nin en iyi futbolcusunun kalecisi olduğunu söylersek herhalde maç için bir fikir sahibi olursunuz. Kalli, Fenerbahçe'nin Sivas maçından iyi notlar çıkarmış. Savunmadaki kalabalığı hiç dağıtmadı. Ölü toplar dışında Servet, Emre, Barış ve Mehmet Topal hemen hemen orta sahayı geçmeden oynadılar. Böylece Alex istediği boş alanları bulamadı. Kalli kanatları da iyi kapatınca Fenerbahçe'nin gol atması tesadüfe kaldı. Sakatlanana kadar Semih, daha sonra yerine giren Kezman'a yardım eden yoktu. Hücumda çoğalamazsan pozisyon da bulamazsın. Kupa randevusu olduğu için iki ayaklı maçın ilkiydi. O yüzden Galatasaray'ın istediğini aldığını söyleyebiliriz. Belli ki Fenerbahçe'den bayağı korkmuşlar. Kendilerine güvenleri olsa maçı kazanıp, giderlerdi. Kalli'nin takımı iyi oynuyor. Pozisyonlar buluyor. Üstüne üstlük rarkibi 10 kişi kalmış. Ama Kalli ne yapıyor? 2 dakikalık uzatmada iki futbolcu birden değiştiriyor. Yani beraberliğe yatıyor. İşte 'Fenerbahçe'den korktu' tezimin en büyük kanıtı budur.

Selçuk-Gökhan iyiydi
Kaleci Volkan'ın dışında sahada iki futbolcuyu daha çok beğendim. Selçuk belki geldiği günden beri en iyi topunu oynadı. Zaten tribünler de hak ettiği alkışı kendisinden esirgemedi. Gökhanda 10 kişi kalmış takımını ayakta tutmaya çalışan bir başka gönüllüydü. Arda'yı bir başka gördüm. İnanılmaz çalıştı. Ofansta iyi işler yaparken, defanstaki arkadaşlarına da en çok yardım eden isimdi. Lugano'ya ne demeli, bilmem. İkinci sarı kartındaki yaptığı harekete futbol adına bir şey söylenmez. Ama be kardeşim! İlk kartı niye yiyorsun. Pozisyon geçmiş, gitmiş. Top auta çıkmış, hâlâ hakemle uğraşıyorsun. Şu amatörlükleri nasıl yaparlar, aklım ve hafızam almıyor Fırat Aydınus demişken, Servet'in Semih'i doğrayıp, sedye ile saha dışına attığı pozisyona göre göre, bile bile sarı kart gösteriyorsun. Sonra da "Neden dünya ve Avrupa kupalarında hakemimiz yok" diyorsunuz. Nasıl olsun ki? Aydınus'a bir sorum var: Size kurslarda "Kırmızı kart göstermek için illa ki birisi ölmeli" mi diyorlar. Aydınus görevini yapmadı. Çünkü günahı olmayan bir futbolcuyu hastaneye gönderen kasabı sahada tuttu Semih'in sakatlığı en az üç dakika sürdü. Ama Aydınus 45'inci dakikada Fenerbahçe ataktayken ilk yarıyı bitirdi. Fenerbahçe iyi oynamadığı maçta Saracoğlu'ndaki yenilmezlik serisini sürdürdü. Tek sevineceği nokta bu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Desteği hak etmek   / 29-01-2008
 Şova devam   / 28-01-2008
 Saygı duymalı   / 24-01-2008
 Saygıyı hak ediyor   / 23-01-2008
 Olmazsa olmazlar   / 19-01-2008
 Gölge etmeyin   / 17-01-2008
 Sistem mi sistemsizlik mi?   / 16-01-2008
 Alex'siz de olmalı   / 15-01-2008
 Transfer şart   / 14-01-2008
 Biz de samba yapabilir miyiz?   / 11-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Bahisler yattı
Fenerbahçe karşısında üstün bir...
Made In Turkey
Kaçan 4-5 pozisyondan biri gol...
Geçit vermem
Hırvat stoper, Beşiktaş' ta çok...
Yattara Belek' in yıldızı
Trabzonspor, ligin ikinci...