Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Transfer şart

F.Bahçe çok kötü başladığı ikinci devrenin ilk maçına kötü devam etti ve 2-0'lık skorla karşı karşıya kaldı. Son 10 dakikada silkindi, beraberliği yakaladı, galibiyeti kaçırdı. Şimdi F.Bahçeli futbolcu arkadaşlarımıza soralım: Be kardeşim madem 10 dakikada işi bitirecek güce sahipsin de neden 80 dakika ayakta uyudun? Niye saldırmadın? Niye isteyerek oynamadın? Yani Fenerbahçe'nin gol atması için illa ki gol yemesi mi gerek? Bırak, ilk dakikadan itibaren sen saldır, golünü at, ondan sonra da rakip düşünsün. Zico'nun yokluklar içinde sahaya çıkarttığı doğruydu. Kime sorarsanız sorun, belki 1-2 kişi haricinde herkes bu kadroyu çıkartırdı. Selçuk Deniz ve Appiah'ın yokluğunda, Kemal Aurelio'nun yanında görev yaptı. Ali Bilgin Alex'in bölgesinde, Deivid ise sağ kanattaydı. İşte hep söylediğim ve Zico'nun yanlışı burada. Kayseri maçında da aynı hatayı yaptı. Alex'in bölgesinde Deivid oynar, Ali sağ kanatta oynar. Bakmayın siz "Ali orada çok koşuyor'' falan diyenlere. O bölgede asist yapmak, koşan adamın önüne top atmak ve topa iyi vurmak lazım. Hala Ali'den bu özellikleri bekleyenler varsa akıllarına şaşarım. İşte Deivid, bölge değiştirdiği zaman giden maçı kurtardı. Attığı gol bir yana yaptığı asistlerden bir iki F.Bahçe futbolcu faydalanabilse şu mucize maçtan 3 puanla çıkılabilirdi.

Alex olsa 5'lik olurdu
İstanbul BŞB takımının mücadelesini çok beğendim. Abdullah hocanın F.Bahçe'yi iyi tanıdığı belli. Ama Abdullah hocanın bir de şansı var. O da iki maçtır Alex'siz F.Bahçe ile oynuyor. Biz her zaman söylüyoruz, Alex olmadığı zaman takım pozisyon bulmakta zorlanıyor. Dün Alex olsaydı, Abdullah hoca kusura bakmasın maç 5'lik olurdu. Ama gene de kendisini tebrik ediyorum. Ve gene tekrar ediyorum, Alex'siz F.Bahçe'yi iyi kullandı. Bu da Alex'i hâlâ beğenmeyen spor adamlarına duyurulur. Zico'nun Kemal'i bu yoklukta oynatmasını hoş karşılayabilirim ama Aurelio'yu geride bırakıp Kemal'i ilerde oynatmasını da hoş karşılamam. Kemal çok uzun zamandır oynamıyor. Aurelio ise hem gol atma, hem de attırma özelliğine sahip. Neden Aurelio, Lugano ile Edu'nun önünde ve neden Kemal, Semih'in arkasında? Bu işte yanlış var. Bir sözüm de Kazım'a. Oyuna girdiğinde herkes ondan çok şeyler bekliyor. Ama o beklentileri karşılamadı.

Deivid yer değiştirince
Kötü giden bir maçı çevirmek teknik adamın elindedir. Zico da bunu elinden geldiği kadar yapmaya çalıştı. 60. dakikada Kazım'la Vederson'u içeri alıp o ana kadar sahada olmayan Uğur Boral'la Kemal'i yanına çekti. Bu da olmayınca genç İlhan Parlak'ı sahaya sürüp Semih ve Deivid'le beraber forveti üçledi ve büyük risk aldı. Tabii ki bu riskin sonucunda kalesinde goller gördü ama gene de attıklarıyla skoru yakaladı. Yüzde yüz kaçırdıklarını da eklesek F.Bahçe dünkü maçtan farklı galip ayrılabilirdi. Sonuçta Alex'siz F.Bahçe gene puanlar kaybetti. Ama F.Bahçelilerin sevindiği nokta, Şükrü Saracoğlu'ndaki yenilmezliklerinin devam etmesidir. Şu açık ki Alex olmadığı zaman takım ilerlemiyor. Semih adım bile atamıyor. Demek ki transfer şart. Bunu başkan da yönetim de Zico da biliyor. Şu anda kaybedilmiş bir şey yok. Ama acele etmek de şart.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Biz de samba yapabilir miyiz?   / 11-01-2008
 Kimse merak etmesin   / 09-01-2008
 Kupa çengeli!   / 07-01-2008
 Gerçekler ortada   / 06-01-2008
 Alex'in acı yanıtı   / 04-01-2008
 Fazla söze gerek var mı?   / 31-12-2007
 Aurelio gerçeği   / 29-12-2007
 Bekleriz efendim   / 23-12-2007
 Hayırlısı olsun   / 22-12-2007
 Semih'in yanıtı   / 19-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şutu unuttu
F.Bahçe formasıyla 17 frikik...
Basinas 1 milyon €
Mayısta sözleşmesi sona erecek...
Majstoroviç anlaştı!
Fransız basını, Beşiktaş' ın...
Acıların takımı
Türkiye Kupası' nda tur şansını...