Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Saygıyı hak ediyor
Diğerlerinin yaptığı gibi kupayı al ve çekil kenara, gerçekleri görme, ağzını açma, üç maymunu oyna Şampiyon olmasına rağmen Türk futbolu adına böyle olaylara girmeyen Fenerbahçe alkışlanmalı


Galatasaray'ın Bursaspor ile oynadığı maçta futboldan başka ne ararsan vardı; güreş, judo, boks... İki takımdan da kırmızı kartı hak eden futbolcular vardı. Hakem Bülent Yıldırım son derece aciz bir yönetim gösterdi. Maç sonrasında haliyle her iki takımın sorumluları da hakemden şikâyetçiydi. Samet Aybaba'nın konuşmalarını bir tarafa bırakalım, benim ilgimi çeken Adnan Polat'ın demeçleri oldu. "Hakemler bizi doğramak için her şeyi yaptılar. Herhalde bu iş, bir ay böyle devam edecektir'' derken, adres olarak gösterdiği tek bir yer vardı. O da Levent'teki federasyon binası.
Yani demek istiyor ki, "14 Şubat'ta yapılacak kongreye kadar, federasyon bizi kötü durumlara düşürecek bütün organizasyonları yapacak.'' Haluk Ulusoy'dan desteklerini çektiler ya, sayın Polat böyle bir kanıya varıyor. Aslında Adnan Polat yıllardır söylediğimiz, anlatmaya çalıştığımız gerçeklerin itirafını bir şekilde yapıyordu. Sahada kendine ikram istiyorsan federasyonla iyi geçineceksin. İşte onların gerçeği bu. Şöyle bir düşünüyorum da hiç de haksız değil. Koca bir ilk devre bugünkü federasyonun yanında olan Galatasaray'a verilen bedava penaltılarla, ofsayttan atılan gollerin ne anlama geldiğini insan daha iyi anlıyor. Ya da yıllardır federasyon ile mücadele halinde olan Fenerbahçe'nin 20 haftadır neden penaltı atamadığını... (Kendi rekorunu kırmaya gidiyor. Daha önceki penaltı atamama süresine 10 hafta kaldı. Biraz daha gayret!) Aslında Fenerbahçe'nin istediği sadece tek bir şey var. O da adalet. Kime sorsanız herkes bu adalet konusunda popülizm uğrana birleşebilir ama normalde "bana daha fazla adalet lazım'' diyenlerin sayısının çokluğuna bakarsak bu mücadele kim gelirse gelsin bitmeyeceği benziyor. Bursa karşısında atılan golden önce Servet'in yaptığı açık faulün görülmemesini de buna bağlayabiliriz. Hatta hâlâ hakemden tek taraflı şikâyet eden sayın Adnan Polat'ın neden hakeme bu kadar yüklendiğini de sorgulayabiliriz.

Herkes yanında
Her zaman söylüyorum; Fenerbahçe şampiyon olmasına rağmen hâlâ bir kavganın içindeyse, bu kavganın ne anlama geldiğini iyi anlamak gerekir. Öyle ya; diğerlerinin yaptığı gibi al kupayı çekil kenara, ağzını açma, gerçekleri görme, konuşma, duyma, üç maymunu oyna.... Peki futbolumuz ne olacak?.. Türk futbolu adına böyle katakullilere girmeyen Fenerbahçe alkışlanmalıdır. Şu anda geldiği noktada herkes yanında. Demek ki haklı olduğu kanıtlanmıştır ve Fenerbahçe en azından saygı görmeyi hak ediyordur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Olmazsa olmazlar   / 19-01-2008
 Gölge etmeyin   / 17-01-2008
 Sistem mi sistemsizlik mi?   / 16-01-2008
 Alex'siz de olmalı   / 15-01-2008
 Transfer şart   / 14-01-2008
 Biz de samba yapabilir miyiz?   / 11-01-2008
 Kimse merak etmesin   / 09-01-2008
 Kupa çengeli!   / 07-01-2008
 Gerçekler ortada   / 06-01-2008
 Alex'in acı yanıtı   / 04-01-2008


 
Saygıyı hak ediyor
Özür dilemek
Alanyalı Fenerbahçeliler
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

' Tur' istik olur
Alex, Roberto Carlos, Edu ve...
Kupa alarmı
"Deplas-manda zorlu bir maç...
Kartal' ın Mert forveti
Nobre: Beşiktaş adına gol...
Kader günü
Baturoğlu: Menajerler ve kulüp...