Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kimse merak etmesin
F.Bahçe, her zaman dimdik duruyor. Zico'ya verilen güvenoyu yapıyı sağlamlaştırıyor Sarı-lacivertliler, Holosko gibi bir futbolcuya 5 milyon euro ve üzerine 2 oyuncu vermez


Antalya'daki Aziz Yıldırım-Zico zirvesinden çıkan 'Kimse takımdan gönderilmeyecek' kararı çok önemli. Bence Fenerbahçe ara transferde en kârlı çıkan kulüp olmuştur. Hatırlarsanız daha 4-5 gün öncesine kadar Aurelio yüzde 99 gidiyordu, gene Önder takım arıyordu. Colin Kazım, Can Arat, Yasin, Kemal, Vederson ayrılma sinyalleri veriyordu. Yani geçen senenin şampiyonu, bu senenin ilk yarı lideri, Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamış takımdan hemen hemen kimse kalmayacaktı. Şimdi gelinen noktada Fenerbahçe her zaman dimdik duruyor. İskelet bozulmuyor, Zico'ya verilen güvenoyuyla yapı daha da sağlamlaştırılıyor.
Böylece gündemi de başka bir soru meşgul ediyor: Fenerbahçe dışardan bir transfer yapacak mı? İşin doğrusu şu anda kulübün böyle br lüksü yok. Çünkü ülkemizden futbol olarak ileri seviyede olan Avrupa'nın hiçbir liginde görmediğimiz yabancı sınırlaması mevcut. Futbol Federasyo'nun bu kararı Fenerbahçe'nin adeta elini kolunu bağlıyor. Yani elindekileri göndermeden dışarıdan adam alamazsın. Appiah'ın sakatlık durumu henüz netlik kazanmadı. Bayağı bir süredir sahalardan uzak. Kezman'nın da ne yapacağını kestiremiyoruz. Eğer kontenjandan yer açılacak olursa buralara yapılacak transferin listesi cepte hazırdır. Ama dediğim gibi yerin açılması gerekir.

KOLEJ TAKIMI GİBİ

'Transferleri kim yapmalı' sorusu da şu arada yanıt aramakta. Görünen o ki transferleri teknik adam yapmalı, yönetim karışmamalı. İyi güzel de futbolun kitabında gerçek bu şekilde yazmaz. Teknik kadro düşündüğü oyuncuları yönetime söyler, araştırması yapılır, ona göre de transfer ya gerçekleşir ya da gerçekleşmez. Fenerbahçe, halka açık bir şirkettir. Borsada işlem görüyor. Öyle uçuk kaçık fiyatlarla sokağa atacak parası yok. Fenerbahçe, ülkemizde özellikle maddi konularda (aslında her bakımdan) rakiplerinden neden fersah fersah önde? Çünkü ayağını yorganına göre uzatıyor. İş teknik adama kalsa Messi'yi de ister, Drogba'yı da. Önemli olan onları alabilecek duruma erişebilmektir. Bu uğurda sağlam şekilde ilerleyen Fenerbahçe, ne 100 milyon dolarlık futbolcu alır, ne de Holosko gibi isme 5 milyon euro üzerine 2 oyuncu verir. Son yıllarda sarı-lacivetliler, kolej takımı oldu. Bu yüzden gelenlerde aranılan şartların uygun olması gerekir. Takımı bozacak adam gelmez. Yönetim işte bunlara da bakar. Eğer bir başarı istenirse kulübün içindeki tüm kurumların tam bir uyum içinde çalışması gerekir. Menajer ayrı kafada, hoca ayrı kafada, yönetim ayrı kafadada olursa o takımdan, tabir-i caizse bir cacık olmaz. Fenerbahçe'deki uyumu anlatmamıza gerek yok. Son yıllarda ülke futbolunda adeta tek kalması söylediklerimizin en büyük kanıtıdır. Bu yukarda anlattıklarımın dışında her transfer döneminde tam isabet kaydeden Kadıköy yakasında, bu özellik ocak ayında da devam edecektir. Kimse merak etmesin. Bu yakada değişen bir şey yok.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kupa çengeli!   / 07-01-2008
 Gerçekler ortada   / 06-01-2008
 Alex'in acı yanıtı   / 04-01-2008
 Fazla söze gerek var mı?   / 31-12-2007
 Aurelio gerçeği   / 29-12-2007
 Bekleriz efendim   / 23-12-2007
 Hayırlısı olsun   / 22-12-2007
 Semih'in yanıtı   / 19-12-2007
 Hakeme rağmen   / 17-12-2007
 Nice yüz yıllara   / 15-12-2007


 
Kimse merak etmesin
Kenardaki Fenerbahçeliler
Kayseri'deki Fenerbahçe
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Carlos devrede
"Ronaldo ile konuşmayı denedim,...
Hedef Dabo
Linderoth' tan umudu kesen Aslan,...
Sessiz çığlık
Beşiktaş, başkent temsilcisini...
Galibiyet emri
"Adana Demirspor maçını...