06 Kasım 2015 | Cuma

Geciken hamleler

Lokomotiv kapandı, Beşiktaş yüklendi, Beşiktaş'ın Quaresma'nın golüyle öne geçtikten sonra geriye yaslandığı kısa bir bölüm hariç oyunun genel akışı böyleydi… Önce altını çizelim ki, Niasse'nin elle oynaması ve Oğuzhan'ın duran topta açık olan eline topun gelmesi aynı şey, yani ikisi de penaltıydı ve Alman hakem ikisini de vermedi.
Verse ne olurdu derseniz Beşiktaş erken gol bulmuş olur ve rakibi daha erken çözebilirdi.
Yerleşik savunmaya karşı pozisyon bulmak, gol atmak hiç kolay değildir çünkü adam gardını almış seni bekliyor.
Ya son çizgiye inip o savunmanın dengesini bozacaksın ya da rakip çıkarken topu kapıp eksik yakalayacaksın.
Beşiktaş çok pas yaptı ama ne rakibi eksik yakalayabildi ne de savunmanın dengesini bozabildi. Olcay Şahan'ın etkisizliği ön tarafta işleri arap saçına çevirirken Gomez'in de istisnalar hariç istediği topları alamadığını söylemeliyiz.

Takviyede geç kaldı
Şenol hocanın Olcay-Quaresma değişikliği yerinde ve zamanındaydı nitekim gol de Portekizli'nin ayağından geldi. Öne geçtikten sonra Beşiktaş'ın geri yaslanması bir refleksti Şenol hoca bu noktada Necip'le orta sahayı takviye etmekte gecikti!
O değişiklik olana kadar rakip oyunun üstünlüğünü ele aldı, özgüven kazandı.
Lokomotif çuf çuf üzerimize gelirken, gol de geliyorum diyordu.
Oysa Ruslar yüklenirken arkada geniş alan bırakıyorlardı ve bu fırsatı Gomez'den ziyade Cenk'le değerlendirmek mümkün olabilirdi… Yani bir değişikliğe daha ihtiyaç vardı ama o da geç, yani beraberlik golünden sonra yapıldı.
Her şeye rağmen Beşiktaş ikinci golü bulabileceği pozisyonları yarattı… Necip'in kale içine indirdiği topta üç kişi seyretti, Ersan'ın kafasında ise Lokomotif kalecisi müthiş bir kurtarış yaptı… Uzatmayalım işimiz kaldı son iki maça.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor