13 Temmuz 2011 | Çarşamba

Şerefli ikincilik!

Sportmenlik, centilmenlik ve dürüstlük; sporun şaşmaz gereğidir, koşuludur. Kendisidir. Başarı için bu koşulların dışına çıkanlar, hileye başvuranlar kaybetmekten kurtulamazlar!
Kurtulduklarını sananlar bir gün gelir, neye uğradıklarını şaşırırlar! Ülkemiz futbolunda sporun değerleri ne yazık ki öteden beri ayaklar altına alınıyor. Şike ve teşvik primi kokuları yaygın şekilde duyulurken, yasal yaptırımlar yürürlükte olmadığı için şikeciler ve teşvik primi verenler at koşturuyorlardı.
Artık koşturamayacaklar! "Kirli eller" artık futbolumuza uzanamayacak, kırılacak!
Oh be!..
Şikecilerin, teşvik primi verenlerin çanına ot tıkayan yeni yasaya en çok sevinenlerin başında hiç kuşkusuz, Beşiktaş gelmektedir!

Anasının ak sütü gibi helal!
Geçmişteki tarihi iki olayı anımsayalım:
Tarih 24.05.1987. Beşiktaş, Malatyada 1-0 kaybederken Antalyada 2-1 kazanan Galatasaray, 54 puanla şampiyon oluyor. Beşiktaş ise 53 puanda kalıyor. Ortalık işte bundan sonra karışıyor!
Sıfır kilometre "doğan" marka arabaların Malatya'ya gönderildiği haberleri televizyonlarda duyulup, gazetelerde yeralıyor, her yerde konuşuluyor!
Futbolcular, arabaları aldıklarını itiraf ederken kimseden korkmuyorlardı! Çünkü teşvik primi (araba) almanın cezası yoktu!
Ama şimdi var!
Tarih 30.05.1993. İki takım son haftaya 63'er puanla giriyorlar. Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni İnönü'de 3-1 yenerken Galatasaray, başkentte gerekli olan 8-0'lık galibiyeti Ankaragücü'nden alarak averajla şampiyon oluyor. Maçı sattığı söylenen kaleci Zalad'a kimse dokunamıyordu!
Ama artık dokunuluyor, dokunulacak!
İşte, Onursal Başkan Süleyman Seba, o tarihi sözünü o zaman da söylemişti: "Şerefli ikincilik kirli şampiyonluktan daha iyidir." Bu avuntularla acısını içine gömen Beşiktaş, bu ülkede anasının aksütü gibi helâl şampiyonluklar kazanmanın öğreticisi olarak tarihe geçmiştir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor