22 Haziran 2011 | Çarşamba

Stoper bereketi

Beşiktaş'ın, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde daha ileriye gidememesinin ve Türkiye Ligi'nde erken havlu atmasının iki temel nedeni vardı:
1- Dünya yıldızlarının takıma uyumda geç kalması, 2- Hücuma katılımda arkada boşluklar bırakan savunmanın, geri dönemeyerek çoğu kez golle sonuçlanan pozisyonlar vermesi.
İkinci neden çok önemliydi. Özellikle stoper problemi mutlaka çözümlenmeliydi.
Öyle de oldu... Ersan Adem Gülüm, Egemen Korkmaz, İbrahim Toraman, Sidnei, Sivok kendilerini kanıtlamış ve güvenilecek stoperler.
Genç Atınç Nukan, umut veren yetenek.
Oynadığı maçlarda kendine güvenenleri hiç yanıltmadı.
İlk bakışta Ersan ile Egemen, öncelikle düşünülecek stoperler gibi görünüyor. Deneyimli iki stoperin benzer özellikleri; sol ayaklarını da kullanabilmeleri, çabuk oynamaları ve hücuma katılımda etkili olmaları.
Ayrıca Egemen, gerektiğinde sol kanatta oynayabilen bir yetenek.

Eksikler giderildi

Benfica'dan alınan Sidnei; Ersan, Egemen ve İbrahim Toraman için zorlu alternatiftir.
Portekiz takımında ilk zamanlar pek forma giyme şansı bulamıyordu.
Sonra kendini gösterdi. Stoper bereketi yaşayan Beşiktaş'ta hazırlık kampı ve maçları, savunma göbeğinin nasıl şekilleneceği konusunda fikir verebilecek.
Savunmanın iki yanı ise genç yeteneklere emanet olabilir. Sağda Rıdvan Şimşek, solda İsmail Köybaşı özellikle hücum bindirmelerinde çok etkililer. Türk futbolu yeni bir Gökhan Gönül kazanmak üzere iken Rıdvan'ın, sahalardan bir yıl koparan sakatlık yaşaması büyük şanssızlıktı.
Savunmanın göbeği gibi, ön libero da çok alternatifli. Bu bölgede kim oynarsa oynasın, güvenilecek ayaklar var. Ernst-Necip, Fernandes-Necip, Ernst-Fernandes fark etmez. Hiçbiri, diğerini aratmaz.
Eksikler giderildi, yola çıkılabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor