08 Haziran 2011 | Çarşamba

Forlan gelirse...

Geçen sezon kadrosunu Guti, Quaresma, Almeida, Simao, Fernandes gibi dünya yıldızlarıyla donatarak güçlendiren Beşiktaş, yeni sezonda yine büyük tutacağı hedeflerde yine "karavana" vurmamak için bilinçli transferler yapıyor.
Bu transferlerde "savunma" ve "gençler" ağırlıklı oluyor. Egemen, Veli Kavlak, Tanju Kayhan, Burak Kaplan, Mehmet Akyüz, Sidnei ile golcü Mustafa Pektemek geçen sezon yaşanan problemleri ortadan kaldıracak transferlerdir.
Ersan'ın; iki hemşeri Serdal Adalı-Fatih Terim'in kamuoyunun haftalarca merakla izlediği transfer isteklerinde Beşiktaş'ı tercih etmesi yılın transfer bombası olacak kadar önemlidir.
Yıldızların "uyum" sorunları, sezonun bir tek Ziraat Türkiye Kupası ile kapatabilmesinde öncelikli etkendi.
Geçen yıl 57 maç yapıldı. Önümüzdeki yıl, bu rakamın üstüne çıkılabilmesi, yani üç kulvarda da başarılar elde edilebilmesi ve de haftada üç maçın altından kalkılabilmesi için kadronun, geniş, fiziksel güç ve motivasyonun yüksek olması şarttır.

Guti'ye de uyarı yapılacak

Havutçu'nun, yeni sezondaki ağırlıklı oyun sistemi 4-2-3-1 olacak gibi. Sistemlerin kusursuz işlemesinde bölgelerarası uyum önemlidir.
Beşiktaş'ın, transfer gündeminde en çok konuşulanlardan biri de Altetico Madrid'li Forlan'dır.
Geçen yıl UEFA ve Dünya Kupası'ndaki formuyla dikkat çeken Uruguaylı yıldız, golcü ve forvet arkası özellikleriyle Beşiktaş'ın çok önemli silahlarından olur.
Transferinin gerçekleşmesi durumunda Almeida'nın arkasında göstereceği performansla sıkça "maçın adamı" olarak anılabilir! Almeida ile iyi bir ikili olacak Forlan'ın varlığı, alternatifi Guti'ye yarayacaktır.
Kalitesi, yeteneği tartışılamayacak İspanyol yıldızın Forlan'la rekabeti, hem iki dünya yıldızını, hem de Beşiktaş'ı coşturacaktır.
Dahası; ikili arasındaki rekabet; geçen sezonun sonlarında alkollü gece yaşamına dalan Guti'ye, "kendine dönme" uyarısı olacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor