19 Mayıs 2011 | Perşembe

Tereddüt ve iki yanlış!

Yönetimin olumlu bakışında bir sapma olmadı ve önümüzdeki iki yıl, (+1 de var) Beşiktaş'ın teknik direktörü Tayfur Havutçu. Yönetimin bu doğru kararı, iki yanlış, bir tereddüt sonucu doğdu.
İlk yanlışı yapan Schuster'di. Alman teknik direktör, Tayfur Havutçu'yu tribünde değil de kulübede, yanında oturtup fikir alışverişinde bulunsaydı; bugün Beşiktaş çuvalla puanlar yitirmez, ligin en tepesinde olur, kendisi de "ben bu işi beceremedim" deyip gitmezdi! Havutçu ile ilgili doğru kararı yönetimin, "Tayfur hoca dünya yıldızlarının ağırlığını taşıyabilir mi?" tereddütleri ve Ziraat Türkiye Kupası (ikinci yanlış) geciktirdi!
Ama bu tereddüttü; o dünya yıldızları, Tayfur hoca'yı desteklercesine oynadıkları başarılı performansla ortadan kaldırdılar. Önce kendilerine, sonra yönetime alkışlar! Tayfur hoca şimdi, görevinde daha bir huzurla ve özgüvenle çalışabilecek.
Takımdaki sorunları, aksayanları, eksikleri gayet iyi biliyor.

Orta saha yetersiz
Beşiktaş'ın
kalesinde ve hücum bloğunda sorun yok. Orta saha ise yetersiz.
Dünya yıldızı Guti, sağlıksız yaşamı yüzünden güven ve umutları zedeledi.
Buna karşın, Beşiktaş'tan ayrılmayacağını söylüyor! Yaşamına çekidüzen verirse sorun yok, çünkü gerçek bir Guti tartışılamaz!
Kiralık olan Fernandes ise yararlı işler yapıyor.
Topu ayağından çabuk çıkarıp, iyi pas verebilen, savunma ile forvet arasında bağlantı kurabilen, topu saklama becerisi ve tekniği mükemmel oynayabilen bir oyuncu. Ernst ile Necip'in yükünü hafiflettiği gibi Quaresma, Almeida, Simao'nun daha verimli olmasını sağlayan bir yetenek.
Yine kiralık ya da 8 milyon euro olan bonservisiyle alınabilirse masrafa değer! Ancaak!..
Savunmada kaliteli transferler (yerli) yapılmaz ise tüm yatırımlar heba olur, önümüzdeki sezonda da hayal kırıklığı yaşanır!
Bunun için de Beşiktaş yönetiminin doğru kararlar alması şart.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor