06 Şubat 2017 | Pazartesi

Tuzak

Ali Palabıyık maçı 41. dakikada bitirdi! Van Persie'nin ilk düdükle birlikte psikolojik baskısı inanılmaz işe yaradı. Tribünlere dil çıkardı, taraftarı ayaklandırdı, hakem oralı olmadı. Oğuzhan'ın üzerine oynadı kazandı.
Kaptan oyundan koptu, Van Persie ile uğraşmaya başladı. O da yetmedi Tosic'e topsuz alanda saldırdı, yine kazandı.
Ali Palabıyık, Tosic'i görmedi, Van Persie'nin yere yığılmasına odaklandı. Aslında gördü. İşte her şey burda bitti Beşiktaş için, Van Persie ilk golü aslında 41. dakikada Tosic'e gösterttiği kırmızı kartla attı.
Beşiktaş, 1-0 geriye düştü ikinci yarıda.
Bir kişi eksik kaldı. Soyunma odası koridorlarına giderken Şenol Güneş bile bu tuzağa düştü. Fenerbahçe ilk yarıda alacağını aldı. Van Persie tecrübesiyle bu maçın üstesinden geldi.

İkisi de sarı olmalıydı
Ali Palabıyık skandal kararları ile ilk yarıya damga vurdu. Tosic'e kırmızı kart gösterdiysen ki alakası yok Van Persie'ye de göstermesi gerekirdi. Bence iki futbolcunun arasında geçen diyaloğun hakkı sarı karttı. İkisine de sarı kart göstermeliydi.
İkinci yarıda Beşiktaş çaresiz kaldı.
Ali Palabıyık da Beşiktaş da oyundan koptu. F.Bahçe sahanın hakimi oldu. Her yerde F.Bahçe vardı. Van Persie tek başına oynadı, oynattı. Beşiktaş 30 metrede oyunu kabullendi durdu. F.Bahçe büyük maçlarda nasıl oynanması gerektiğini bilerek, bilinçli bir şekilde geldi Beşiktaş'ın üzerine.
Şenol hoca da oyundan koptu. Yardımcısı Tamer Tuna da yetersiz kaldı. Van Persie her anlamda, olumlu olumsuz maçın yıldızı oldu. Attığı golün başlangıcı ofsayt gibi geldi bana. Buna rağmen isteği ve arzusu ile pozisyonu takip etti ve bu defa gerçekten skor olarak da tabelayı çevirdi.

Van Persie tek başına aldı
Gol sevincinde Oğuzhan'a adeta nazire yaptı. F.Bahçe golden sonra da etkiliydi.
Kontra falan değil göstere göstere geldi.
Riskleri 85'ten itibaren almaya başladı Beşiktaş.
F.Bahçe bu sezon büyük maçların büyük takımı olduğunu öyle de böyle gösterdi.
Manchester, Feyenoord, G.Saray, Başakşehir maçlarını kazanan F.Bahçe, Türkiye'nin en tempolu top oynayan takımını, Beşiktaş'ı kupanın dışına itti. Belli ki soyunma odasında konuşmayı Van Persie yapmış. Advocaat'a 'sen otur bu iş benim işim' demiş. 'Taktik maktik yok' demiş. 'Psikolojik bir savaş deneyeceğim ve bu maçı alacağım, bana bırakın, beni koruyun' diyerek arkadaşlarını motive etmiş.
Beşiktaş'ta dört tane 10 numaranın yapamadığını F.Bahçe'de Van Persie tek başına yaptı. Ali Palabıyık sınıfta kaldı. Beşiktaş ile beraber o da yenildi. Van Persie tecrübesi ile herkesi tuzağa düşürdü. Beşiktaş'ı da, Ali Palabıyık'ı da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor