07 Haziran 2016 | Salı

Beş yıldız şart!

Beşiktaş belki de tarihinin en önemli şampiyonluklarından birini almanın keyfini yaşarken, diğer yandan ezeli rakiplerinin içinde bulunduğu mali dar boğaz nedeniyle doğru hamleler yaparak ezeli rekabette arayı kapatmak için çaba harcamalı… Ne Fenerbahçe, ne Galatasaray ne de Trabzonspor çok büyük harcamalar yaparak geçen sezondan daha güçlü kadrolar kuramazlar. Kimi yara saracak, kimi yeniden yapılanmaya çalışacak, işte bu manzara Beşiktaş için büyük fırsattır.
Üstelik bu Beşiktaş'ın mevcut kadrosu dahi yeni bir şampiyonluk için yeterli.
O nedenle mutlaka doğru ve cesur adımlar atılmalı.
Bu söylediğim subjektif bir kavram, doğru adım dediğimiz kimin, ne anladığına göre değişir.
O nedenle biz ne anladığımızı söyleyelim, takdiri de okurlara bırakalım.

Bir sağ, bir sol savunmacı
Önce şunun altını çizmeliyim ki Gomez'in kalacağına Töre'nin ise gideceğine inanıyorum. Dolayısıyla Gomez'in arkasındaki Oğuzhan, Sosa, Atiba ve Quaresma'da da bir sorun yok. Geriye kalıyor Gökhan Töre'den gelecek rakamlarla o boşluğu doldurmak. Çünkü Aras Özbiliz'in ne kadar katkı yapacağı tartışılır.
Amaç Şampiyonlar Ligi'nde başarı olduğuna göre o bölgenin çok etkili bir isimle takviye edilmesi şart. Beck savunmada yeterli ama ön tarafta hiç yok, dolayısıyla öne iyi çıkan Gökhan Gönül tipinde bir sağ savunmacı, İsmail'den daha iyi bir sol savunmacı almak şart. Rhodolfo'nun nasıl döneceği belli değil, Marcelo kalırsa en az bir çabuk stoper elzemdir.
Atiba bir yaş daha yaşlandı. Harika bir sezonu geride bırakan Atiba'dan aynı verimi almak mümkün olmayabilir, dolayısıyla buraya da bir takviye gerekli…

Avrupa da fethedilmeli
Hemen belirteyim, bu takviyelerin tamamı çok kaliteli oyuncularla yapılmalı… Tartışılacak oyuncular asla alınmamalı.
Geçen sezon başında nokta atışı transferler yapan yönetim aynı başarıyı tekrarlarsa sahada harika bir on birin yanında;
Tolgay, Veli, Kerim, Olcay, Aras, Beck, İsmail, Atiba gibi alternatiflerle Şampiyonlar Ligi'nde büyük hedeflere koşabilecek bir takıma kavuşmak olasıdır.
Beşiktaş tarihi bir sezon yaşadı, stadını yaptı, şampiyon oldu. Şimdi bu başarıları daha büyük bir hedefe yönlendirip tarihe yeni bir sayfa açmak gerek. Nasıl şampiyonluk yıllarca özlendiyse Avrupa'daki başarıya da aynı özlem var. UEFA'da yürümeyi ben büyük başarı kabul etmem ama Şampiyonlar Ligi öyle değil. Önce gruptan çıkmak ardından gidebileceği yere kadar gitmek Beşiktaş'ın hedefi olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor