05 Haziran 2016 | Pazar

Beş yıldız şart!

Beşiktaş belki de tarihinin en önemli şampiyonluklarından birini almanın keyfini yaşarken, diğer yandan doğru hamleler yaparak rekabette arayı kapatmak için çaba harcamalı...
Ne F.Bahçe, ne G.Saray ne de Trabzonspor çok büyük harcamalar yaparak geçen sezondan daha güçlü kadrolar kuramazlar. Kimi yara saracak, kimi yeniden yapılanmaya çalışacak, işte bu manzara Beşiktaş için büyük fırsattır. Üstelik Beşiktaş'ın mevcut kadrosu bile yeni bir şampiyonluk için yeterli. O nedenle mutlaka doğru ve cesur adımlar atılmalı.
Önce şunun altını çizmeliyim ki Gomez'in kalacağına, Töre'nin ise gideceğine inanıyorum. Dolayısıyla Gomez'in arkasındaki Oğuzhan, Sosa, Atiba ve Quaresma da da bir sorun yok. Geriye kalıyor Gökhan Töre'den gelecek rakamlarla o boşluğu doldurmak. Çünkü Aras Özbiliz'in ne kadar katkı yapacağı tartışılır..


Takviyeler kaliteli olmalı
Beck savunmada yeterli ama ön tarafta hiç yok, dolayısıyla öne iyi çıkan Gökhan Gönül tipinde bir sağ savunmacı, İsmail'den daha iyi bir sol savunmacı almak şart. Rhodolfo'nun nasıl döneceği belli değil, Marcelo kalırsa en az bir çabuk stoper elzemdir. Atiba bir yaş daha yaşlandı, harika bir sezonu geride bırakan Atiba'dan aynı verimi almak mümkün olmayabilir dolayısıyla buraya da bir takviye gerekli... Bu takviyelerin tamamı çok kaliteli oyuncularla yapılmalı... Tartışılacak oyuncular asla alınmamalı.
Geçen sezon başında nokta atışı transferler yapan yönetim aynı başarıyı tekrarlarsa sahada harika bir on birin yanında Tolgay, Veli, Kerim, Olcay, Aras, Beck, İsmail, Atiba gibi alternatiflerle şampiyonlar liginde büyük hedeflere koşabilecek bir takıma kavuşmak olasıdır.
Beşiktaş stadını yaptı, şampiyon oldu, şimdi bu başarıları daha büyük bir hedefe yönlendirip tarihe yeni bir sayfa açmalı.
Artık Avrupa'daki başarıya da aynı özlem var. UEFA Kupası'nda yürümeyi ben büyük başarı kabul etmem ama Şampiyonlar Ligi öyle değil.
Önce gruptan çıkmak ardından gidebileceği yere kadar gitmek Beşiktaş'ın hedefi olmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor