26 Nisan 2013 | Cuma

Tarihin son tablosu

Dün gece Saracoğlu'nda , Fenerbahçe adına muhteşem şeyler oldu. Sahada bir futbol devrimi vardı. Final yolcusu, harika bir Fenerbahçe vardı. Bir yanı direniş sembolü, öte yanı kazanmaya kilitlenmiş takım ruhu. Penaltı kaçırdı, 3 topu direkten döndü ama o soylu ruhlar kazanmaktan da vazgeçmedi... Yenilmez sayılan takımları yenme huyundan da...

***

Maçın hakkı, farklı Fenerbahçe galibiyetiydi. Maç boyu, Benfica kalesinin önü pozisyon çeşmesi. Fenerbahçe forvetinin önünde eğilen Benfica savunması. Benfica, İstanbul'daki final oyununa, şeytanını yanında getirmişti sanki. Sahanın her yerinde Benfica'yı ezdik, futbol olarak canına okuduk. Ama o şeytanın bacağını, ancak 3 top direkten döndükten sonra kırdık. Emek ve alın teri her zaman bir yol bulur kendine.
***

Hele ikinci yarıda verilen mücadele olağanüstüydü. Maçın 83 dakikasında Yobo'nun kendi hatasını telafi ettiği bir pozisyon var ki, Fenerbahçe'deki takım ruhunun harika bir yansımasaydı. Ölümüne bir geri dönüş ve harika bir müdahale. Hiçbirini ayırmadan, dün gece sahadaki bütün futbolcuları tebrik etmeliyiz. Hepsi de iliklerine kadar mücadele etti. Dün gecenin hakkı, finalin tapusu olmalıydı aslında. Bunu analarının ak sütü gibi hak ettiler.
***

Rövanşa gelince… Bu kadar yakınımızdayken final, Fenerbahçe'nin dünkü futboluyla o finalden uzak kalacağını kimse düşünmesin. Onlar varabilecekleri en anlamlı menzile vardı. Ve şartların hiç önemi yok. Kahramanlar karanlıkta ilerler.
***

Bu sonuç, bütün ajanlarda ilk haberdir. Görkemli sonuçlar sözlüğünde Fenerbahçe'nin galibiyeti tırnak içindedir. Dünkü Fenerbahçe, tarihin son tablosudur. O tabloyu hem yüreğinize asın, hem duvarınıza.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor