ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Yan hakem görmeliydi

_Ali Güneş'in elle kestiği pozisyon başta olmak üzere hakemin yönetimi için neler söyleyeceksiniz. 'Hakem hatası olur' demek biraz hafif kalacak galiba!..
Hakemler başından beri kötüler ama o penaltı pozisyonunda yan hakemin de kusuru var. Çünkü tam direğin hizasında topun yön değiştirdiğini en iyi görecek durumda olan yan hakemdi. Cepheden bakan hakem top kendiliğinden mi oraya gitti, yoksa Ali Güneş'in eline mi değdi; karar veremez. Ama yandan baktığın zaman topun yön değiştirdiğini görüyorsun. Top durup dururken havada yön değiştirmez. Fizik kurallarına aykırı. Demek ki bir şey değdi. Oraya uzanan da Ali Güneş'in eli olduğuna göre görmene gerek yok.
Topun yön değiştirdiğini gören yan hakemin bayrağı çekip penaltı işaretini vermesi lazımdı.

BAĞIRARAK OLMAZ
Orta hakem emin değil kendinden, yan hakemden de işaret almayınca devam ettirdi. Eski kural olsa belki penaltıyı çalabilirdi ama şimdi penaltı kararı verirse kırmızı kartı da göstermesi lazım. Bu karar maçı bitirir. Emin olmadan bu kararı veremezsin. Emin değildi. Emin olmasını sağlayacak kişi yan hakemdi, o da kendisini uyarmayınca devam ettirdi. Ben maçı seyrederken o an çok öfkelendim. Ama sonra düşündüğüm zaman o pozisyonda hakemin işi zordu. Onun ötesinde iyi hakem miydi? Hayır iyi hakem değil. Bizim hakemlerimiz maçta otorite kuramıyorlar. Surat asarak, bağırarak, çağırarak otorite kurulmaz. Otorite gülümseyerek kurulur. Yanına doğru 30. saniyede koşup laf ettiği anda alnına çakarsın sarı kartı bak maç muma dönüyor mu, dönmüyor mu?

BABAM DA ÇIKARIR
Maçın 87. dakikasında Okan'a, Metin'e sarı kart çıkarmak hakemlik değil. Anadolu takımına, küçük takıma babam da çıkarır. Maçın 30. saniyesinde büyük takıma çıkarabiliyor musun? Yan hakemine ilk kaş göz ettiği zaman!.. Kazım yan hakeme sövüyor bir şey yok, ondan sonra 'göz işareti yaptı' diye küçük takımının oyuncusuna cart sarı. Yok ya!.. Şimdi gel de bu hakeme itimat et. İsimler önemli değil. Genel, standardı söylüyorum. Güçleri sadece küçük takımlara yetiyor. Büyük takımlar karşısında kendileri diğer hakemlere yapılan hakaretleri hazmediyorlar. 85. dakikada çıkarılan kartları kimse bana 'hakemlik otoritesi' diye söylemesin. Onlar acizlik kartları. Ama sen 30. saniyede çıkarıyorsan 'hakemsin' arkadaş.


Rijkaard uyuma
Baros golcü değil
Yan hakem görmeliydi




YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Taraftar haklı   / 22-09-2009
 Milli takımı bitirdi   / 16-09-2009
 Galatasaray ballı   / 15-09-2009
 Tezgah kuruluyor   / 09-09-2009
 Perişan ederiz   / 08-09-2009
 Hakemler korkuyor   / 03-09-2009
 İki eksiği var   / 02-09-2009
 Fener'e sevindim   / 01-09-2009
 Ya dünyayı kandırdıysa   / 26-08-2009
 Rijkaard yanlış yolda   / 25-08-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
6.HAFTA
Trabzon 3 Antalya 1
Sivas 1 Bursa 3
Diyarbakırspor 0 Manisaspor 0
Kasımpaşa 1 Galatasaray 3
Eskişehir 3 Gaziantep 2
Ankaragücü 1 G.Birliği 2
Fenerbahçe 1 İ.B.B. Spor 0
Ankaraspor 0 Denizli 0
Beşiktaş 0 Kayseri 1
7.HAFTA
Denizli Manisaspor
Galatasaray Eskişehir
Kayseri Kasımpaşa
Bursa Diyarbakırspor
Antalya Fenerbahçe
G.Birliği Trabzon
Ankaraspor Beşiktaş
İ.B.B. Spor Sivas
Gaziantep Ankaragücü
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital