ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Fener'e sevindim

* Mesut Bakkal iyi bir antrenör olabilir ama teknik direktörlük yapacak yüreği yok. Galibiyeti düşünmedi ve Fener'e armağan etti maçı
* Uzatma dakikalarında gelen golün ardından ayağa fırladım. Çünkü ben bu düşüncedeki kafaların ezilmesini istiyorum
* Yurt dışında futbol oynamak Türkiye'de askerlikten kaçmanın bahanesi oldu. Bu nedenle Tuncay, Fener'e gelmeyi düşünmedi bile

_Fenerbahçe, Manisaspor'u Semih'in son dakika golüyle mağlup etti. Ortaya koyduğu futbol genelde beğenilmedi. Siz ortaya konulan futbolu nasıl buldunuz?
Maçı Fenerbahçe almadı. Maçı Mesut Bakkal, Fenerbahçe'ye armağan etti.
Mesut Bakkal iyi bir antrenör olabilir ama teknik direktörlük yapacak yüreği yok. Teknik direktörlük yürek işi. Bu koşullarda Fenerbahçe'yi yenmeyi düşünemiyorsa bir adam teknik direktörlük yapmasın. Fenerbahçe'yi yenmeyi aklından dahi geçirmediği için maçı okuyamadı. 1-1'den sonra golü atacak takımın Manisaspor olduğunun farkında değil. 1-1'i muhafaza etmeye uğraşıyor. Kime karşı; 10 kişi kalmış, beraberlik golünü yiyince şoke olmuş bir takıma karşı. Semih, Güiza ileride, yanında Alex ileride, yanında ön libero Baroni ileride, Roberto Carlos ileride ve maçın başından beri dökülüyor Fener savunması. Özellikle Bekir'in kanadı. Savunmayı bırakmış Fenerbahçe 5 kişiyle, rakip sahadayken Manisaspor top çevirerek vakit geçirmeye uğraşıyor. Fenerbahçe'nin istediği oyunu oynatıyor Mesut Bakkal!.. 'Ey Fenerliler ben burada aptal aptal top çeviriyorum, siz bunlardan birini kapın gol atın' diyor. Aynen böyle oldu gol. Savunma güvenliğini tamamen bırakmış Fenerbahçe'nin üzerine her gittiğinde gol pozisyonuna girerken, gol atmayı değil, gol yememeyi düşünüyor. Şükrü Saracoğlu'da alacağın bir puanla tarihe mi geçeceksin Mesut efendi!.. Fenerbahçe'yi Saracoğlu'nda yenersen Mesut Bakkal adı gündeme bomba gibi düşer Türkiye'de!.. Ama bu kafayla hayat boyu ikinci sınıf takımların, ikinci sınıf hocası olmaya mahkum. Yorumcu olarak konuşmuyorum şimdi; bir Galatasaraylı olarak, Fener'in galibiyet golüne bu kadar sevindiğimi hatırlamıyorum. Uzatma dakikalarının sonunda gelen golün ardından resmen ayağa fırladım oturduğum koltuktan. Çünkü ben bu düşüncedeki kafaların ezilmesini istiyorum. Bunlar futbol katili korkak kafalar. Yüreği olmayan teknik direktör olmasın. Bir puanla sıfır puanın hiçbir farkı yok. Bir teknik direktör için İstanbul'da, kendi sahasında Fenerbahçe'yi yenmek çok önemli bir başarı. Bunu düşünmüyor bile!.. Bunu düşünmediği için de oyunu okuyamıyor. Oyunu okuyamadığı için Fenerbahçe'yi perişan eden Simpson'ı, Fenerbahçe'yi perişan eden Nizamettin'i oyundan alıp sarı-lacivert formayı görünce heyecandan bembeyaz olan iki genç adamı oyuna sokuyor. Sezer gibi bir adamı son dakikalarda oyuna sokuyor. İnanamadım, inanamadım.

ALEX SAHADA YOKTU
Ben Manisaspor'un başkanı olsaydım eğer Mesut Bakkal'ın işi Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bitmişti; 'Git kardeşim, senin gibi bir korkaktan benim takımıma bir hayır gelmez.' Mesut Bakkal gitsin üçüncü ligde hocalık yapsın. İkinci de değil. Bank Asya da dahi hocalık yapamaz. Çünkü orada da yürek lazım. Ya da altyapıda çalışsın. Bu tür hocaları Türk medyası teşhir etmeli. Sabah gazetesinde bugün (dün) kimse Mesut Bakkal'ın maçı nasıl Fenerbahçe'ye hediye ettiğini anlatmamış. Fenerbahçe'nin galibiyet golünü nasıl attığına bir bakın; o golü Fenerbahçe mi atıyor, Mesut Bakkal mı atıyor? O gol tartışmalı; umurumda değil. Gittiğin her akında gol pozisyonuna giriyorsun, çünkü Fener'de savunma adamı yok. Bekir zaten dökülüyor, Roberto Carlos gol aramaya gitmiş, ön libero Baroni gol aramaya gitmiş, Emre zaten oyundan atılmış takım 10 kişi, Alex de sahada yok. 'İki asist yaptı' diye 88 dakika sahada görünmeyen adamı maçın yıldızı yaptılar. Benim medyam bu!.. Utanmadılar!.. Fenerbahçe 10 kişi oynamadı, 9 kişi oynadı, Alex yoktu sahada. Ama iki senedir söylüyorum; Alex'in varsa başına bela!.. Oynatırsın takım eksik oynar ve beklersin 'Bir tane asist yapacak ya da bir gol atacak' diye. Atsa mesele yok, atamazsa o maç gider. Oynatsan bir türlü, oynatmasan bir türlü. Bunun farkında değil Mesut Bakkal. Fenerbahçe 9 kişi oynuyor, bunun farkında değil. Fenerbahçe'nin savunmasında adam kalmadığının farkında değil. Fenerbahçe'nin yığıldığı Manisa sahasında, yan toplarla vakit geçirirken, top kaptırıp gol yiyorlar. İyi oluyor, oh olsun. Resmen 'oh olsun' dedim. Bir Galatasaraylı bunu der mi!.. Dedim çünkü ben Galatasaray'dan evvel, futbolu seviyorum. Ben futbol seyretmek istiyorum. Bu tür kişiler ortaya futbol konmasını önlüyorlar. O maç 1-1 bitseydi Mesut Bakkal, göklere yüceltilecekti, millet de onu antrenör, teknik direktör zannedecekti. Kimse farkında değil. 'Mesut bu maçı niye verdi?' manşet bu. 'Mesut sen bakkallık yap' başlık bu!..

_Manisa'nınpenaltıbeklediğipozisyon başta olmak üzere tartışmalı pozisyonlarvardımaçta.Sizhakemin yönetimiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
Ergin Keleş'in yerde kaldığı pozisyon kesin penaltıydı. Fenerbahçe'nin lehine de verilmeyen bir penaltı var. Ama Manisa'nın ki çift dalış. Zaten yasak ve kart gösterilmesi gerekiyor. Penaltı pozisyonu olmasa dahi. Çift dalış yasak. FIFA tarafından yasaklandı. Değmese dahi rakip oyuncuya yasak, rakip oyuncuya değmeyip topa vursa dahi yasak. Yasak futbol kurallarını benim medyam da bilmiyor. Çift dalış yok. O hareket tartışılmaz penaltı. Bunu veremediği için 10 dakika sonra Manisa'nın ceza sahasındakini de veremedi ama netice değişmezdi. O penaltıyı verse Manisa 1-0 öne geçse dahi Fenerbahçe maçı yine kazanırdı. Çünkü Mesut Bakkal'ın kafasında beraberliğe göbek atmak var.

KAHRAMAN OLURDU
_Uzun süredir Fenerbahçe'yle anılan Tuncay, eski kulübü yerine İngiltere'nin alt kategori takımlarından sayılan Stoke City'i seçti. Tuncay'ın bu tercihini neye bağlıyorsunuz?
Tümer niye Larissa'yı tercih ediyor; bu da aynı. Türkiye'de askerlikten kaçmanın bahanesi oldu, yurt dışında futbol oynamak. Dışarıda çalışan statüsüne girip Türkiye'de 15 gün askerlik yapıp, yırtma düşünceleri var. Bu yüzden de kimseyi suçlayamazsın. Halbuki Fenerbahçe'ye gelse nasıl kahraman gibi karşılanacağını, nasıl kaptanı olacağını biliyor. Ama buna rağmen Fenerbahçe'ye gelmeyi düşünmedi bile... Yabancı statüsünü, bedelli askerlik hakkını kazanana kadar dışarıda kalacaktır.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ya dünyayı kandırdıysa   / 26-08-2009
 Rijkaard yanlış yolda   / 25-08-2009
 İnanılır gibi değil   / 19-08-2009
 Yuh olsun!   / 18-08-2009
 Yürekleri yetmez   / 12-08-2009
 Tesadüfen kazandı   / 11-08-2009
 Favorim G.Saray   / 05-08-2009
 Denizli'nin işi zor   / 04-08-2009
 Dehşet içindeyim   / 28-07-2009
 Büyük yara alır   / 21-07-2009
 
 
Fener'e sevindim
Leş kargalarını dinlemeliydi
Emre bile bile yapıyor
Diyarbakır yaramıyor
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
4.HAFTA
Fenerbahçe 2 Manisaspor 1
Trabzon 1 Bursa 1
Kayseri 3 Denizli 0
Ankaraspor 0 Galatasaray 2
Kasımpaşa 0 G.Birliği 4
Ankaragücü 2 İ.B.B. Spor 2
Sivas 0 Diyarbakırspor 2
Beşiktaş 0 Gaziantep 0
Eskişehir 2 Antalya 1
5.HAFTA
Manisaspor Sivas
Bursa Fenerbahçe
İ.B.B. Spor Trabzon
Antalya Ankaragücü
G.Birliği Eskişehir
Denizli Diyarbakırspor
Galatasaray Beşiktaş
Kayseri Ankaraspor
Gaziantep Kasımpaşa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital