ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Favorim G.Saray
En iyi teknik ekip G.Saray'da. Türkiye'de bütün takımları çalıştıracak bir teknik adam olan Neeskens G.Saray'da ikinci adam... Elano ile ilgili endişelerim var. 18 milyon euro'ya aldıkları adamı niye 7'ye sattılar? Niye Hughes, "Bu adamı istemem" diyor...


_Tobol karşılaşmasının ardından "Netanya maçını dehşet içinde bekliyorum" demiştiniz. Galatasaray geriye düşse de farka ulaşmayı başardı. Gerçi Netanya, Tobol'dan çok da farklı değildi. Galatasaray'ı nasıl buldunuz? Yol kat edebilmiş mi?
Galatasaray sene başından beri seyrettiğim her maçında bir evvelkinden daha iyi oynuyor. İlk seyrettiğim maçtaki felaketten daha az felakete geldiler. Şimdi iyi de oynamaya başladı ama henüz Galatasaray ciddi, dişe dokunur bir rakiple oynamadığı için herhangi bir ölçümüz yok. Ama bildiğimiz gördüğümüz bir şey var; kötü rakipler önünde de Galatasaray her maç daha iyi oynamayı başarıyor.
Rijkaard- Neeskens gibi bir ekibi kurduysan her maçın bir evvelkinden daha iyi olması da zaten beklenen bir şey. Bunu başarıyorlar. Bir yandan transferler de devam ediyor.

_Galatasaray, Lincoln'den ağzı yansa da yine bir Brezilyalıyı tercih etti. Büyük ümitlerle transfer edilen Elano başarılı olabilir mi?
Kıyametlerin koptuğu Elano konusunda endişelerim var. Evvela bir görmem lazım. 18 milyon euro'ya aldıkları bir adamı 7 milyon euro'ya niye satsınlar? Bizimkiler yaptığı zaman oluyor da bir İngiliz takımının yapması ilginç!.. Manchester City'nin sahibi dünyanın en zengin Arap şeyhlerinden biri. 'Paraya ihtiyacı olduğu için sattı' diye bir şey söz konusu değil. Galatasaray'ın Servet'i satmaya çalışmasının sebebi para. Ama adamlar böyle bir sebepten dolayı satmıyor. Takip ettiğin zaman da öğreniyorsun ki teknik direktörü Mark Hughes, "Ben bu adamı istemiyorum, oynatmayacağım" diyor. Yani kadrosunda yedek kalmasını dahi düşünmüyor. Neden? Bir sebebi olmalı. 17 milyon'dan, 7 milyon euro'ya düşmesinin de bir sebebi olmalı. Hughes'in "İstemiyorum" demesinin de bir sebebi olmalı. Daha önce de konuştuk seninle. Ben artık Brezilyalı oyunculara soru işareti ile bakıyorum.

ANADOLU GİREMEZ
Fenerbahçe'nin son yaptığı transferleri de tasvip etmiyorum bu yüzden. Çünkü yine Alex liderliğinde bir Brezilya cuntası kuruldu, bu Brezilya cuntası ile Daum nasıl geçinir bilemiyorum! Şimdi Brezilyalılardan ağzı bu kadar yanmış Galatasaray, bir Brezilyalı daha getirdi. Felipe muhteşem oyuncuydu, Fatih hocanın aldığı, Lincoln çok iyi oyuncuydu ama ikisi de Galatasaray'ı yaktılar. Ve ikisi de Galatasaray'dan kovuldu. 'Gitti' diye millet zil takıp oynadı. Şimdi ne olacak bilmiyorum! Görmeden, Elano hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Bir iki maç da değil, sürekliliğini görmem lazım.

_Galatasaray'ın son dönemdeki flaş transferlerinde Haldun Üstünel'in ismi ön plana çıktı ve büyük övgü kazandı. Üstünel'in çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?
Haldun başarılı bir yönetici olma yolunda hızla ilerliyor. Galatasaray'daki en iyi, en alkışa layık taraf Haldun Üstünel. Yönetime girdiği günkü Haldun ile bugünkü arasında dağlar kadar fark var. Hem işi öğreniyor, hem de gayet başarılı bir şekilde kendisini geliştiriyor. Yürekten kutluyorum Haldun'u!..

_"Başarı benim değil, bütün yönetimin" diyecek kadar da mütevazı. Fevkalade mütevazı. _ Hafta sonunda lig start alıyor. Yapılan takviyelere bakınca herkes daha kaliteli bir lig bekliyor. Siz nasıl beklenti içindesiniz?
Galatasaray Galatasaray olacak gibi görünüyor, Fenerbahçe Fenerbahçe olacak gibi görünüyor, Trabzon Trabzon gibi olacak görünüyor, Beşiktaş zaten geçen yılın çifte kupalı şampiyonu; bu dördünün arasına artık Anadolu'dan birisinin girmesi çok zor. Bunun adı kalite ise kalitelidir. Onu bilmem!.. Bu sene kimse 'şampiyonluk ikram edilsin' diye beklemesin. Şampiyonluk aslanın ağzında. Alabilen alsın. Buradaki aslanı dramatik anlamda kullanıyorum, Galatasaray'ı kast etmiyorum!..

_İlk haftadan tahmin yapmak zordur ama ligde şampiyonluk için favoriniz var mı?
Benim favorim Galatasaray. Çünkü en iyi teknik ekibin Galatasaray'da olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin bütün takımlarının başında yer alabilecek bir teknik adam olan Neeskens, Galatasaray'da ikinci adam.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Denizli'nin işi zor   / 04-08-2009
 Dehşet içindeyim   / 28-07-2009
 Büyük yara alır   / 21-07-2009
 Delgado palavra   / 15-07-2009
 Güiza&Baros golcü değil   / 14-07-2009
 Yerliler ağlamasın   / 08-07-2009
 İlk hedef Avrupa   / 07-07-2009
 Tanjeviç'e alkış   / 01-07-2009
 Polat ders verdi   / 30-06-2009
 Kurban oldular   / 24-06-2009
 
 
Favorim G.Saray
Özgener hatasını anlayacak
Mor forma alacağım
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital