ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Kirli tırnaklar

Pazar gecesi iyi bir mücadele vardı ama Trabzon karşısındaki Fenerbahçe'de komutan yoktu, asker ruhu taşıyan da sadece Roberto Carlos, Gökhan Gönül ve kaleci Volkan'dı... Roberto Carlos, ölü toplardan canlı pozisyonlar yaratmakla kalmadı, eski zaman afişlerini astı tribünlere... Volkan farklı yenilgiye itiraz eden kale kapısıydı. Bu kadar pozisyon veren bir takımı da görmezlikten gelmeyelim., Bu takımın bu sezon ruhunu zedeleyen üçlü, Aragones, Güiza ve Emre'dir. Bunu da belirtelim.

***

Trabzon maçındaki Güiza, kendini ele veren delillerle donatılmıştı ve hak ettiği tepkiyi gördü. Ama bir gerçek var. Yuhalanan Güiza'yı, sezon başından beri besleyen de taraftardı. Her kralın yüreklerdeki infazı, sabır taşını çatlattıktan sonra gerçekleşiyor demek ki. Ya da 60 trilyonluk transfer hurdasının farkına varmak için biraz zaman gerekiyor!

***

Aragones'e baktım... Maçı kaybetmemek üzerine sistem kuran bir adamın, büyüklük ruhunu gözlük çerçevesinde unuttuğunu gördüm. Kötü oynayan Alex'i dışarı almasına değil itirazım. Josico'yu içeri almasına ve Güiza'ya 80 dakika tahammül etmesine. Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü, korkaklar için uygun bir mekan değildir.

***

Kaç zamandır yokları oynayan Alex, imzayı attıktan sonra da değişmedi. Varlığıyla neler yaptığını anlatmaya kelimeler bulamadığımız adam, yokluğundan rahatsızlık duymuyor. Bacakları da titriyor, ruhu da.. Bizim bildiğimiz Alex'in sorunu bu kadar uzun sürmezdi. Alex içindeki güneşi kuruttuysa, Aragones'le arasındaki kara bulutlar yüzündendir. Ama hiçbir futbolcunun, teknik adamına meydan okumak adına, gösteri yapma hakkı mevcut değildir. Adı Alex bile olsa...

***

Trabzonspor'un mücadelesini çok beğendim. Pozisyonlarda aşk vardı, inanç vardı, emek vardı. Gökhan Ünal ve Umut Bulut gibi "iki sıradan golcüye rağmen" maçı kazanmaları pekala mümkündü. Ersun Yanal, elinde olmayan nedenlerden ötürü kazanamadı.

***

Sivas'ta Galatasaray'ın kanı donmuştu, Sivasspor ateşin suyunda yıkanmış gibiydi. Sivaslı futbolcuların, yardımlaşmaktan başka dil bilmeyen mücadelelerine baktım da, çocukluğumuzun kartpostal aşkları gibiydi. Gerçek bir futbol imecesi. Sivas'ı, içinden şampiyonluk hayalleri geçen bir şehre dönüştüren Bülent Uygun'un hakkını da vermeliyiz.

***

Hakemler bu sezon adaletsizlik sarmaşığı. Ama küfürbaz futbolcuları besleyen sistemi de görmezlikten gelmeyelim. Galatasaray, Sivas'ta kural hatasından medet umacağına, kaptanlık bandının çamura bulaşmasına tepki göstersin. Skibbe, küfreden futbolcusuna arka çıkıp hakemi suçlarken, kendi rütbesini söktü. Cinayet romanlarının sonunda, gerçek suçluyu bulmak için, küçük bir delil yeterli olur bazen.

***

Böylesine ilkel mazeretlerle, kendilerini kurtarmak isteyenler, küfürbaz ve saldırgan futbolcuların cesaret kaynağı oluyorlar. O yüzden tribünleri baştan çıkaran hakemleri tırnak içine alırken... Futbolcuların ve teknik adamların kirli tırnaklarıyla, hakemlerin sırtını kaşımayı bırakalım.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Armağan   / 20-01-2009
 Hayal satan adam (17)   / 18-01-2009
 Gazap üzümleri   / 13-01-2009
 Çocuk oyuncağı   / 06-01-2009
 Hayal belası   / 01-01-2009
 Zeytin dalı   / 30-12-2008
 Gerçek adalet   / 26-12-2008
 Top'lu kıyım   / 23-12-2008
 Hey sizler!   / 18-12-2008
 Tutanaklar   / 16-12-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
17.HAFTA
Ankaraspor 3 Konya 0
Sivas 2 Galatasaray 0
Eskişehir 1 Gaziantep 1
Kayseri 1 G.Birliği 3
Ankaragücü 0 Antalya 1
Beşiktaş 1 Denizli 0
Bursa 2 İ.B.B. Spor 0
Kocaeli 4 Hacettepe 0
Fenerbahçe 0 Trabzon 0
18.HAFTA
Denizli Galatasaray
Beşiktaş Antalya
Ankaragücü Konya
Ankaraspor Trabzon
Fenerbahçe Gaziantep
Kocaeli G.Birliği
Eskişehir İ.B.B. Spor
Bursa Hacettepe
Kayseri Sivas
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital