ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Top'lu kıyım

Hakemler maçları yönetmedi, ligimizi yönetti ve puan cetvelini onlar düzenledi. Adaleti, hakemlerin en büyük serveti zannederdim. Ağzı adaletsizlik yatağı olmuş hakemleri izledikten sonra vazgeçtim. Onların serveti haksızlık. Durum, düşündüğümüzden de ciddi. O yüzden Mahmut Özgener ve Oğuz Sarvan, futbolun kalbinden elini çeksin. Adam gibi maç yönetemeyen hakemlerin arkasında durmak yerine... Adam gibi öne çıkıp, "İstifa ediyoruz" demek daha onurlu bir davranıştır.

***

Galatasaray-Beşiktaş maçında seyir zevki yüksek bir mücadele vardı ama sahada yüreksiz bir Cüneyt Çakır vardı. Gökhan Zan kırmızı kartlık. Penaltılar tartışılmaz. Delgado'nun kırmızı kartı tartışılır. Benim isyanım Galatasaray maçlarında hakeme el hareketi yapanları idam eden hakemlik, Galatasaraylı futbolcuların el hareketlerine sezon başından beri niye teslim olur? Ve neden çifte standart?

***

Bu hafta da hakemlerin toplu kıyımı vardı. Konyaspor katledildi. Önder Turacı'nın attığı golü Fenerbahçe yese, Fenerbahçeli yöneticiler böyle suskun kalır mıydı? Sivasspor karşısındaki Gençlerbirliği katledildi. Gençler'in penaltısı verilmedi, Sivasspor kalecisi Petkoviç de kırmızı kart görmeliydi. En zor şartlarda ayakta kalmanın takımı olarak alkışladığımız Sivasspor'un Hüseyin Göçek'in ikramına ihtiyacı yok. Ama Bülent Uygun'un, böyle bir hakemin adaletsizliğini reddedecek açıklamalarına, futbolun ihtiyacı var.

***

Trabzon'da yeni bir hakem faciası vardı. Korkaklığın sembolü Fırat Aydınus'la bu kez Eskişehirspor katledildi. Ne oldu şimdi? Trabzonspor'un istediği adalet geri mi geldi? Sadri Şener ve yönetici arkadaşlarının, bu maçtan sonra da, hakemleri yerden yere vurması gerekir. Ama şunu biliyorum ki... Bu ülkede herkes, hakem hatalarının kendi lehine olması için haykırıyor. Gerçek adalet için değil.

***

Mesele sadece hakem meselesi değil. Yorumcular da işine geleni görüyor. Erman Toroğlu'na göre Gençlerbirliği takımını katleden Hüseyin Göçek, ilk yarının en başarılı hakemi. Niye? Böyle hakemlerin hatalarından beslenmek için mi? Sahada olmayan adaletin, ekrandaki uzantısı olduklarını göstermek için mi? Televizyonda futbol yorumu yapmakla, teknik direktörlük yapmak arasındaki en acı gerçeği de Mustafa Denizli belgeledi zaten. Gördük ki, ekrandaki çenebazlıkla, sahadaki sihirbazlık kardeş değilmiş.

***

Ali Sami Yen'deki gol yağmurunda, Mustafa Denizli'nin boyaları aktı. Yağmura dışardan bakarken melankolikti. Maçtan sonra, "Bu takımda psikolojik desteğe ihtiyacı olan benim" diyen bir teknik adamın çaresizliği içler acısıdır. Maç öncesindeki simyagerin, bir maçla kimyası bozulduysa... Kendisine acıyana biz de acırız. Televizyonda yorum yaparken, Ertuğrul Sağlam'ın yerine göz diken bir teknik direktörün, acınacak haline de gülmeyiz. Kendini kaybeden bir teknik adamla, Beşiktaş'ın kaybettiklerini kazanmasının mümkün olmayacağını söyleriz ancak.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hey sizler!   / 18-12-2008
 Tutanaklar   / 16-12-2008
 Ayakta ölmek   / 12-12-2008
 Gece lambası   / 06-12-2008
 İçten içe yanmak   / 02-12-2008
 Yeniden iktidar   / 30-11-2008
 Yüzleşme!   / 26-11-2008
 Hayırsız evlat   / 25-11-2008
 Gerçeğin fiyakası hayalleri bozdu!   / 23-11-2008
 Adam olmak   / 18-11-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
16.HAFTA
Konya 1 Fenerbahçe 2
İ.B.B. Spor 5 Kocaeli 0
Hacettepe 0 Kayseri 3
Trabzon 2 Eskişehir 1
G.Birliği 1 Sivas 2
Denizli 1 Ankaragücü 1
Antalya 1 Ankaraspor 1
Gaziantep 2 Bursa 0
Galatasaray 4 Beşiktaş 2
17.HAFTA
Kayseri G.Birliği
Sivas Galatasaray
Ankaragücü Antalya
Ankaraspor Konya
Fenerbahçe Trabzon
Bursa İ.B.B. Spor
Kocaeli Hacettepe
Beşiktaş Denizli
Eskişehir Gaziantep
 
Şans OyunlarıTurkuvaz YayınSabahForbesATVŞamdanFotomaçTransport DergiTakvim GazetesiAuto Moto SportYeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaarEsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto HaberSinema DergisiSofraHomeİşte İnsanCosmo GirlCosmopolitan BrideSabah EmlakATV AvrupaSabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital