ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Tutanaklar

Özellikle Trabzonspor-Bursaspor maçındaki son dakika katliamını izledikten sonra hakemleri düşündüm. Düşündüm de, hakemler yazdıkları senaryoları yüksek sesle okusunlar, biz de duyalım. Bakalım kim yazıyor bunları? Kaza süsü verilen cinayet romanlarını...

***

Bu sezon hiçbir hafta sonu, adil ve yürekli bir yönetim biçimine sahne olmadı. Trabzonspor'un liderliğini elinden almanın kitabı da Sivasspor maçında verilmeyen penaltıyla yazıldı. Bursaspor maçında ofsayt golle, kurallar da kitabına uyduruldu.

***

Sorun bakalım. Maçları yönetmekle yükümlü olan hakemlere, puan cetvelini yönetmek hakkını kim veriyor? Oğuz Sarvan ve Mahmut Özgener mi? Bu güvenilmez ikilinin, futbolun hayatından sökülüp atılması gerek. Yoksa futbolumuz kaosa sürüklenecek. Bunu ligin ikinci yarısında göreceksiniz. Bugün Trabzon yerine, üç büyüklerden birinin liderliği böyle gasp edilseydi, o zaman görürdünüz ülkedeki yaygarayı.

***

Antalyaspor maçında Fenerbahçe tribünlerinde bir pankart asılıydı. "Bu formanın hakkını veren asla yalnız kalmaz!" Takım sahaya çıktığında, taraftarın alkışları sadece Gökhan Gönül'e yönelikti. Fenerbahçe'de her futbolcu formasının hakkını verse, takım böyle olmazdı zaten. Ama zaman ve sevgi her şeyin üzerini örtüyor. Antalya maçının ikinci yarısında Roberto Carlos'un yaptığı bir hareket büyük alkış aldı. Dinamo Kiev karşısındaki aciz görüntülerin üzeri alkışlarla kaplandı. Gördük ki, sevgi, formasının hakkını vermeyeni de yalnız bırakmıyor! O yüzden de bu futbolcular, takımlarını Avrupa'da yaya bırakıyor.

***

Lütfen, Edu'nun Antalyaspor maçında gördüğü sarı karta dikkat edin. Lugano'nun cezalı duruma düştüğünü bildiği halde, rakibine bir girişi var ki, "Bırakın Noel'e önce gidelim" girişi... Takım rayına girerken, Konyaspor maçına defansta en önemli iki adamından yoksun çıkacak. Bu meseleden çıkan sonuç.. Tatilin hakkını veren de, yalnız kalmaz! Lugano-Edu el ele Noel'e...

***

Galatasaray'da Lincoln başyapıt. Sıkışık trafikte arkadaşlarına yaya geçidi açıyor. Sonrasında öyle bir kapı açıyor ki, arkadaşlarına da vurmak kalıyor. Lincoln'ün olmadığı zaman dilimlerinde Arda sahneye çıkardı ama Arda'nın "hüzünlü" bir hali var. Ondaki cesur girişimcilik azaldı. Sahada kırık dal gibi duruyor, gören yok. Genç futbolcuların ruhuna seslenecek yöneticilik, bu ülke topraklarında icat edilmedi mi henüz?

***

Ankaragücü karşısındaki Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin bozup tamir ettiği Beşiktaş'tı... Çok daha farklı kazanabilirdi. Bu takımın yolunu keserse Mustafa Denizli keser zaten. Ligin en özel iki takımı Sivasspor ve Ankaraspor! Onlar şampiyonluğa inansalar ve gerçekten isteseler, neler yaparlar neler.

***

Haftanın en zavallı görüntüleri, Bursa tribünlerindeydi. Bursaspor golü yiyince, "Yönetim istifa" sesleri yükseldi. Ofsayt golden sonra da, Bursalı yöneticiler haykırmalıydı... "Taraftar istifa!" diye... Ama ne acıdır ki, bizim ülkemizde kulüpleri ya taraftarlar yönetir. Ya da padişahlar!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ayakta ölmek   / 12-12-2008
 Gece lambası   / 06-12-2008
 İçten içe yanmak   / 02-12-2008
 Yeniden iktidar   / 30-11-2008
 Yüzleşme!   / 26-11-2008
 Hayırsız evlat   / 25-11-2008
 Gerçeğin fiyakası hayalleri bozdu!   / 23-11-2008
 Adam olmak   / 18-11-2008
 Ölü toplara can verme projesi Roberto Carlos'un   / 16-11-2008
 Güzel ve çirkin   / 11-11-2008
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
15.HAFTA
G.Birliği 1 Galatasaray 3
Sivas 2 Hacettepe 1
Kayseri 2 İ.B.B. Spor 0
Bursa 2 Trabzon 1
Beşiktaş 1 Ankaragücü 0
Ankaraspor 2 Denizli 0
Kocaeli 2 Gaziantep 5
Eskişehir 0 Konya 0
Fenerbahçe 2 Antalya 0
16.HAFTA
Konya Fenerbahçe Cuma 20:00
İ.B.B. Spor Kocaeli Cumartesi 14:00
Hacettepe Kayseri Cumartesi 14:00
Trabzon Eskişehir Cumartesi 19:00
Gaziantep Bursa Pazar 14:00
Denizli Ankaragücü Pazar 14:00
G.Birliği Sivas Pazar 14:00
Antalya Ankaraspor Pazar 14:00
Galatasaray Beşiktaş Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital