ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Özgener'i bitirecek

- Özgener'in Türk futbolunun başında olması bir şans. Ama Oğuz Sarvan, Mahmut'un başını yiyecek. Hakemlik müessesesinde şaibenin yeri olmamalı

- Cemal Aydın hakeme telefon açıp, "Seni Fener'in atadığı söyleniyor ama ben sana güveniyorum" demiş. Ahlaka aykırı ne var bunda!

- Dedikodulardan kurtulmanın yolu MHK'nın başına Yıldırım'ın etkisinde kalmayacak herkesin güveneceği bir başkan koymak

Ankaragücü Başkanı Aydın'ın hakem Halis Özkahya'yı telefonla araması haftaya damga vurdu.
Hakemin isminin sızması, bir başkanın hakemi telefonla araması nasıl açıklanabilir?
İlk defa mı oluyor? Türkiye'de ne başkanlar, ne hakemleri arıyorlar; Türkiye'de ne başkanlar, ne hakemleri tayin ettiriyorlar. Bunları herkes biliyor. Güneş balçıkla sıvanmaz ama konu Ankaragücü Başkanı oldu mu, konu Fenerbahçe olduğunda federasyonumuz da medya da kıyametleri koparıyor; ayıptır. Cemal Aydın'ın yaptığını tasvip ettiğim zannedilmesin. Cemal Aydın'ın yaptığını yerenler bundan evvel, benzeri olaylarda niye sustuklarını iyi düşünsünler. Daha ayıp olan bu. Cemal Aydın yüzünden olayın gerçek yüzünü kimse örtbas etmesin. Oğuz Sarvan, Mahmut Özgener federasyonunun yumuşak karnı. Mahmut pırıl pırıl bir Anadolu çocuğu. Çok da yakından tanıdığım bir kişi. Türk futbolunun başında olması da bir şans. Ama bu Oğuz Sarvan, o Mahmut'un başını yiyecek. Çünkü daha şimdiden Oğuz Sarvan yüzünden bana mailler yağmaya başladı. "Hıncal ağabey, 'Altaylı' diyorsun Mahmut Özgener'e ama Özgener, Altaylı falan değil; Fenerbahçeli. Altaylı kisvesi altında Fenerbahçe'yi şampiyon yapmaya uğraşıyor." Böyle bir şaibe 3 günlük federasyon için yazıktır, günahtır. Ama bu Oğuz Sarvan yüzünden... Oğuz Sarvan ile ilgili ne bilgim var, ne belgem var. Ama bildiğim bir tek şey var. Türkiye'nin hakem olarak da yönetici olarak da en şaibeli isimlerinden birisi. Hakemlik gibi bir müessesede şaibenin yeri yok. Türkiye'de adam mı yok bu kişiyi getiriyorsun göreve?

KÖTÜ BİR MİRAS
Bir hafta evvel Fenerbahçe maçından evvel Melih Gökçek çıktı dedi ki "Ben hakemi biliyordum." Bir hafta sonra yine Fenerbahçe maçından önce Cemal Aydın çıkıyor ve "Ben hakemi biliyordum" diyor. Doğru bildiği. Ne oluyor o zaman? İşte Oğuz Sarvan olursa böyle olur. Oğuz Sarvan'ı Mahmut Özgener bulmadı. O Mahmut, Hasan Doğan'dan miras aldı ama kötü bir miras aldı. Bu miras ile devam etmemesi lazım. Bu Oğuz Sarvan kalırsa, Mahmut Özgener'in defteri çok çabuk dürülür. Yazık olur. Esas işin acı yanı burası. Cemal Aydın önemli değil. Sen herhangi bir kulübün başkanısın; sana diyorlar ki 'Fenerbahçe ile oynayacağın maçı şu hakem yönetecek. Çünkü bu hakemi Fenerbahçeli Oğuz Sarvan, Fenerbahçe kulübünden gelen talimatla atayacak.' İki gün sonra bakıyorsun o hakem o maça tayin edilmiş. Ne yapasın? Bir şey yapacaksın elbet. Maçı kaybettikten sonra Melih Gökçek gibi bağırıp çağırman bir şey ifade etmez. 'Ne yaparsın?' sorusuna bir cevap versin; Cemal Aydın'ı yerden yere vuranlar. 'Ben Cemal Aydın'ın yerinde olsam şunu yapardım.' Cemal Aydın'ın yaptığı ayıp; peki ne yapardın? Ayrıca da ne yapmış adam? Hakeme telefon etmiş, 'Seni Fenerbahçe'nin atadığı söyleniyor ama ben sana güveniyorum' deyip telefonu kapamış. Ne var bunda? Ahlaka aykırı ne var bu lafta? Bunu hakeme söyleyebileceği gibi gazetelere de söyleyebilirdi. 'Bana bu hakemin tayin olacağı söylenmişti. Ama bizim bu hakeme güvenimiz tamdır.' Bunu da yapabilirdi. Bunu yapsa belki daha doğru yapardı.

Hakemlerle ilgili Fenerbahçe'nin bir müdahalesi söz konusu mudur?
Aziz Yıldırım'ın olduğu yerde bu şaibe olacaktır. Tekrar söylüyorum. Bu şaibe olacaktır. Çünkü herkesin dilinde. Orada Aziz Yıldırım, burada Oğuz oldukça bu şaibe olacaktır. Hani var ya eski bir söz 'Sende bu ense, onda da bu para oldukça sen bu tokadı yersin' diye. Mahmut Özgener bu tokadı yemeye devam edecek. Orada Aziz, burada hiçbir günahı olmasa da Oğuz olduğu sürece bu şaibe devam edecektir. Bundan kurtulmanın tek yolu Aziz'i değiştiremeyeceğine göre Merkez Hakem Komitesi'nin başına Aziz Yıldırım'ın etkisinde kalmayacağına herkesin inanacağı bir adam koyacaksın.

ÇOCUKLAR BİLİYOR
Şimdi 'Aziz Yıldırım şaibesi nereden' diyeceksin? Papermoon'da herkesin içinde Mustafa Denizli'ye, "Fenerbahçe'yi sen mi şampiyon yaptın?" diye bağırmadı mı Aziz Yıldırım!.. Bir takımı teknik direktör değil, kulüp başkanı şampiyon yapıyorsa ne demektir bu!.. Ve de "Ben kulübün başkanlığına geldiğim zaman maçlar sahada kazanılıyor sanıyordum. Şimdi öğrendim" dedi ve "Öğrendim" dedikten sonra Fenerbahçe şampiyon oldu. Fenerbahçe, şampiyon olduktan sonra da Mustafa Denizli'ye dedi ki "Sen mi şampiyon yaptın?" Şimdi bütün bunları bir araya getirince ahmak değilsen eğer bir sonuca varırsın. O sonuca vardığın zaman da bu şaibe her zaman olacaktır. O zaman buraya herkesin inanacağı, güveneceği güçlü bir Merkez Hakem Komitesi Başkanı koyacaksın. Fenerbahçeli olduğunu çocukların dahi bildiği Oğuz Sarvan'ı değil.

Hakemin günler öncesinden sızmış olması normal şartlarda bir istifa gerektirmez mi?
Ayıp. Ne yaptı federasyon? Bugün (pazartesi) aldığım gazetede haftanın hakemleri var. Perşembe günü açıklanan hakemleri pazar akşamı açıkladılar. Bir hafta evvelden hakemleri açıkladılar. Çünkü sızmayacağına güvenemiyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Devlet; federasyon, 'devlet' demek, devlet süzgeç olduğunu biliyor ve süzgeci tamir edemiyor. Artık bu da olmazsa gelecek sene ligin 34 haftasının hakemlerini baştan aşağıya açıklasınlar; herkes ne yaparsa yapsın!..






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Tüccar hocalar   / 20-11-2008
 Yenmeme taktiği!   / 19-11-2008
 Emin ellerde değil   / 18-11-2008
 G.Saray'a yaradı   / 12-11-2008
 Kongre göreve   / 11-11-2008
 Tarihi fark atar   / 05-11-2008
 Kadrosu kötü   / 04-11-2008
 Collina olmaya aday   / 29-10-2008
 Eşi benzeri yok   / 28-10-2008
 Şansı yanındaydı   / 22-10-2008
 
 
Özgener'i bitirecek
Fenerbahçe'ye yarıyor
Eyyamcı Mustafa!
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Gaziantep 2 G.Birliği 0
Antalya 0 Kocaeli 0
Ankaragücü 0 Fenerbahçe 0
Ankaraspor 0 Galatasaray 0
Denizli 4 Bursa 3
İ.B.B. Spor 1 Hacettepe 0
Konya 0 Kayseri 0
Trabzon 0 Sivas 0
Beşiktaş 2 Eskişehir 0
13.HAFTA
Kayseri Trabzon Cuma 20:00
Sivas Gaziantep Cumartesi 14:00
Ankaraspor Ankaragücü Cumartesi 14:00
Eskişehir Denizli Cumartesi 14:00
Fenerbahçe Beşiktaş Cumartesi 19:00
G.Birliği İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Bursa Antalya Pazar 14:00
Kocaeli Konya Pazar 14:00
Galatasaray Hacettepe Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye / İletişim | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital