ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Tüccar hocalar

- İşler kötü gittiği zaman dünyanın her yerinde antrenör kafası kesilir. Çünkü en kolay yoldur bu. Normal olmayan şu:
- Türkiye'de bir takım adamlar tüccar antrenör. Yapılan teklifleri kabul etmiyorlar. Biliyorlar ki 5. haftadan sonra 'kurtarıcı' diye aranacaklar
- Ben Federasyon Başkanı olsam bazı antrenörlerin, hocalık yapmasını yasaklarım. Türkiye'de antrenörlük çirkinleşti...

Ligde 11. hafta geride kaldı ama tam 9 takım hocasını değiştirdi. Hoca değişimi ve takımların aynı hoca etrafında dönmesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?
Şimdi burada sadece kulüpleri yargılamak hata. İşler kötü gittiği zaman dünyanın her yerinde antrenör kafası kesilir.
Çünkü en kolay yoldur o. Sezonun beşinci, onuncu haftasında takımı değiştiremezsin. Transfer hakkın da yok zaten. Yönetimi zaten değiştiremezsin, motivasyon için bir değişiklik lazımsa, neyi değiştireceksin? Serbest olan antrenör, onu değiştirirsin. Yani Antalya'ya sihirli değnek mi getirdi Mehmet Özdilek! Hayır. Mehmet geldiğinden beri mağlubiyeti yok Antalya'nın. Jarabinsky ile her maçı kaybediyorlardı ama her maçta da iyi oynuyorlardı. Her maçı son dakikalarda kaybediyordu Antalyaspor. 85'ten sonrasını sil Antalyaspor'un, başa güreşir, ilk 5'in içinde olur. Bu kadar talihsiz bir hoca ve gitti. Ne getirdi Mehmet? Mehmet'in ne getirdiğini ancak 8-10 hafta sonra anlarız. Bir hafta sonra anlıyorsan bu sadece psikolojiktir. İşte o psikolojik değişiklikle Antalya maç kaybetmemeye başladı. Bu normal bir şey. Normal olmayan şey aslında şu: Türkiye'de bir takım adamlar, tüccar antrenör. Dikkat et Türkiye'de hiçbir takımla anlaşmıyorlar, kendilerine yapılan bütün teklifleri es geçiyorlar. Çünkü biliyorlar ki ligin 5. haftasından itibaren 'kurtarıcı hoca' diye aranacaklar. 'Kurtarıcı hoca' diye aranmanın büyük bir getirisi var. Geliyorsun göreve 5. haftasında antrenörlük değişikliği duymuş bir takımdasın. Yani bir enkazdasın. 'Ben enkaz devraldım' demene gerek yok. Senin enkaz devraldığını biliyor herkes zaten. O zaman sorumluluğun da yok. Hiçbir beklenti, verilmiş sözün de yok. 'Ben bu takımı kurtarmaya geldim. Ya kurtarırım, ya kurtaramam ama paranızı alırım.'

NOBRE ÇIKMAZDI
Bu o kadar kârlı bir şey ki!.. 'Efendim bu takımın transferini ben yapmadın, bu takımı ben almadım!' Bahane hazır. Çünkü sene başında gelsen 5. haftada adama sorarlar; 'Bülent'i sen aldın, Hıncal'ı sen aldın, arkadaş. Bak oynamıyor takım.' Hayır. 5. haftada geldiğinde sana bir şey soran yok. 'Onların yaptığı enkaz takımını ben şimdi kurtarmaya uğraşıyorum' diyorsun. Hiçbir sorumluluğu olmadan para kazanmanın yolu bu. Ve bazı hocalarımız bunu adet haline getirdiler. Federasyonun bunun önlemini alması lazım. Ben Federasyon Başkanı olsam bir takım hocaların, hocalık yapmasını yasaklarım. Arka arkaya 5 sene, 6 sene, 7 sene hep aynı kişiler. Kovulan birinin yerine gelen hoca, benim için makbul hoca değildir. Çirkin bir futbol tüccarıdır.

Teknik direktöre 'bir sezonda 2 takım değiştirme sınırı' getirildi. Bu kural kulüpler için de uygulanmalı mı?
Bilemiyorum. Ortadaki çirkinliği söylüyorum. Samet Aybaba gidiyor önce Gençlerbirliği ile anlaşıyor, sonra Bursa'dan istifa ediyor. Sen de zannediyorsun ki 'Bursa, Samet'i kovdu.' Hayır öyle bir şey yok. Esas yanlış kulüplerde değil, esas olan çirkin antrenörlükte. Antrenörlük çirkinleşti Türkiye'de. Ben ne dedim; "Benim bildiğim Mustafa Denizli bu aşamada görev kabul etmez." O bile görevi kabul etti. Çünkü deve o hale geldi. Ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin!..

Denizli, Beşiktaş'ın başında 5 maçta 7 puan kaybederek, 6 maçta 4 puan yitiren Sağlam'ı geride bıraktı. Bu biraz endişe yarattı. Büyük ümitlerle göreve getirilen Denizli, Sağlam'ı aratır mı?
Orada ilginç bir durum var. Fenerbahçe ve Trabzon hiçbir şey oynamadan kazanıyorlar, Beşiktaş çok iyi oynadığı halde kazanamıyor. Mustafa Denizli'nin eski Mustafa Denizli'ye göre biraz daha fazla savunmayı öne aldığını görüyorum. Benim bildiğim Mustafa Denizli maç 0-0 devam ediyorsa, Bobo'yu sokarken, Nobre'yi çıkarmaz.

Nobre de çok net pozisyonları atamadı ama!..
Gol kaçırıyordu. 'Kaçırıyordu' demek gol pozisyonunun içindeki adam o demek. Gol kaçırana kızıyoruz tamam, herkes kızar ama bir de düşündüğün zaman bir adım gerisini, o adam pozisyonun içinde. Onun yerine giren ya pozisyona da giremiyorsa! Benim Beşiktaş'la ilgili fazla bir endişem yok. Hâlâ bir numaralı şampiyon adayım.

POLAT NİYE MAHKUM!
Baros son haftalarda büyük bir düşüş içinde. 10 maçta sadece 1 gol attı. Skibbe, Ümit Karan veya Nonda'yı niye düşünmüyor?
Bilmiyor. Anlamadığı için Adnan Sezgin, dese ki 'Hıncal'ı oynat' Hıncal'ı oynatacak. Artık bu takımın arkasındaki adamın Skibbe olmadığını adım gibi biliyorum.

Aslında gönderilen yardımcısı Bergkamp da aynı ifadeleri kullandı.
Adnan ne diyorsa onu yapıyor. Peki Adnan Sezgin'in bu kadar otorite olmasının sebebi ne? Bunu Adnan Polat'a sormak lazım. Israrla da ben soruyorum. Öcal Uluç ağabeyim Türkiye gazetesinde soruyor. "Adnan Polat, Adnan Sezgin'e niye mahkum?" dedi geçen hafta yazdığı yazıda. Bu ağır bir itham. "Adnan Polat, Adnan Sezgin'e niye mahkum?" sorusu ağır bir ithamdır. Cevap yok. Üstelik Adnan Polat, benim de ağabeyimin de çok iyi arkadaşı. Üstelik ikimiz de Özhan'ın son zamanlarında "Adnan gelsin" diye yazılar yazdık. "Galatasaray'ı Adnan Polat kurtarır" dedik. Açarsın telefonu dersin ki 'Hıncal, Öcal ağabey off the record, açıklamayın ama olay bu.' Hayır. Medyadaki en yakın iki arkadaşı, "Adnan Polat sen niye bu adama mahkumsun?" diyor, ses çıkartmıyor.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yenmeme taktiği!   / 19-11-2008
 Emin ellerde değil   / 18-11-2008
 G.Saray'a yaradı   / 12-11-2008
 Kongre göreve   / 11-11-2008
 Tarihi fark atar   / 05-11-2008
 Kadrosu kötü   / 04-11-2008
 Collina olmaya aday   / 29-10-2008
 Eşi benzeri yok   / 28-10-2008
 Şansı yanındaydı   / 22-10-2008
 Kaleci faktörü   / 21-10-2008
 
 
Tüccar hocalar
Kulüp valisi oldular
Hakemliğin kara haftası
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
11.HAFTA
G.Birliği 0 Trabzon 1
Kocaeli 3 Denizli 2
Fenerbahçe 2 Ankaraspor 0
Eskişehir 1 Ankaragücü 3
Sivas 1 Konya 0
Hacettepe 0 Gaziantep 0
Kayseri 0 Antalya 0
Bursa 0 Beşiktaş 0
Galatasaray 2 İ.B.B. Spor 0
12.HAFTA
Gaziantep G.Birliği Cumartesi 14:00
Ankaragücü Fenerbahçe Cumartesi 15:00
Ankaraspor Galatasaray Cumartesi 19:00
Denizli Bursa Pazar 14:00
Konya Kayseri Pazar 14:00
İ.B.B. Spor Hacettepe Pazar 14:00
Antalya Kocaeli Pazar 14:00
Trabzon Sivas Pazar 15:00
Beşiktaş Eskişehir Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital