ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Tarihi fark atar

- Çantada keklik bir Arsenal var. Ama Fener'in ne yapacağı belli değil. Normal koşullarda G.Saray Benfica'yı yener
- F.Bahçe'nin kadrosuna 10 üzerinden 5, G.Saray'a 10 üzerinden 8 veririm. G.Saray 8'lik oynarsa Kadıköy'de tarihi fark yapar
- Kewell 90 dakika oynayamıyor. Bizim Emre'nin bir başka türlüsü. Ne kadar oynarsa kârdır. Bıraksın palavrayı

Takımlarımız Avrupa'da önemli maçlara çıkacak. Fenerbahçe, Arsenal ile Galatasaray ise Benfica ile karşılaşacak. Bu kritik maçların ardından da ligde Fenerbahçe- Galatasaray derbisi var. Bu maçlardan ne tür bir sonuç bekliyorsunuz?
Şimdi bak Arsenal de en kötü dönemini yaşıyor. Büyük bir geçiş döneminde. Bir maçı öbürüne uymuyor, bir sürü de sakatı var. Onların da takımın içinde bir kargaşa var, huzursuzluk var. Yani tam çantada keklik olabilecek bir Arsenal. Ama bu Arsenal önünde Fener'in ne yapacağı belli değil. Galatasaray'ın normal koşullarda Benfica'yı yenmesi lazım. Nerede oynarsa oynasın yenmesi lazım. Ama Skibbe ile Galatasaray'ın alacağı hiçbir sonuç benim için sürpriz olmaz. Bir futbol cahili, korkak olduğu sürece Galatasaray'ın başında, iki Adnan da direndikleri sürece Galatasaray'dan ne köy olur, ne kasaba... Galatasaray'ı kurtaracak olan Galatasaray Kongresi'dir; bu Adnanları devirerek. Yoksa hiçbir şey olmaz Galatasaray'dan. Hafta sonundaki derbi tamamen Galatasaray'ın oyununa bağlı. Çünkü Fenerbahçe'nin Fenerbahçe'nin bu sene çapı belli. Elindeki kadro belli. 10 üzerinden Fenerbahçe'ye ben dört buçuktan beş veririm. O kadar. Büyük futbolcusu yok. Bir yığın sıradan futbolcu. Onunla idare ediyorlar. İşte arkalarında medya var. Medya olunca hakemler de var. İdare ediyorlar.

SKİBBE TEHLİKELİ
Galatasaray'ın kadrosu 10 üzerinden 8. Galatasaray'ın bu 10 üzerinden sekizlik kadrosu sekizlik oynarsa Fenerbahçe'ye tarihi fark yapar Saracoğlu'nda. 6-0 intikamını alır. Korkak ve futboldan anlamayan Skibbe öyle işler yapar ki o Galatasaray ikilik oynar. İkilik oynarsa Fenerbahçe fark yapar. Maçın sonucu Fenerbahçe'nin değil, Galatasaray'ın performansına bağlı. Galatasaray'ın performansı da Skibbe olduğu sürece her şey olabilir. Adama güvenmiyorum çünkü ben. Kimse güvenmiyor zaten.

'Gidişatı kötü' diyerek Arda'yı uyarmıştınız. Gaziantep karşısında gol attırdı, 1 de attı. Üstüne bir de penaltı yaptırdı. Arda bu haftaki performansını nasıl buldunuz?
Arda, İstanbul gecelerinden çekilir, futbolculuğunu hatırlarsa eğer Arda'yı saha içinde durduracak adam yok. Arda'yı sadece Arda durdurur. Ve durdurdu. Çünkü Arda'nın güçlü bir fiziği yoktu. Ekonomik oynarsa 70 dakika... Şimdi bir de hafta arası geceleri sabahladığı zaman hali kalmıyor. Halin kalmadığı zaman da yerden kalkamamanı hakeme ve rakibe bağlıyorsun, kendine değil. Bu yüzden de isyancı oluyor. Hakemi şikayet ediyor durmadan tribünlere, 'Ben aslında iyiyim de hakem beni korumuyor' diye. Elle kestiği topa gelince... Maçın heyecanı içinde olabilir. Ona benim diyeceğim bir şey yok ama Gaziantep karşısında bu senenin en iyi futbolunu oynadı.

'Tuncay ruhu' vardı sanki Arda'da... Hem bir lider, hem de takımı ve tribünleri ateşleyen bir arzu içindeydi.
Aynen öyle. En iyi Arda maçıydı. Anladım ki Bebek geceleri yok bu hafta. Gaziantep, Benfica ve Fenerbahçe'yi kafasına koymuş. Bebek'teki kızları Fenerbahçe maçı sonrasına bırakmış.

Kewell'ın hepatit hastası olduğu ortaya çıktı ve medyada geniş bir şekilde tartışıldı. Bu haberler Kewell'ın tepkisini çekti. İngiltere'de hastalığıyla ilgili bu yoğunlukta haber çıkmadığını söyledi. Galatasaray'ın hasta olduğunu bilerek Kewell'ı alması ve Türk medyasının oyuncunun hastalığına yaklaşımı doğru mu?
Ben bilmiyorum. Doktor da değilim. Rapordan da anlamam. Hepatitin 80 bin çeşidi olduğu da doğrudur. Ama benim bildiğim şudur ki Kewell, hiçbir maçta 90 dakika oynayamıyor. Arka arkaya 5 maç oynayamıyor. Bizim Emre Belözoğlu'nun bir başka türlüsü. Bu yüzden de bu dökülen İngiltere'de kendine yer bulamadı, Galatasaray'a geldi. Kewell ne kadar oynarsa kârdır. Kewell bıraksın palavrayı. İngiliz gazetelerinin neler yazdığını bana öğretmesin. Sun gazetesi, Daily Mirror gazetesi, İngiltere'de çıkıyor. Kewell bıraksın palavrayı. Pislik gazeteciliğinin ilahları İngiltere'de. En güzel gazeteler İngiltere'de yayınlandığı gibi pislik gazeteciliğinin ilahları da İngiltere'de. Bunu dünyaya öğreten de İngilizler. Bana palavra anlatmasın.

MARADONA AYIBI
Arjantin sürpriz bir kararla ünlü futbolcu Maradona'yı takımın başına getirdi. Futbolculuğu sonrasında oldukça sansasyonel günler geçiren Maradona, futbol dünyasının yakından izlediği Arjantin'in başında neler yapabilir?
Çok ayıp. Kokain kullandığı için 1994 Dünya Kupası'ndan ihraç edilen ve uzun yıllar kokainin pençesinde yaşayan ve Küba'da olağanüstü bir tedaviyle kurtarılan Maradona'yı Arjantin gençliğinin önüne 'İlah' diye çıkartmak kadar büyük bir ayıp olmaz. Deha olsa bile çok ayıp.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kadrosu kötü   / 04-11-2008
 Collina olmaya aday   / 29-10-2008
 Eşi benzeri yok   / 28-10-2008
 Şansı yanındaydı   / 22-10-2008
 Kaleci faktörü   / 21-10-2008
 Sahtekar kim?   / 16-10-2008
 Denizli değişmiş   / 15-10-2008
 Rakibi kendisi   / 14-10-2008
 İnatla yürümez   / 09-10-2008
 Sergen'in yolunda   / 08-10-2008
 
 
Tarihi fark atar
Halteri bitirdi
Sıradan bir takım
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
9.HAFTA
Hacettepe 1 Konya 2
İ.B.B. Spor 0 Trabzon 4
Eskişehir 2 Fenerbahçe 2
Bursa 0 Ankaraspor 1
G.Birliği 1 Antalya 2
Kocaeli 1 Ankaragücü 1
Sivas 3 Denizli 1
Kayseri 1 Beşiktaş 0
Galatasaray 3 Gaziantep 1
10.HAFTA
Beşiktaş Kocaeli Cuma 20:00
Ankaragücü Bursa Cumartesi 15:00
Trabzon Hacettepe Cumartesi 19:00
Antalya Sivas Pazar 14:00
Gaziantep İ.B.B. Spor Pazar 14:00
Ankaraspor Eskişehir Pazar 14:00
Denizli Kayseri Pazar 14:00
Konya G.Birliği Pazar 14:00
Fenerbahçe Galatasaray Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital