Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Rövanşa kalmasın
F.Bahçeli oyuncular Şampiyonlar Ligi'nde ilk 8'e kalmanın gurur ve asaletiyle MTK önüne çıkmalı Ama bu, rakibi küçümsemeye asla neden olmamalı Turun Kadıköy'de garantileneceğini düşünüyorum


F.Bahçe için yeni sezon bu akşam açılıyor. Kağıt üstünde çok üstün göründüğümüz MTK karşısında gerekli farkı yakalamak zorundayız. Futbolcular Şampiyonlar Ligi'nde ilk 8'e girmenin veridiği gurur ve asaletle sahaya çıkmalılar. Tekrar o ligde var olmanın ilk adımı olarak MTK'nın işini Kadıköy'de bitirmeliler. Yalnız vurgulamaya çalıştığım o gurur ve asalet asla şımarıklığa, rakip takımı küçük görmeye izin vermemelidir. Futbolun gereklerini yerine getirirsek turu zorlanmadan geçeriz diye düşünüyorum. Teknik kadro ve futbolcuların elinde büyük bir koz var. O da yakın tarihte gene kendimizi çok üstün gördüğümüz rakibimize 0-0 ve 0-2'lik skorlarla elenmemizdir. Alınacak en büyük ders o maçlardır.
İşin şakaya gelir yanı yok. Zaten hep "Futbol ciddi iştir" diyorsak işte bu yüzdendir. Takım hemen hemen belli. Aragones'in en büyük şansı Zico'nun hazır bir kadro bırakması. Güiza haricinde takım, geçen seneki takım. Kalede Volkan. Geri dörtlü Gökhan, Edu, Lugano, Carlos. Orta saha Kazım, Selçuk, Uğur, önlerinde Alex. En önde de Güiza ve Semih. Eğer bir aksilik olmazsa F.Bahçe sahaya böyle çıkar.

SELÇUK'A DİKKAT!
Herkes Aurelio'dan bahsediyor. Evet, İspanya'ya transferini bir kayıp olarak görebiliriz. Ama geçen yazımda da belirttiğim gibi 100 yıllık çınar tek bir futbolcunun ayrılmasıyla asla sallanmaz. Burada Selçuk'a büyük iş düşüyor. Ortaya koyacağı futbolla hem "Kimse Aurelio'yu aramasın, merak etmeyin ben buradayım" diyecek, hem de o bölgeye şiddetle transferi savunan tüm futbol kamuoyuna, "Biraz bekleyin" mesajını verecek. Bütün bunları yapmak Selçuk'un elinde. Hadi bakalım sevgili adaş göster kendini. Bu akşam bütün gözler Güiza-Semih ikilisinde olacak. Shakhtar maçında gördük ki iyi anlaşıyorlar, iyi pres yapıyorlar, sanki uzun zamandır birlikte oynuyor gibiler. Bu, takım içinde ne kadar büyük şans ile Kezman için de bu kadar büyük şanssızlıktır. İşi çok zorlaştı. Yabancı transferi olarak dışarıda kalması doğru değil. Hem kendisinin hem de kulübün iyiliği açısından bir an önce ayrılması hayırlı olacaktır. Çünkü formayı kapması şimdilik olanaksız görünüyor. Bu yazıyı kaleme alırken kadro daha açıklanmamıştı ama öyle zannediyorum ki Aragones, Kezman'ı 18'e de almayacak. Çünkü Avrupa kupalarında forma giymemiş futbolcunun transferi daha kolay olacaktır. Güiza ve Selçuk'tan bahsederken, onları koşturacak, oynatacak Alex'i unutmamak gerek. Ülkemize geldiği günden beri asistleri ve golleriyle tüm istatistikleri alt üst eden Alex bence bu geceye damgasını vuran futbolcu olacaktır. Büyük futbolculuğunu gol krallığı ile de taçlandıran Alex yarı final ve final maçlarında oynamamasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nin asist kralı olmuştu. 10 gündür İstanbul dışındayım ama her gün Samandıra'dan haber aldım. Teknik kadro ve futbolcular her şeyin farkındalar ve bu maça iyi hazırlandılar. Kaptan Alex ve arkadaşlarından 1999'daki maçları unutmadan sahaya çıkmalarını ve işi burada bitirmelerini beklerken, hepsine kalpten başarılar diliyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yüz yıllık çınar   / 28-07-2008
 Çekirge yine zıplamasın!   / 25-07-2008
 MTK kolay olmayacak   / 23-07-2008
 Gerçekleri saptırmak   / 21-07-2008
 10 gün sabredin   / 19-07-2008
 Biraz bekleyelim   / 17-07-2008
 Kalıcı olmak   / 16-07-2008
 Haydi hayırlısı   / 14-07-2008
 Aurelio gerçeği   / 12-07-2008
 Kıymet bilmek   / 09-07-2008


 
Rövanşa kalmasın
Amatör branşlar
Havuz başı ve Şeyda
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gör şunun işini
Kanarya, rakibiyle hem hesap...
Everton kapıda
Andy Johnson' u Fulham' a satan...
Şampiyon gibi çalışın
Yeni sezon hazırlıklarını...
Gökhan yetmedi
Almanya 2. Lig takımlarından...