Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çekirge yine zıplamasın!

Fenerbahçe'de Aragones, ilk ciddi sınavını Shakhtar karşısında verdi. MTK'nın provası olarak kabul ettiğimiz için, sahaya çıkan 11 ve ortaya konan futbol ilerisi için bizleri ümitlendirdi. İspanya ve Türkiye liglerinin gol kralları elinde olan Aragones, her ikisini de aynı anda kullanmak istiyor. Hatırlarsanız Zico da ilk geldiğinde takımını çift forvet oynatmıştı. Ama ilerleyen haftalarda orta sahadaki zaaflar yüzünden Newcastle maçıyla beraber 4-4-1-1'e dönmüştü. Aynı olayı şimdi de yaşayabilir miyiz? Sanmıyorum. Güiza ve Semih iyi anlaşıyorlar, gollerini de atıyorlar. Hücum preste çok istekli ve başarılılar. İşte en önemli nokta burası. Her ikisi de rakip savunmaya basıp rakibin geriden oyun kurmasını engellerlerse, o zaman orta saha daha rahatlar ve bizler de Fenerbahçe'nin çift forvet olarak oynamasını zevkle seyredebiliriz. Semih zaten her zaman söylüyor, Güiza da herhalde farkına varmıştır. Neyin mi? Elbette Alex'in çok büyük bir futbolcu olduğunu. Müthiş bir sol ayak, inanılmaz bir oyun okuma, topu istediği gibi yönlendirme ve gerçek bir komutan... İşte Alex bu. Atılan her golde, onun kurnazlığı ve pozisyon öncesi sezişlerinin rolü büyük. Güiza çok rahat pozisyonlara girebiliyor. Geçen sene Semih'i gol kralı yapan Alex, bu sene her ikisini de zirvede yarıştıracakmış gibi gözüküyor.

Önder'e tavsiyem
Savunma belli. Gökhan, Edu, Lugano ve Carlos. Zaten birbirleriyle iyi anlaşan isimler. Geçen sezon bu savunma parçalanmasaydı, Fenerbahçe lig bitmeden çok önce şampiyonluk turunu atardı. Gökhan ve Carlos aynı anda sakatlandılar, Lugano da hem sakatlık hem kartlar yüzünden yoktu. 4 kişiden 3'ü olmayınca, savunmada büyük hatalar yapıldı. Umarım bu sene bir aksilik olmaz. Önder arkalarında kale gibi olmalı. Kendine çok iyi bakmalı. Oynatmıyor diye Zico'yu çok ağır eleştirmişti, Aragones de oynatmıyor. Elbette kötü veya formsuz olduğu için değil. Ama şu andaki kadro bu. Dünyanın hangi teknik adamı gelirse gelsin, savunmayı böyle kurar. Zico'nun yarattığı bu savunmayı Aragones de kullanacağa benziyor. O yüzden Önder'in Zico'ya bir özür borcu olmalı diye düşünüyorum. MTK karşılaşmasından önce tabii ki her şey dört dörtlük değil. Daha bir hafta var, eksikler tamamlanır. Tarihimizde iki kere zıplattırdığımız çekirgeyi (MTK) üçüncü kere zıplattırmayalım.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 MTK kolay olmayacak   / 23-07-2008
 Gerçekleri saptırmak   / 21-07-2008
 10 gün sabredin   / 19-07-2008
 Biraz bekleyelim   / 17-07-2008
 Kalıcı olmak   / 16-07-2008
 Haydi hayırlısı   / 14-07-2008
 Aurelio gerçeği   / 12-07-2008
 Kıymet bilmek   / 09-07-2008
 Helvayı götürmek   / 05-07-2008
 Aragones ne yapar?   / 02-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kraliyet ailesi
İspanya gol kralı Güiza transfer...
Gelmeye hazırım
24 yaşındaki Alman golcü,...
Hepsini yeneriz
"Sadece derbileri kazanarak...
Bilmece gibi
Bordo-mavililer gurbetçi oyuncudan...