Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
MTK kolay olmayacak
Ceske ile oynanan maçta ortaya konan kötü futbol gösterdi ki Fenerbahçe, MTK'yı küçük görmemeli Luis Aragones'i göklere çıkarıyorlar. Dolduruşa gelmeden tam konsantrasyon ile sahada olmalı


FENERBAHÇE bugün Shakhtar Donetsk ile bir hazırlık maçı daha yapacak. MTK'dan önceki son prova olacağından Aragones karşılaşmaya önem verecektir. Büyük ihtimalle kafasındaki 11'i sahaya sürüp, sistemini uygulattıracaktır. Bizler de takımı daha iyi görmüş olacağız. Son maçta görülen, pozisyon üretmekte zorlanan ama kendi kalesinde rakibe rahat pozisyon veren bir Fenerbahçe idi. Özellikle orta saha ne forvete ne de savunmaya yardım ediyor. Her ileri gidişte ve geri dönüşte büyük problemler yaşanıyor. "Ama o kadro yedeklerle doluydu" derseniz ben de Aragones'in, "Benim için formayı giyen kimse yedek değildir, herkes aynıdır" sözünü hatırlatırım. Son derece haklı. Futbolcular hazır olmalı.
Sakatlıklar ve cezalarla dolu geçecek koca bir yılda görev alanlar da aynı başarıyı göstermek zorundalar.

SİSTEMİ GÖRECEĞİZ
Bu akşam Aragones'in sistemini de göreceğiz. Güiza ile Semih'i ya da Kezman'ı aynı anda oynatabilecek mi? Alex'in görev almasıyla bu futbolcular bol pozisyona gireceklerdir. Savunmada Gökhan Gönül, Edu, Lugano ve Carlos banko gibiler. Sorun orta sahada. Çift forvet oynanacaksa bir kişi eksilecek. Bu bölgede geriye dönüşlerde yaşanan problem nasıl çözülecek? Yok gene tek forvet oynanacaksa bu sefer de "Zico futboldan anlamıyor" diyenlerin, aynı eleştirileri Aragones'e de getireceklerini hep beraber göreceğiz. MTK maçı son derece önemli. Çantada keklik gibi görüyorlar. Rıdvan döneminde de böyle bir görüntü vardı. Ama sonuç malum. Şimdi duruma bakalım. Daha sezon başı Deivid, Tümer, Vederson 3 ay yok. Kalede Volkan Demirel'e bir şey olmasın diye herkes duacı. Flaş transfer Emre askerdeydi. Ve sakatlığı sürüyor mu bilmiyoruz. Aurelio katıldığı kamptan ayrılıp, İspanya'ya gitti. Bu şartlar altında kadro gene MTK'dan üstün görünse de Fenerbahçe'nin rakibini küçük görmeye asla hakkı olamaz.

ONUN ZATEN GÖREVİ
Her gelene yaptıkları gibi Aragones'i de göklere çıkarıyorlar. Neredeyse o yaşta antrenmanlara çıkıyor diye alkışlattıracaklar. Yahu zaten görevi, çıkıp takımla birlikte çalışmak. Yapamıyorsa kendi bırakacak. Hani magazindeki arkadaşlar ünlü birisi için "Bikiniyle yakaladık" derler ya kimse de "Kadın plajda kürk mü giyecek de yakalamak nedir?" diye sormaz. Bu da aynı mevzu. Antrenmanlara çıkıp, koşuyor diye Aragones'i yağlayıp ballıyorlar. Allah korusun MTK karşısında kötü bir sonuç çıkarsa bu yağlayıp ballayanların pusuda olduğunu ve o kafaların kumdan nasıl çıkacağını hatırlatmak isterim. O yüzden dolduruşlara gelmeden tüm ciddiyet ve konsantrasyonla zor geçecek MTK maçlarına hazırlanmalıyız.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gerçekleri saptırmak   / 21-07-2008
 10 gün sabredin   / 19-07-2008
 Biraz bekleyelim   / 17-07-2008
 Kalıcı olmak   / 16-07-2008
 Haydi hayırlısı   / 14-07-2008
 Aurelio gerçeği   / 12-07-2008
 Kıymet bilmek   / 09-07-2008
 Helvayı götürmek   / 05-07-2008
 Aragones ne yapar?   / 02-07-2008
 Yiğidin hakkı   / 27-06-2008


 
MTK kolay olmayacak
19.07 feder gecesi
Yetersizlik
Not
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Geri döneceğim
Geçirdiği ciddi sakatlığın...
West Ham' da kaldı
G.SARAY' ın almayı çok istediği...
UEFA' yı istiyoruz
"Biraz futbol şansı, biraz da...
Yanal fırtınası
"Size ne söylüyorsam onu yapın!...