Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kalıcı olmak
Büyük bütçeler, borsada birçok devi sollamak ve dünyada konuşulur bir kulüp olmak kolay değil Her zaman en büyük olarak kalmak istiyorsanız F.Bahçe modelini uygulayıp peşinden gitmelisiniz


Başarıya giden yol dikenlidir. Eğer zirvede geçici değil de kalıcı olmak istiyorsan acılar çekmeye hazırlanacaksın. Özveride bulunacaksın, emek vereceksin. Başın daima dik duracak, eleştirilere, saldırılara maruz kalacaksın ama bütün bunlara göğüs germeyi de bileceksin. Yukarıda yazdıklarımız Fenerbahçe'nin son 10 yılının özetidir. Büyük bütçelere ulaşmak, borsada devleri sollamak, dünyada konuşulan bir kulüp haline gelmek öyle kolay olmadı. Ülkemizde diğer kulüplerin "Fenerbahçe ile aramızda dağlar var, eşit şartlarda mücadele etmiyoruz" demesi aslında kulübün geldiği noktayı en iyi anlatan sözlerdir. Her zaman söylüyorum, Fenerbahçe uzaydan gelmedi. Bu ülkenin takımı.
Yıllardır çok büyük yanlışlar yapıldığı için 5 yılda 1'e denk gelen şampiyonluklar yaşandı. Avrupa'da esamesi bile okunmuyordu. Peki şimdi nasıl oldu da zirveye çıktı? İlk önce bütün yapılanların plan ve program dahilinde olduğunu söylememiz gerekir. Aziz Yıldırım ilk seçildiğinde sürekli transferler yaptı, teknik adam değişikliklerine gitti. Yapmak istediklerini hayata geçirebilmek için zamana ihtiyacı vardı o yüzden acil şekilde şampiyonluk gerekiyordu. Elbette bunlar doğru hamleler değildi.

TESİSLEŞME SÜPER
Şampiyonluk gelmese de kafasında düşündüklerini yapmaya başladı. Sportif başarısızlıklar yaşanırken kimsenin görmediği gerçekler vardı. Kadıköy bir şantiye alanına dönmüştü. Dereağzı'nda çim sahalar yapılıyor, Faruk Ilgaz Tesisleri yıkılmış yeni bir eser yükseliyor, Todori şekilleniyor. Şükrü Saracoğlu, tribün tribün yıkılarak UEFA finalinin oynanacağı stat haline getiriliyor, Samandıra, Kayışdağı ve Fikirtepe'de inşaatlar yükseliyor, olimpik yüzme havuzları, kapalı salonlar, atletizm pistleri yapılıyordu. Bunları görmeyen gözler, sadece Fenerbahçe'nin futbolda neden şampiyon olmadığını sorguluyordu. Peki şimdi ne oldu. Altyapı tamamlandı ve sportif başarılar da art arda gelmeye başladı. Futbolda son 5 yılda 3 şampiyonluk, 2 ikincilik elde edilirken, amatör branşlarda ortalığı kasıp kavuran tek kulüp var. O da Fenerbahçe. Bütün bunlar herkesin bildiği ama kimsenin dile getirmediği gerçekler. Varsa yoksa Daum işi bilmiyor, Zico futboldan anlamıyor denerek bu konulara sığ düşünceyle yaklaşıyorlar. Büyük paralarla belki 1-2 şampiyonluklara imza atabilirsiniz ama sürekli en büyük olarak kalmak istiyorsanız Fenerbahçe'nin modelini uygulayıp peşinden gitmeniz kâfi gelecektir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Haydi hayırlısı   / 14-07-2008
 Aurelio gerçeği   / 12-07-2008
 Kıymet bilmek   / 09-07-2008
 Helvayı götürmek   / 05-07-2008
 Aragones ne yapar?   / 02-07-2008
 Yiğidin hakkı   / 27-06-2008
 Sağ olun var olun   / 26-06-2008
 Semih'e tavsiyem   / 23-06-2008
 Muhteşem   / 21-06-2008
 Ne fark eder ki?   / 19-06-2008


 
Kalıcı olmak
Medya nerede?
Güiza'nın hak ettiği
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Daha ileriye
"Lakabım okçu, sloganım daima ve...
Büyük oynuyor
İtandje ve Sorensen' i bir kenara...
Takasa sıcak bakmıyoruz
Sinan Engin, kadro dışı bırakılan...
Egemen' e gözdağı
Bordo-mavililerin her antrenmanı...