Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Provokasyon

İsviçre ile Türkiye arasında bundan önce yaşananlar ve bir an önce unutulmak istenenleri hatırlatmak için özel çaba harcayanlar var. Bunların başında da Alman Kantonlarında yayımlanan uçuk-kaçık Blick gazetesi geliyor. Bu gazete 9 Haziran tarihli nüshasında tek kelimeyli provokasyonların en büyüğünü yapmış. Terim'den başlamış sorgulamaya; "Burayı hak ediyor mu?" diye sormuş üzerine vazifeymiş gibi. Bir dönem ekmeğini Türkiye'den kazanan Lorant da bol malzeme vermiş bu provokatörlere. "Türkler tembeldir" demiş, ağır ifadeler kullanmış. Tüm bunlara karşılık bizi savunmak adına Kubilay Türkyılmaz konuşmuş aynı gazeteye. Lorant'ın çıldırmış olabileceğini söylemiş... Volkan'ın üzgün bir resminin altına da "Türkler'i yine ağlatacağız" notu düşmüş bu arkadaşlar. Gerçek bir provokasyonla karşı karşıyayız. O nedenle futbolcudan, taraftara herkes çok dikkatli olmalı. Bu provokatörleri futbolumuzla cevap vermeliyiz.

Toraman oynamalıydı!
Grubun en iddiasız iki takımı arasında oynanacak bu maç. Kim kazanırsa ümitleri cebine koyup yoluna devam edecek. Bu pencereden bakınca çok önemli olduğunu tartışmaya bile gerek yok ama savaş haline getirmeye de kimsenin hakkı olmamalı. Önce Terim doğruları yapmalı. Savunmamızda Gökhan ve Servet'in sakatlanmaları sonrası ortaya çıkan durum endişe verici. Ya iki tecrübesiz Emre oynayacak göbekte, ya da Gökhan veya Servet sakat sakat çıkacaklar sahaya. Terim ne kadar arar bilmiyorum ama taraflı tarafsız herkes Toraman gibi bir savaşçıyı arıyor böyle zamanda.

Millilerden protesto
Her neyse, moral bozmak için yazılmıyor bu yazı. Tüm futbolculardan büyük gayret bekliyoruz. Oyunun kontrolünü kaptırdığımız anda defansın bomba gibi patlaması mümkün. Bunun önüne geçmenin tek yolu Aurelio'yu yalnız bırakmamak, yardımlaşmaktır. Sözde değil özde yardımlaşmak ve yükü omuzlamaktır aslolan. İsviçre'yi yenerek beyaz bir sayfa açabiliriz. Buna inancımız var. Hem de dün akşam Bassel Stadı'nda yaşadıklarımıza rağmen var. Terim'in toplantısı sonrasında yapılan antrenmanda milli futbolcular bizi, yani medyayı, yani onların her sorununu, her başarısını Türkiye'ye ve dünyaya duyuran ve de her Türk vatandaşı gibi bu başarılarla gurur duyan gazetecileri protesto ettiler. Antrenmanın medyaya açık bölümünde sakız çiğneyip elleri bellerinde dolaştılar. 15 dakika dolunca çalıştılar mı onu da bilemiyoruz!? Antrenmandaki kıymetli dakikaları böyle bir protestoya ayıranların bugün sahadaki performanslarının çok iyi olmasını bütün kalbimle diliyorum!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayal kırıklığı   / 10-06-2008
 Onlar çok hızlı biz çok yavaştık!   / 09-06-2008
 Kader anı!   / 08-06-2008
 Topun sahibi çocuk ve bizim annelerimiz   / 06-06-2008
 Vites yükseltmek   / 02-06-2008
 Hazır mıyız?   / 30-05-2008
 İlk maça bağlı   / 28-05-2008
 Ön libero!   / 27-05-2008
 Savunma alarmı!   / 26-05-2008
 Dengeli kadro!   / 23-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Bu ateş sönmez
"Çeyrek final Fenerbahçe' yi...
Skibbe ile üç sezon
G.Saray yönetimi, "Bugün-yarın"...
Gökhan bizi dinler
Kartal, Udinese' de oynayan 24...
Stilic çalımı
Transfer harekâtını sürdüren...