Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Savunma alarmı!

EURO Uruguay'la, Portekiz niyetine oynadığımıza göre, gruptaki ilk maçımızda ana stratejimiz aşağıyukarı dün geceki gibi olacaktır. Şimdi gelelim o stratejinin artılarına, eksilerine. Arda, Emre, Yıldıray ve Nihat gibi kısa, çabuk ve teknik oyuncular bir arada olunca topu iyi kullanıyoruz bu kesin. Hızlı oynadığımızda rakibi hataya zorluyoruz bu da aşikar. Fakat böyle bir orta sahayla pres yapmak konusunda sınıfta kalıyoruz. Hal böyle olunca bütün yük Mehmet Topal'ın ve savunmanın üzerine biniyor. Arda, Emre, Yıldıray hücuma destek vermek adına Nihat'a yaklaştıkça, Mehmet Topal'la aralarındaki mesafe 30-40 metreye çıkıyor. Ortadaki bu boşluğu rakibin doldurduğunu söylemeye de gerek yok sanırım. Uruguay önünde kanatlardan yeterli bindirme yapılamadı. Kazım, lokomotif gibi gitmek istedi ama önüne kademeli savunma duvarı örülünce sürekli raydan çıktı. Sonra da oyundan çıktı zaten. Arda'yla skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra garip şekilde geri yaslanmamız da bir başka handikaptı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Acaba ikinci gol için mi yüklenmeliydik, yoksa 1-0'ı mı korumalıydık... Böyle bir kararsızlık hali vardı futbolcularımızda.

Servet acil gelmeli
Ortadaki boşluk Uruguay'lı futbolcuların, kalemize kolay gelmelerini sağladı. Savunmamızın arkasına ellerini kollarını sallayarak sarktılar. Havadan geçit vermeyen Gökhan Zan-Emre Aşık ikilisi, araya atılan toplarda çok hata yaptılar. Saurez'i durduramadılar Ronaldo karşısında neler olur siz düşünün. Gökhan'ın yanına bir an önce Servet'in gelmesi gerek. Yoksa işimiz zor. Sonuç olarak sadece bir özel maç kaybettik. Moral bozmaya gerek yok ama şu maçtaki hatalarımızdan ders almalıyız. Çünkü Portekiz'in Uruguay'dan fazlası var, eksiği yok. Her şeyden önce ne olursa olsun oyun disiplininden kopmamalıyız öğrenmeliyiz. Öğrenmemiz gereken bir başka konu ise skor üstünlüğünü yakalayınca oyunu soğutmak olmalı. Aktif dinlenmeyi başarmalıyız. Oyuncularımızın tecrübeleri de kapasiteleri de yeterli. Evet bizi çok umutlandıran bir maç olmadı ama şimdiden umutsuzluğa kapılmanın da anlamı yok. Yeterli zamanımız var, eksiklerimizi giderebiliriz. Yalnız bir kez daha altını çizmeliyim ki, Servet bu takımın olmazsa olmazı. Neden derseniz, yediğimiz gollere ve yaptığımız penaltılara bakın derim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Dengeli kadro!   / 23-05-2008
 Tuncay farkı!   / 21-05-2008
 Yüreği aslan olana aslan gerekmez!   / 16-05-2008
 Bir Appiah bulun   / 13-05-2008
 Yanlış raporlar!   / 09-05-2008
 Karneler hazır   / 06-05-2008
 Ağlamayın!   / 02-05-2008
 Holiganlar!   / 30-04-2008
 Çapulcular!   / 27-04-2008
 Son çağrı!   / 25-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Lugano dönüyor
Türk basınına "F.Bahçe' de...
O liste Polat' ın
G.Saray' daki görevinden ligin...
Deco harekatı
Portekizli futbolcuya yıllık 3.5...
Gökhan atağı
Başkan Şener, Trabzon Ortak Güç...