Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Haklı galibiyet

Fenerbahçe bu galibiyeti kesinlikle hak eden taraf oldu. İstediği zaman tempoyu yükseltti, istediği zaman Chelsea maçını düşünerek tempoyu indirdi, istediği zaman da golü bulan taraf oldu. Beşiktaş'ın 3 puana daha çok ihtiyacı vardı. O yüzden de hepimiz siyah-beyazlıların oyuna daha hızlı ve istekli başlayacağını zannediyorduk. Ertuğrul Sağlam'ın çıkardığı kadronun ofans ağırlıklı olduğunu gördüğümüzde de bu kanıya kapıldık. Ama işin rengi öyle değildi. Zico baskın atak taktiğini yeğledi. "Kadıköy'de ne yapıyorsam İnönü'de onu yapacağım'' dedi. "İlk 15 dakikada rakibimin işini bitireceğim, sonra kendimi fazla yormadan üstüme gelmelerini bekleyeceğim. İkinci golle de imha planımı uygulayacağım'' dedi. Mükemmel plan tıkır tıkır işledi. İlk 15 dakikada Fenerbahçe, Beşiktaş'ı sürklase ederken, tribünleri de susturdu. Sol kanatta Uğur Boral, sağ kanatta Colin Kazım'la rakibini çökerterek pozisyonlar bulan hep Fenerbahçe oldu. Bunlardan birinde de Colin'in ortaladığı top Alex'in kafasıyla buluşunca beklenen gol geldi. Planda aksayan tek taraf, ikinci golün bulunamaması oldu. Fenerbahçe golden sonra kabuğuna çekildi. Beşiktaş'ın üstüne gelmesini bekledi. Top Beşiktaş'ın ayağında daha fazla dolaştığı anlarda gene pozisyonlar bulan Fenerbahçe oldu ama ikinci gol gelmedi. İlk 45 dakika böyle bitti.

Semih'i alması hataydı
İkinci devre de değişen bir şey yoktu. Yalnız sol kanat aksıyordu. Burada Zico'nun yapacağı, Uğur ile Ali Bilgin değişikliğiydi. Fakat inanılmaz bir iş yapıp Uğur'un yerine Semih'i sokup çift forvete döndü. Bence bu büyük bir hataydı. Fenerbahçe boşaltılan o bölgeden hem de 1-0 galipken, kontratak sonucu yediği bir golle skorun eşitlenmesine neden oldu. İmdada yine Alex yetişti. Bu senenin müthiş ikilisi Semih-Alex kombinasyonunda bu sefer en son topa vuran Alex oldu. Yani Semih dedi ki, "Hep mi sen bana asist yapacaksın Alex. Al bu da benden sana hediye.'' Zico'nun yapması gereken Uğur Boral'ı çıraktıp Ali Bilgin'i almak, Kezman'ı çıkarıp Semih'i devreye sokmaktı. Sistemle oynamanın hele ki böyle maçta ve galipken intihar olduğunu Zico anlamalı. Ama iyi ki Alex var. Neticede Fenerbahçe, Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarını başka bahara atarken, Chelsea için de büyük moral depoladı. Bir de şuna dikkat: Alex kornerleri atamıyor, çünkü polislerden yer yok. Alex kornerleri atamıyor, çünkü her gitiğinde kafasına bir şeyler yiyor. Ne yapmak isteniyor, anlamıyorum. Bu çocuk birkaç gün sonra ülkemiz için çok büyük bir sınava çıkacak. Sahada sakatlanmadı da saha dışında mı sakatlansın! Hiç mi düşünülmüyor?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İçimize sindirelim   / 29-03-2008
 Önce Beşiktaş   / 28-03-2008
 İkisi de önemli   / 26-03-2008
 Yola devam   / 22-03-2008
 İşler yolunda   / 19-03-2008
 Kim tutar Fener'i?   / 17-03-2008
 İlk ve son yanıt   / 14-03-2008
 Başarabilirler   / 12-03-2008
 Yeter ki istesinler   / 10-03-2008
 Analizi doğru yapmak   / 07-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Dev adım
Alex' in iki golüyle galibiyete...
Götz işe koyuldu
G.Saray' da Kalli' nin...
Yolun sonu
Maçı kazandıracak oyuncularının...
No prestij
Yanal karşılaşmayı film gibi...