Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Başarabilirler
F.Bahçe'yi çeyrek finale taşıyan oyuncular bundan sonra daha iyisini de yapabilirler Bu kulüp, en fazla birkaç yıl içinde dünya devlerine yakın bir bütçeye de ulaşacaktır


F.Bahçe'nin tur atlayarak Sevilla'dan dönmesi, bazılarını oldukça rahatsız etti ve üzdü. Yok; öyle iddiaya girenlerden bahsetmiyorum. Bu tür olayları her zaman yaşıyoruz. Biz "F.Bahçe Avrupa'da başarılı olsun, şu mesleği anında bırakırım" diyenleri de gördük. "Mini etek giyip, Taksim'de dolaşırım" diyenleri de... O yüzden bunlar önemli değil. Önemli olan F.Bahçe'ye duyulan güvensizlik ve inançsızlık. Spor medyamız neden analizleri doğru yapamıyor? Alın size tartışılması gereken bir konu. Daha 1 hafta önce 3 attığımız takım karşısında neden turu geçemeyelim ki? Bu kadar mı olanaksız? "Sevilla kendi sahasında nasılsa turu geçer" diyerek olmayacak iddialara girenler, istedikleri sonuç çıksaydı her yerde "Ben futbolu işte bu kadar bilirim arkadaş" diyeceklerdi. "Tersi olursa da nasılsa ülkemiz insanları balık hafızalı, unutulup gider, olay da kapanır" düşüncesindeler. Kurnazca ama yanlış bir felsefe. Geçen yazılarımda "F.Bahçe'yi A.Gücü maçıyla yargılayanlar Sevilla'da beklemedikleri sonuca razı olacaklar" diye uzun uzun Avrupa'daki F.Bahçe hakkında analiz yapmıştım. Neyse futbolda dün yoktur, bugün ve yarın vardır diyerek ileriye bakalım.

G.SARAY CEPHESİ AYNI
Yalnız, önümüze bakarken arkamızda bıraktıklarımızı da unutmayalım. Sevilla geçildikten sonra her yerden içten ve samimi kutlama mesajları geldi. Ama G.Saray cephesinden yine beklenen tepkileri aldık. Faruk Süren, "Sportif açıdan G.Saray çok önde" derken, Işın Çelebi 8 Mart Pazar günü Hürriyet'teki röportajında "Aziz Yıldırım ve ekibi 10 yıldır yönetimdeler. G.Saray'ı gelir açısından ancak yakaladılar. O açıdan başarılılar" cümlesini kuruyordu. Aynı gün, yani 8 Mart Pazar günü Sabah'ın ekonomi sayfasındaki haber şu şekildeydi: "G.Saray Denizbank'a 4 milyon dolarlık kredi için 6 milyon dolarlık yayın gelirini teklif etti." (Üstelik bu kredinin 3.5 milyon dolarlık kısmı G.Saray Futbol A.Ş.'nin cebinden çıkacak.) Işın Çelebi mutlaka kendi kulübünün içindeki sıkıntılı durumu biliyordur. Ama F.Bahçe hakkında fazla bir şey bilmediği açıkça ortada. Yoksa ikisini aynı kefeye koymazdı. Rakamlar ortada; F.Bahçe, ekonomik açıdan G.Saray'ın fersah fersah önündedir. Olaya bir de Faruk Süren'in söylediği sportif başarı açıdan bakrarsak önümüze çok zayıf bir UEFA Grubu'ndan zor bela 3. olarak çıkan G.Saray'ın ilk turda 5 gol yiyerek elendiği, F.Bahçe'nin ise Avrupa'nın en güçlü 8 takımı arasına girdiği çıkar ki bu da sanırım her şeyi açıklar.

90 MİLYON EURO GELİR
Peki ülkemizin her bakımdan en güçlü kulübü olan F.Bahçe'nin dışarıdaki rakipleri ile arasındaki fark nedir diye düşünürseniz onu da söyleyeyim... Şu anda F.Bahçe'nin yıllık 90 milyon euro'ya yaklaşan geliri var. Bize göre muhteşem olan bu gelir ne yazık ki şu anda diğer 7 takım arasında en az seviyede görünüyor. F.Bahçe bir hedef koydu ve bu doğrultuda hiç taviz vermeden ilerliyor. Bu gidişle çok değil, birkaç yıl içinde öndekiler de yakalanır ve dünya kulübü olma yolundaki çalışmalar başarıyla tamamlanır. Ama henüz değil. Bu yüzden F.Bahçe'nin çeyrek final ve umarım yarı final ve finalde oynayacağı karşılaşmalarda sahaya çıkacak tüm futbolcuların 2-3 kişilik koşmaları gerekecek. Aradaki fark ancak bu çocukların özverileri ve kaliteleri ile kapatılabilir. Peki başarılabilir mi? Elbette başarılır. Şimdiye kadar bu noktaya çıkanlar onlar değil mi? Neden devamı gelmesin ki?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yeter ki istesinler   / 10-03-2008
 Analizi doğru yapmak   / 07-03-2008
 Tarih yazılıyor   / 05-03-2008
 Bu kez Özkahya   / 02-03-2008
 Uyuyan dev uyandı   / 29-02-2008
 Çakır'ın eseri   / 28-02-2008
 İlk gülen mi son gülen mi   / 27-02-2008
 Şartlar farklıydı   / 25-02-2008
 Küçük görmenin ağır faturası   / 24-02-2008
 Büyük başarı   / 21-02-2008


 
Başarabilirler
Zico'ya saygı ve destek
Fenerium nasıl açılır?
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Maldonado hazır kıta
Sakatlıktan kurtulan Maldonado,...
Başarısız diyemezler
"2 şampiyonluk yaşadım ve 100...
Kazan kaynıyor
Turkcell Süper Lig lideri...
Rekor transfer
Trabzonspor' dan bir yıldız daha...