Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Uyuyan dev uyandı

Futbolda kesin konuşulmayacağını iyi bilenlerdenim. Bu işin mutfağından yani sahadan gelen biri olarak pek yaş tahtaya basmam ama ilk defa ve kesin olarak söylüyorum ki F.Bahçe şampiyon olacaktır. Ali Sami Yen'de 9 cesur gencin verdiği mücadeleyi ve onun yansıttığı ışığı gördüm. 1907'lerin ruhu sahadaydı. Bu gerçeği G.Saraylı futbolcu ve taraftarlar da gördü. Normalde 9 kişiyi onlar da alkışlardı ama arkadaşlara sadece çiftetelli oynamak düştü.

***

Hakem Cüneyt Çakır artık dibe vurmuştur. Her şey bir yana Gökhan'ı oyundan atmasının tek yorumu olabilir, o da "futbol adına işlenmiş cinayettir." Sahadaki topu almak için eğilen Gökhan'a dışarıdan atılan topu ihraçla değerlendirecek hakemlik dünyada göremezsiniz, bulamazsınız. Federasyon, A.Gücü maçında Gökhan'ı cezalandırmamalı ve sahaya çıkarmalıdır. Son üç yıldır F.Bahçe'ye kupa vermemek için adeta seferberlik ilan eden hakemler kervanına Bülent Demirlek ve Selçuk Dereli'den sonra Cüneyt Çakır da dahil olmuştur. F.Bahçe yönetimi bundan sonraki kupa maçlarına PAF takımla çıkma kararı almalıdır. Lig, kupadan daha önemlidir. Üç kırmızı kartın lige nasıl etki edeceğini düşünürseniz haklılığım ortaya çıkar. F.Bahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür ve haksızlıkların yaşandığı yerde eylem yapmak ülke adına F.Bahçe'nin asli görevi olmalıdır.

***

Eski federasyon başkanımızı tribünde görmüşsünüzdür. "Ayağım uğurlu geldi" diyecek kadar taraflılığını gsöteren Ulusoy döneminde F.Bahçe'nin kazandığı şampiyonlukların ne anlama geldiği herhalde daha iyi anlaşılmıştır. Bu ülke Denizli maçı öncesi ve sonrası yaşananları gündeme getirmedikçe işler yoluna girmez. Aydınlıklara ulaşmak için geçmişin kara sayfalarıın açıp yargılamak gerekir.

***

Cüneyt Çakır istemeden F.Bahçe'ye büyük iyilik yapmıştık. Camia ayakta, her yerden birlik beraberlik çağrıları geliyor. Kastamonu F.Bahçeliler Derneği'nden bir telefon aldım. Yukarıda yazdıklarımı destekleyen sözler söylendi (PAF, Cüneyt Çakır ve Ulusoy). Bundan sonra F.Bahçe'nin karda-kışta, her şartta yanında olup devamlı koşturacağız diyorlar. Cüneyt Çakır ve çiftetelli oynayanlar bilsinler ki uyuyan devi uyandırmışlardır. O yüzden F.Bahçe şampiyon olacak diyorsam bir şeyler görüyor ve hissediyor da söylüyorum. Bu sözlerimi not edin, ileride ne olacak göreceğiz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Çakır'ın eseri   / 28-02-2008
 İlk gülen mi son gülen mi   / 27-02-2008
 Şartlar farklıydı   / 25-02-2008
 Küçük görmenin ağır faturası   / 24-02-2008
 Büyük başarı   / 21-02-2008
 İnanın çocuklar   / 20-02-2008
 Beyaz sayfaya bak   / 17-02-2008
 45 dakika yetti   / 16-02-2008
 Herkes ona hayran   / 14-02-2008
 Gerçekleri görmek   / 12-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Erman Hoca' nın gazına...
Cüneyt Çakır' ın, ünlü yorumcu...
Sıra Kartal' da
Sıkıntılı günleri geride...
Cisse şoku
Sol diz iç yan bağlarında 3.
İşimiz zor
"6 haftadır üzdükleri...