Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Küçük görmenin ağır faturası

Her zaman söylüyoruz: "Futbolda küçümseme diye bir şey olamaz. Eğer olursa başına her türlü belalar gelir." İşte bunu dün akşam Saracaoğlu'nda yaşadık. En son Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenen Bursaspor, yine aynı başarıyı gösterdi. Ama neden? Eğer Fenerbahçe şu maça tam kadro çıksaydı inanın ki farklı kazanırdı. Zico ilk devrede 2-0'lık İstanbul BŞB yenilgisinden sonra çok kızdı ve Antep karşısına 11 kişiyi değiştirerek çıktı. Burada başarılı oldu ve onu alkışladık. Ama şimdiki durum böyle değildi. Çünkü Fenerbahçe kimseye yenilmemiş, tam tersi önüne geleni devirmişti. Tamam Belediye maçı için kızdın da bu karşılaşma için kime kızıyorsun ki? Şu takımın yarısını çıkarsan Bursa'yı zaten yenecek. Çünkü Aybaba'nın takımı sadece sert oynamak, tekme atmak ve bir puan almak için sahaya çıkmış. Bunun göstergesi de ilk 5 dakikada İlhan Parlak'ın kaçırdığı 2 yüzde yüz gollük pozisyon. Bunlardan birisi gol olsa skor çok değişik yerlere gidebilirdi. Bursa'nın Tum ile boş kaleye kaçırdığı bir gol. Ama 1-0'dan sonra. 1-0'ı yaratan kim? Hakem Bünyamin Gezer. Şimdi MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a soruyorum. Eğer böyle hakemlerle devam edeceksen senin de hiçbir şansın olamaz sevgili Sarvan. Bursalı futbolcuya sarı kart vereceği yerde penaltı çalan hakemle nereye kadar gideceksin ki? Gezer iyi bir polistir. Vatanını, milletini seven iyi bir polistir ama asla iyi bir hakem değildir.

Aferin sana Gezer!
İkinci devre Zico; Alex, Deivid ve Uğur'u oyuna aldı. İşin ciddiyetini anladı ama geç kaldı. Bursa'nın, G.Birliği'nin galibiyeti, OFTAŞ ve Antep'in beraberliklerinden sonra puana ihtiyacı vardı. Yani Bursa savaşa, sen ise ant-renmana çıktın. Bu olmaz. Fenerbahçe'nin önümüzdeki G.Saray, A.Gücü ve Sevilla deplasmanları var. Bu yüzden Zico'nun takımı dinlendirmesine saygı duyabiliriz ama şu unutulmasın ki Fenerbahçe için Avrupa amaç, lig ise araçtır. Ligde başarıyı sağlayamazsan Avrupa'ya çıkamazsın. Fenerbahçe'de kadro kurulu, 5 yaşındaki çocuğa sorsan ilk 11'i sayar. Yani burada forma giymek önemli. Formayı üstüne geçiren futbolcu bunun kıymetini bilecek. İşte dün akşam 10 futbolcuya bu şans verildi. Peki hanginiz kullandınız. 37 maçtır Kadıköy'de yenilmeyen Fenerbahçe'yi mağlup ettiniz, mutlu musunuz. Bu 37 maçlık maratonda ne Türk ne de Avrupa'nın en büyük takımları bu geleneği bozamadı. Bozan da verdiği tuhaf penaltıyla Bünyamin Gezer oldu. Aferin sana.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Büyük başarı   / 21-02-2008
 İnanın çocuklar   / 20-02-2008
 Beyaz sayfaya bak   / 17-02-2008
 45 dakika yetti   / 16-02-2008
 Herkes ona hayran   / 14-02-2008
 Gerçekleri görmek   / 12-02-2008
 Brezilya gibi   / 11-02-2008
 Bir zafer(!) hikayesi   / 06-02-2008
 Saygısızlık   / 05-02-2008
 İyi sonuç!   / 04-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Belalı timsah
Kadıköy' de geçen sezon 1-0...
Onurlu bir veda
3 dönemdir başkanlık görevini...
Holosko ateşi
Bir gol, bir asist ile zaferde...
Fırtına sürecek
Sahasında Manisaspor' u...