Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Bu kez Özkahya

Fenerbahçe, sakat ve cezalılarıyla birlikte 7 futbolcusundan eksik çıktığı maçta Ankara deplasmanından beraberlikle döndü. Galibiyeti arzulamasına rağmen bir türlü istediği oyunu kuramayan sarı-lacivertliler, organize ataklarla pek pozisyona giremediler. Girilen pozisyonların hepsi ölü toplardandı. Burada da gördüğümüz gerçek Fenerbahçe tam takım oynamadığı zaman dışarıda kalan futbolcuların nasıl etkisiz kaldıklarıdır. İşte Alex... Orta sahada yardımlaşacak futbolcu bulamadığı zaman nasıl etkisiz kalıyor. Colin Kazım, sağ kanadı iyi kullandı. Özellikle ilk 45 dakikada ayakta kalan tek adamdı. İlk 45 dakikada iki takım adına da bir şey göremedik. İkinci yarıda ise Ankaragücü'nün net pozisyonları vardı. Bunlar da kaleci Serdar'ın başarısıyla savuşturuldu. Herhalde Fenerbahçeliler rahatlamıştır. Çünkü Volkan bir süre oynayamayacak. O yüzden kale sağlam ellere emanet. Ankaragücü küme düşmemek için oynuyor. Yaptıkları sertlikler, ettikleri küfürler hep bu paranoyanın ürünü. Aynı şekilde Galatasaray'a stadın yarısını verirken, Fenerbahçe'ye yüzde 5'ini vermeleri de cabası.

Penaltı daha nasıl olur?

Olsun... Biz asıl konumuza geçelim. Artık anlaşılmıştır ki bu ülkenin futbolu bu hakemlerle bir yere gidemez. Son zamanlarda şahit olduğumuz bütün olaylar, bu acı gerçeği kabul etmemize neden oluyor. Daha üç gün önceki Cüneyt Çakır faciasından, bir gün önceki Konya-Trabzon maçındaki Fırat Aydınus faciasından sonra dün akşam da Ankara'da Halis Özkahya faciası yaşandı. Futbolun kitabını açın. Orada 'formadan çekmek fauldür' diye yazar. Bu hareket ceza sahası içindeyse penaltı ile cezalandırılır. O hareket 5 dakika içinde iki kere Önder'e yapıldı. Ne orta ne de yardımcısı bunları gördü. Bütün Türkiye gördü ama onlar göremedi. Dertlerinin ne olduklarını çıkıp kamuoyuna anlatmaları gerekir. Diyecekler ki ya "Biz eski federasyon başkanımızın izinden gidiyoruz", ya da "Türk futbolu için çalışıyoruz." İlk devre sahada tek ayakta kalan Kazım'a 5 kişi birden saldırıyor. Lamas yüzüne tükürüyor. İlkem kasıklarına tekme atıyor ve Özkahya bunları görmüyor, Kazım'a sarı kart gösteriyor. Zaten şu olay da işin bittiğinin son resmidir. Oğuz Sarvan yeni geldiği için bir şey demiyorum ama şunları görüp de kılını bile kımıldatmayacaksa Allah kendisine kolaylık versin.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Uyuyan dev uyandı   / 29-02-2008
 Çakır'ın eseri   / 28-02-2008
 İlk gülen mi son gülen mi   / 27-02-2008
 Şartlar farklıydı   / 25-02-2008
 Küçük görmenin ağır faturası   / 24-02-2008
 Büyük başarı   / 21-02-2008
 İnanın çocuklar   / 20-02-2008
 Beyaz sayfaya bak   / 17-02-2008
 45 dakika yetti   / 16-02-2008
 Herkes ona hayran   / 14-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şut bile yok
A.Gücü karşısında tanınmaz halde...
Canaydın kolları sıvıyor!
Galatasaray Başkanı Özhan...
Gereğini yapın
BEŞİKTAŞLI yöneticiler, derbi...
Büyük öfke
Başkan Sadri Şener "Hakemler emeğe...