Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yeter ki istesinler

Zico, Sevilla'da oynattığı kadroyu mecburi değişiklikler dışında aynı şekilde sahaya çıkardı. Çünkü tarihi başarının yaşandığı Sevilla kentine gidemeyen taraftarlarına bu futbolcuları alkışlatmak istedi. Bu da saygı duyulacak bir şey. Maçtaki iki eksikten bir tanesi kırmızı kart cezalısı olan kaleci Volkan, diğeri hasta olduğu için kadroya alınmayan Gökhan Gönül'dü. Ama kaleci Serdar ve Önder bu açıkları gayet iyi kapattılar. Teknik analize girmeden önce şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe, bir Şampiyonlar Ligi maçı olmadığı için çok rahat oynadığı Vestel Manisaspor karşılaşmasını 4-1'lik skorla geçti. İlk oynanacak çeyrek final karşılaşmasına kadar oynanacak bütün maçlar da Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçilecektir, bunu iddia ediyorum. Şöyle bir bakıyorum da takımda kötü oynayan futbolcu var mı, hayır yok. Görevini yapmayan var mı, hayır yok. Haa belki Gökhan'ın sağdan bindirmelerini özleyenler, Önder'den bunları göremediler. Ama Önder ofansif değil defansif özelliği daha fazla olan bir futbolcu. Burdaki eleştiri Önder'in bölgesindeki rakip tarafından bir tehlike gelip gelmediği şeklinde olmalıdır. Böyle bir şey de olmadığına göre onu da başarılı adledebiliriz.

Alex'i gördünüz mü?
Sahada Alex diye bir komutan vardı. Yahu kardeşim herkes istiyor ki top bu futbolcunun ayağına gelsin de, gözümüzün pası silinsin. Bu kadar mı güzel işler yapılır, bu kadar mı ince paslar atılır... Her şey bir yana Selçuk'a attırdığı goldeki kafayla yaptığı asistine ne demeli? İddia ediyorum ki dünyada ne kadar futbolcu varsa, hepsi o pozisyonda Uğur'un ortaladığı topu mutlaka kaleye havale ederdi. Ama Alex o topu Selçuk'un önüne "Al da at'' diye hem de kafasıyla gönderdi. Bu adam için zaten geldiği günden beri yazıyorum. Bundan sonrasını da geldiği günden beri onu beğenmeyenlere bırakıyorum. Uğur dedim de... Bu genç kardeşimiz Türkiye sınırlarını fazlasıyla zorlamaya başladı. Büyük ihtimalle Avrupa'nın en büyük takımlarından teklif alacaktır. Yaptığı çalımlar, driplingler, sürati, kuvveti ve buna bağlı olarak arkadaşlarına asist olarak gönderdiği toplar... Hepsi mükemmel. Dünya zaten böyle futbolcuları arıyor. Edu ve Lugano her geçen gün birbirlerine daha fazla ısınıyorlar. Hatasız oynuyorlar. Dün akşamki maç için Vederson ile Aurelio'yu geçtim zannetmeyin. Onlar da sahanın yıldızlarındandı. Aslında Sevilla maçında üçer kişilik koşan bir takımın futbolcularının gelip de lig maçında böylesine özverili oynamalarını alkışlamamak mümkün değil. Şu da bir gerçek ki Fenerbahçe, ligimize fazla bir takım. İstediği takımı, istediği anda yener. Ama yeter ki istesinler.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Analizi doğru yapmak   / 07-03-2008
 Tarih yazılıyor   / 05-03-2008
 Bu kez Özkahya   / 02-03-2008
 Uyuyan dev uyandı   / 29-02-2008
 Çakır'ın eseri   / 28-02-2008
 İlk gülen mi son gülen mi   / 27-02-2008
 Şartlar farklıydı   / 25-02-2008
 Küçük görmenin ağır faturası   / 24-02-2008
 Büyük başarı   / 21-02-2008
 İnanın çocuklar   / 20-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Asist kralı
Brezilyalı yıldız, Vestel Manisa...
Ümit coştu bir kere
Kayseri' yi de boş geçmeyip toplam...
Sağlam geliyor
İlk 25 haftalar baz alındığında...
Sadece skor
Takımının Kasımpaşa önündeki...