Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İçimize sindirelim

Bugünkü maç F.Bahçe ve Beşiktaş kadar G.Saray'ı da yakından ilgilendiriyor. G.Saray'ın tek istemeyeceği, F.Bahçe'nin galibiyetidir. Diğer iki sonuçtan da memnun kalacaklar. Beraberlik F.Bahçe'ye, hele Beşiktaş'a hiç yaramıyor. O zaman açık oynanacek ve zevkli bir maç seyredeceğimizi söyleyebiliriz. Ama zor bir 90 dakika geçecek. İki takımın da şanslı olduğu noktalar var. Beşiktaş'ınkilere göz atalım. 1-Rakibinin önünde oynayacağı son derece önemli Chelsea maçı var. Meslektaşlarının kafalarının küçük de olsa bir bölümü orada kalırsa Beşiktaş avantaj sağlar. 2-Roberto Carlos gibi büyük maçların büyük futbolcusunun oynamaması da şanslarıdır. Carlos'un sahada olması bile arkadaşları için moral kaynağı demektir. 3-Bu sene bütün derbilerde golü bulan Deivid'in oynamaması da bir şanstır. 4-Fenerbahçe'nin çok sayıda milli takımdan gelen futbolcusu var. Bir günlük idmanla maça çıkacaklar, bu da diğer bir şanstır.

Alex, Delgado'dan formda
Fenerbahçe'ninkilere gelince; 1-İki puan önde olmak önemli. G.Saray'ın kazanacağı düşünülürse Beşiktaş'ın kesinlikle 3 puana ihtiyacı olacak. Bu da ilerleyen dakikalarda risk alınma nedenidir. İstenilen boş alanlar rahatlıkla bulunabilir. 2-Bobo'nun oynamaması da F.Bahçe için şanstır. Bazı futbolcular vardır, bazı takımlara şansı tutar. Aynı Nobre'nin G.Saray'a olduğu gibi Bobo'nun da F.Bahçe'ye karşı böyle bir istatistiki durumu mevcut. 3-Rakibin savunmadaki zaaflarından faydalanılması ligin en fazla gol atan takımı F.Bahçe için çok zor olmaz. 4-Forveti besleyecek ve oyunun kaderini etki edecek iki isimden Alex'in Delgado'dan daha formda ve verimli olması F.Bahçe'nin şansını arttıran faktör olarak değerlendirilebilir. Aslında yukarıda yazdıklarım işin teknik yönüyle ilgili. Ama böyle maçlarda defalarca oynayan, kaptan çıkan, goller atan, sevinen, üzülen eski bir futbolcu olarak "Ne dersen de hepsi boş'' sözüne inanıyorum. Beşiktaş galip gelip yarıştan kopmak istemeyecek. F.Bahçe 3 puanı alıp hem liderliğini devam ettirmek, hem de Chelsea'ye moral depolamak isteycek. İşte hepsi bu. Son sözüm; bu tür maçlarda sevinmeye de ve üzülmeye de hazır olalım.Yeter ki bu duyguları tadında bırakıp içimize sindirebilelim. Önemli olan sadece budur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Önce Beşiktaş   / 28-03-2008
 İkisi de önemli   / 26-03-2008
 Yola devam   / 22-03-2008
 İşler yolunda   / 19-03-2008
 Kim tutar Fener'i?   / 17-03-2008
 İlk ve son yanıt   / 14-03-2008
 Başarabilirler   / 12-03-2008
 Yeter ki istesinler   / 10-03-2008
 Analizi doğru yapmak   / 07-03-2008
 Tarih yazılıyor   / 05-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Zico' nun bileği...
Ezeli rakibine karşı hiç mağlup...
Nonda' dan geri adım
"Açıklamalarımla kesinlikle Hakan...
Latin ateşi
F.Bahçe derbisinde tüm gözler, bu...
Mazeret yok
"Kadroda eksiklerimiz olabilir ama...