Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İkisi de önemli
Zico, gittiği yolda taviz vermiyor. Gerçek şudur ki kendini bir şekilde kabul ettirdi F.Bahçe, önce Beşiktaş, ardından Chelsea maçını düşünmeli. 2 kulvarda başarı şart


Fenerbahçe'nin önünde 5 gün ara ile oynayacağı 2 maç var. Beşiktaş ve Chelsea karşılaşmaları tam bir final niteliğinde. Aslında Fenerbahçeli futbolcular, bunlara alışık. Özellikle Zico'nun geldiği günden beri büyük maçlardaki performansı ortada. Şu anda ülkemizde takım tertibi ve sistemi belli olan tek ekip Fenerbahçe'dir. Bunun adına futbolda istikrar denir. Başarının sırrı da o istikrarda yatmaktadır. Yapılan iş kolay değil. Zico, bildiği yolda gitmekte asla taviz vermiyor. Sistemi kurup yaşatmak emek ister. Özveri ister. Her maçı ayrı bir taktikle oynarsan ortada sistem diye bir şey kalmaz ve başarının gelmesi olanaksızlaşır. Görünen gerçek şudur ki Zico kendini kabul ettirmiştir.


ILOVE YOU ZİCO
Fenerbahçeli taraftarların, takım sahaya çıktığı zaman ilk çağırdıkları isim 'I love you' tezahüratıyla Zico'dur. Yani anlayacağınız yiğidin hakkı yiğide verilmektedir. Zaten dikkat ederseniz onun hakkında yapılan eleştiriler, 'Kezman mı yoksa Semih mi ilk 11'de oynasın' şeklindedir. Bu gerçek de işlerin son derece yolunda olduğunu gösterir. 'Deivid'in oynamaması şanssızlık mı derseniz' yanıtım hiç düşünmeden 'evet' olur. Deivid, son derece formda, topu çok iyi saklayan, doğru yerlere giden ve gol vuruşlarını mükemmel yapan bir futbolcu. Savunmaya yardımı da üst seviyede. O da Zico'nun Fenerbahçe'ye kazandırdığı futbolculardan biri. Hatırlarsanız geçen sene küçük bir kesim kendisini futbolcu yerine koymuyor, takımdan kovulmasını istiyordu. Ama kumaştan iyi anlayan Zico, kendi insiyatifi ile yaptığı transferlerden sonra Serkan, Mehmet Yozgatlı ve Kerim'i göndererek sağ kanatta ona yer açan adam oldu.

HEDEF 3 PUAN
Şimdi geldiğimiz nokta Deivid'in nasıl işe yaradığı şeklindedir. Şu aralar herkesin merak ettiği "Deivid oynamıyor. Acaba Semih ile Kezman aynı anda forma giyerler mi" sorusunun yanıtını değerlendirelim. Zico, sistemle oynamayacaktır. Yani Kezman ile Semih arasında yine tercih yapacaktır. Deivid'in yerine oynayacak isim ise Colin Kazım olacaktır. Beşiktaş'ın şansı, Fenerbahçe'nin önündeki Chelsea maçıdır. Futbolcular, İnönü'de oynarken çarşambayı da düşünecekler. Fenerbahçe'nin şansı ise İnönü'ye 2 puan önde gitmesidir. Daha rahat olacakları kesin. 'Hangi maç önemli derseniz' 'ikisi de' derim. Fenerbahçe artık geri dönülmeyen bir yola girdi. Önümüzdeki sene de Şampiyonlar Ligi'nde oynamalı. En azından Beşiktaş maçına 3 puan parolasıyla çıkmalı, Chelsea'yi ise pazar sabahından itibaren düşünmeli. Çünkü Fenerbahçe'nin her kulvarda başarılı olma zorunluluğu var. Hedefler bu şekilde kondu. Zaten hem futbolda hem de basketbolda Avrupa'nın 8 takımı arasına girildiyse başka ne düşünebilir ki?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Yola devam   / 22-03-2008
 İşler yolunda   / 19-03-2008
 Kim tutar Fener'i?   / 17-03-2008
 İlk ve son yanıt   / 14-03-2008
 Başarabilirler   / 12-03-2008
 Yeter ki istesinler   / 10-03-2008
 Analizi doğru yapmak   / 07-03-2008
 Tarih yazılıyor   / 05-03-2008
 Bu kez Özkahya   / 02-03-2008
 Uyuyan dev uyandı   / 29-02-2008


 
İkisi de önemli
Teşekkürler Kasımpaşa
Nihat Kahveci
Bir şey değişmiyor
Gürcan Bilgiç'e
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Cehennem korkusu
Kezman, eski takım arkadaşlarıy-la...
Mutlu sona ulaşacağız
"İpler artık bizim ellerimizde.
Yeneceğiz
*"F.Bahçe maçında saha ve seyirci...
Rota Aykut
Belçika' da umduğunu bulamayan...