Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Kazanmak şart


İlker Ateş- Beşiktaş ilk kez Sivasspor maçında 4-4-2 oynarken artık 20- 30 yıl öncesindeki o çizgi sisteminde oynanan bir oyun gafletinde bulundu. Ne diyeceksiniz?

Gürkan Kubilay- Dünyada böyle bir şey yok. Siz çok güzel yazmıştınız. 15-0 ofsaytlık bir maç yok. O 13-2 olsa zaten gittiniz.

İlker Ateş- Zaten bir tane
kaçırdık.

Gürkan Kubilay- Tigana'nın ve Beşiktaş'ın şansıydı bunlar. O şans bu sefer Beşiktaş'a güler mi bilmiyorum. Bir. İkincisi Fenerbahçe bu kadar baskıya rağmen son maçlarda futbol olarak en azından maçın 60 dakikası Beşiktaş'tan çok daha iyi oynuyor. Bu gerçeği görmezden gelemeyiz. Ha tek sorun o 60'tan sonra Zico'nun eli değecek mi değmeyecek mi? Tigana, kızsak da bir yerde kötünün iyisi.

İlker Ateş- Son Kadıköy maçının görüntüsünü bir yana bırakırsak genelde Beşiktaş-F.Bahçe derbilerinde Beşiktaş'ın daha iyi oynadığı gerçeği olur mu?

Gürkan Kubilay- Şurayı gözden kaçırmayalım. Bugüne kadar Beşiktaş hep önce kaybetmeyeyim maçları oynadı. Dolayısıyla kontrollü bir şekilde arkaya yaslandı. İnönü'deki maçta kendileri söylediler. 0-0 bitse bizim için yeter dediler.

İlker Ateş- Bu mantıkta oynayabilirler mi?

Gürkan Kubilay- Hayır. Burada değişecek iş. Mösyö Tigana bu sefer berabere bitsin sonra bakarız diyemeyecek. Beşiktaş ilk defa bu sezon başından beri mutlak kazanmak zorunda olacak. Beşiktaş'ın en büyük karın ağrısı da bu olacak. Zaten ön tarafa çıkıp arkasında büyük boşluklar veren bir savunması var. Bu sefer orta alanı da ileri çıkmak zorunda kalınca F.Bahçe'nin sürpriz kontrataklar yakalayacağını düşünüyorum yine söylüyorum Beşiktaş ilk defa kazanmak zorunda olduğu bir maça bu mantıkla çıkıyor.

İlker Ateş- Ben de aynen şunu söylüyorum: Beşiktaş doğru sistemle oynasa bile ki Sivas maçında doğru sistemli fakat yanlış arka tarafla oynadı, o yanlış arka taraf rakibi 15 ofsayta düşürdü, birini kaçırsa ki hakem bunlardan birini kaçırdı gol olabilirdi. Sadece şunu söyleyebilirim, Koray'ın orta sahada oynayacak olması Beşiktaş'a çok önemli bir yarar sağlayacaktır. Ama Beşiktaş defansı önde kurup da bir F.Bahçe maçı oynarsa o maça gelecek olan 35 bin Beşiktaş taraftarı stadı boynu bükük terk edecektir. Beşiktaş'ın her şeye rağmen takım oyunu, kazanma hırsı, arkadaşlık bakımından F.Bahçe'den daha bir kenetlenmiş olduğunu kabul ediyorum. Ayrıca Beşiktaş'ın çok kötü oynadığı bu sezonda mükemmele yakın oynadığı maçlar da vardır. Bu da başarıdır.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Yenilen UEFA'ya
2009 finali tehlikede
Saha içinde kavgalar normaldir
Kazanmak şart
Yıldırım atasın
Rico orada olmamalıydı

Yenilen UEFA'ya
Kalbim boş
Kader maçımız
Transfer startı
Suçlu Yıldırım
 
İmzayı atmış!
Başkan Yıldırım' ın, İspanyol...
Sakatlık bahane evi bile...
Sezon başından bu yana, dönem...
Suç yönetimin
"Galatasaray, FIFA' ya başvurarak,...
Jübile teklifini kabul...
Bu sezon G.Saray formasına...
Kartal' ın hücumbotu...
* Top ayağına değdiğinde bir...
Galibiyete 2 trilyon!
Beşiktaşlı futbolcular, F.Bahçe...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu