Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Beşiktaş mı? Fenerbahçe mi?


Fotomaç'ın dev yazarları, cumartesi günü İnönü Stadı'nda oynanacak 'yılın maçını' büyüteç altına aldılar. Maçı kim kazanır? Sonuca kimler etki eder?

***

Yenilen UEFA'ya

Hareketli bir haftayı daha geride bıraktık. Kupada Beşiktaş tur atladı. Maç sonrası Ricardinho otoparkta dayak yedi, ortalık karıştı. Ligde ise F.Bahçe puan kaybetti, Beşiktaş son dakikada kazandı. Bunların yanı sıra önümüzde belki de şampiyonluk düğümünü çözecek Beşiktaş- F.Bahçe derbisi var. İşte tüm bu konuları usta yazarlarımız Selçuk Yula, İlker
Ateş, Turgay Demir, Dr. Gürkan Kubilay'la birlikte masaya yatırdık.

- Derbiye doğru F.Bahçe'yi sorarak başlayalım, düşünceleriniz nelerdir?

Gürkan Kubilay
- Ben daha önce 'F.Bahçe iç sahada zorlanacak, dış sahada daha çok zorlanacak' demiştim. Komplo teorilerine kendilerini o kadar inandırdılar ve bunlarla o kadar meşgul oldular ki futbol alanında yaptıkları yanlışların bir türlü farkına varamadılar. O yanlışlar Denizli maçında da devam etti. İlginç olan şu ki, hakem de çok iyi yönetince söylenecek söz kalmadı. Fenerbahçe bazı çıplak gerçeklerle karşı karşıya kaldı. Zaman zaman haksızlığa uğradıklarını ben de kabul ediyorum ama onlar her hatayı Ulusoy'a mal ettiler. Eli belinde dolaşmaya başlayan Tuncay ve Tümer'i herkes görürken göremeyen Zico da Ulusoycu mu o zaman!

F.Bahçe'de iş Zico'ya bağlı

Soruya gelince, derbiye doğru Fenerbahçe'de her şey teknik adama bağlıdır. Ben psikolojisini falan da bir tarafa bıraktım. Geriye doğru düşünelim. Her iki Beşiktaş maçında futbolcular elinden geleni bir yere kadar yapıyor ama kenardaki teknik adam müdahale etmesi gereken yerde edemeyince, futbolcunun gücünün bittiği yerde Zico devreye giremeyince takımın da yapacağı bir şey kalmıyor. Dolayısıyla iş tamamen Zico'ya bağlı. Zico'dan hayır gelmeyince sanıyorum Fenerbahçeli futbolcular kendi içlerinde bir düzenlemeyle Beşiktaş maçına çıkacak.

- Yani bir devrim filan mı olacak?

Gürkan Kubilay-
Öyle olacak. Başka çaresi yok çünkü. Medya karıştığı zaman herkes bozuluyor. Kenardan yardım gelmediğini gördükleri için Fenerbahçeli futbolcular rakiplerinin de oyun yapılarını bildikleri için biraz içerden bir şey yapacaklar diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem.

Selçuk Yula- F.Bahçe kenar yönetiminin özellikle son haftalardaki başarısızlığı ortada. Kaybedilen puanlarda büyük payları var. En son Denizli maçında Zico'nun en büyük hatası yorgun ve yıpranmış takımda hiç değişikliğe gitmemesi. Zaten bunu yapmış olsa 2-0'a gelen maç 3-0, 4-0 olur. Ama adam değiştirmelerde Zico'nun hatalarını gözlemlemekteyiz. Fenerbahçe'nin bu maça nasıl hazırlanacağı çok önemli. Kupadan elendikten sonra Denizlispor'a inanılmaz şekilde kaybedilen puanla beraber moral- motivasyonda büyük düşüş yaşanıyor. Şu anda futbolcuların yapacağı tek şey, Samandıra'ya kapanmak ve (bu sene için) bundan önce oynadıkları bütün maçları unutmak. Çünkü 30 puan kaybedilmiş. Önlerinde yeni bir sayfa açılacak. Hâlâ iki puan öndeler. Teknik kadro ve menajer Volkan Ballı'nın sürekli bu konuyu futbolculara işlemeleri gerekiyor. Her şeyi unutacaklar; tek unutmayacakları olay en son Beşiktaş maçının ikinci devresindeki oyunları. Aynı futbolcular, aynı kadro o oyunu tekrarlarsa Fenerbahçe, İnönü'den galibiyetle dönebilir.

Bol gollü bir derbi olacak

Gürkan Kubilay-
F.Bahçe'nin kadrosu daha iyi. Ben bu maçta galibiyete daha yakın olduğunu düşünüyorum. Dezavantajı ise Zico. Saha içinde doğru müdahaleler yaparsa, ki bunu yapamıyor, F.Bahçe kazanır. Gollü bir maç olacağını sanıyorum. Bu maçı kaybeden moral olarak da çöker. Beraberlik halinde F.Bahçe şampiyon olur.
Turgay Demir- Beraberlik halinde F.Bahçe şampiyon olur fikrine kesinlikle katılmıyorum. O taktirde Beşiktaş şampiyon olamazsa G.Saray olur. Bu maçı kim kaybederse üçüncü olur.
İlker Ateş- Aynen katılıyorum, kaybeden üçüncü olur. Tigana'ya rağmen benim favorim Beşiktaş. Gollü bir maç olacağını düşünüyorum.



KONUYLA İLİŞKİLİ DİĞER YAZILAR
Yenilen UEFA'ya
2009 finali tehlikede
Saha içinde kavgalar normaldir
Kazanmak şart
Yıldırım atasın
Rico orada olmamalıydı

Kalbim boş
Kader maçımız
Transfer startı
Suçlu Yıldırım
 
İmzayı atmış!
Başkan Yıldırım' ın, İspanyol...
Sakatlık bahane evi bile...
Sezon başından bu yana, dönem...
Suç yönetimin
"Galatasaray, FIFA' ya başvurarak,...
Jübile teklifini kabul...
Bu sezon G.Saray formasına...
Kartal' ın hücumbotu...
* Top ayağına değdiğinde bir...
Galibiyete 2 trilyon!
Beşiktaşlı futbolcular, F.Bahçe...

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu