ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Kapılar

Beşiktaş, Trabzon'da 90 dakika ezik oynadı. Maç boyu pozisyon yedi. İkinci yarının başında Ernst bir kapıyı açtı, Beşiktaş o kapıya yığıldı. Beşiktaş için, futbol adına hiçbir şey olmaması, 3 puanın çok şey olmasına engel değildi. Siyah-beyazlılar gecenin sonunda ikinci kapıyı açtığında... Lige yeniden giriş yaptıklarını fark ettiler.

***

Oysa ligin ilk haftalarında "morgun kapısı" açılmıştı sanki. Öldü sanılan Beşiktaş, yaşadığını çağrıştıran sonuçlarla, şimdi üst kapıları çalıyor. Fenerbahçe'nin kışkırtan krallığına, Galatasaray'ın abartılı duruşuna itiraz hakkını kullanarak. "Aç kapıyı lig, Beşiktaş geldi!"

***

Trabzonspor'a gelince... Her kapının bir anahtarlık işi vardır. Eğer anahtarın doğruysa tabii. Broos'un maç sonundaki yorumu, aslında kendi suratına çarpmış. "Beşiktaş 80 dakika pozisyon bulamadı." Biz de kendisine sorarız! "Siz de 12 maçtır bir forvet oyuncusu bulamadınız!" Rakip kalecilerin Trabzon'da kahraman olduğu geceler, Umut Bulut ve Gökhan Ünal gibi santrforların eseridir. Böylesine kötü gününde yakalanan Beşiktaş'ı yenemiyorsan, meselenin sırrını kendi içinde arayacaksın. Beşiktaş kapısında değil. Hayal tamircisi olmakla, Trabzonspor'a teknik patron olmak arasında sıkışanlar için, çıkış yapıları hizmettedir.

***

Diyarbakır'da, "Galatasaray" denince, bütün kapılar açılıyor. Buna rağmen, tribünlerdeki derin boşluklar şaşırtıcı geldi. "Herhalde" dedim, "Diyarbakır taraftarının bir kısmı, ligden çekildi!"

***

Galatasaray, Diyarbakır'da sadece ismiyle kazandı. Yenilen gol, Mendoza adlı, 31 yaşındaki Perulu gencin (!), Galatasaraylı ihtiyarlar arasından zıpkın gibi geçiş töreniydi. Galatasaray'ın defansı içler acısı zaten. Servet ve Gökhan Zan, anahtarı paspasın altına koyup, üstelik sır tutamayan iki "ağır gardiyan!" Hakan Balta'nın milli takımda oynamasına hep şaşırmışımdır. Galatasaray'da oynamasına da... Bazı futbolcuların kapıları, doğuştan talih denizine açıktır. Anahtarı üzerinde. Bu sezon Sabri'deki gelişimi izliyorum. Hele çenesine hakim olduğunda, başka biri oluyor. Futbolcular büyüdükçe, yollar kısalır. Diyarbakır'da kazanmanın anahtar ismiydi Sabri.

***

Ülkenin kaleci sorunu var. Galatasaray, Trabzon, Kayseri, Sivas, kapılarını yabancılara emanet etti de, o yabancıların kaleci duruşu bile yok. Galatasaray'da Ufuk bekliyor. Trabzon'da Onur. Fenerbahçe'de Mert. Ve birçok yerli genç, yabancılardan daha çok hak ediyor, büyük takımları. Kötü kaleciler kadar, rakibe kur yapan başka bir gerçek yoktur. O yüzdendir ki, kapısını iyi kapatmayanların, hırsızdan şikayet etmeye de hakkı yoktur.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Namık Sevik ruhu   / 07-11-2009
 Özgener istifa   / 05-11-2009
 Camdan köprü   / 03-11-2009
 Oyunun parçaları   / 30-10-2009
 Aşkın formaları   / 27-10-2009
 Ezeli delikanlılar   / 24-10-2009
 Deformasyon   / 20-10-2009
 Terim'den geriye   / 16-10-2009
 Görüşmek üzere   / 13-10-2009
 Hey sizler! (2)   / 09-10-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
12.HAFTA
Sivas 2 Kayseri 4
Manisaspor 0 Gaziantep 3
İ.B.B. Spor 1 Antalya 0
Eskişehir 2 Denizli 0
Ankaragücü 2 Kasımpaşa 2
Fenerbahçe 3 Ankaraspor 0
Trabzon 0 Beşiktaş 2
Diyarbakırspor 1 Galatasaray 2
Bursa 1 G.Birliği 2
13.HAFTA
Denizli Antalya
Galatasaray Manisaspor
Beşiktaş Fenerbahçe
Kasımpaşa Trabzon
Eskişehir Ankaragücü
G.Birliği İ.B.B. Spor
Kayseri Diyarbakırspor
Ankaraspor Sivas
Gaziantep Bursa
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital