ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ IDDAA
Özgener istifa

Aşağıda yorumladığım haberin, ince detayları Habertürk Gazetesi'ne aittir. Onların gazetecilik haklarını ve emeklerini yemeyelim.

***

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Ercan Saatçi ve medyanın önde gelen simalarıyla birlikte bir balıkçıda yemekte. Öncelikle sormak gerekir. "Siz hangi sıfatla ordasınız Mahmut Bey?" diye. Cevaplar sorulardan utanır ya, beyefendi cevap bile veremez. Masanın donatıldığı sırada, masadaki şahıslardan biri (Adı Haldun Üstünel'de saklı), Galatasaray Futbol Şubesi Sorumlusu Haldun Üstünel'e telefon açıyor. "Bu meseleyi kapat" diyor. Mesele dediği, Galatasaray camiasına edilen sinkaflı sözler.

***

O sırada kıvırcık salatasını çatalına doluyor Mahmut Özgener! Haldun Üstünel, "Biz her zaman Galatasaray camiasının haklarını savunmak zorundayız. Meseleyi kapatamayız" diyor. Kulağı telefonda olsa da, gözü masada Mahmut Özgener'in... "Bu salatanın, yağı eksik" diyor garsona. Garson getiriyor, bol yağ döküyor salataya. Belli ki yağı çok seven bir federasyon başkanımız var. Masadaki telefon konuşması hararetli bir hâl alıyor. Kaset uzmanı beyefendi, Haldun Üstünel'e de meydan okuyor. "Elimizde senin ve bazı yöneticilerin görüntüleri var. Bunları yayınlar, sizi insan içine çıkamaz hale getiririz."

***

O sırada karides getiriyor garson. Böyle bir tehdit karşısında, masadan hemen kalkıp gitmesi gereken Mahmut Özgener, iki karidesi bir çatala sığdırıyor. Ağzında lokma varken pek konuşmaz. Aynı anda Haldun Üstünel karşı telefondan şantajcıya haykırıyor . "Yayınlamazsanız şerefsizsiniz!" Çat diye telefonu kapatıyor.

***

Mahmut Özgener hâlâ yiyor. Türk futbolunu yiyenlerin ülkesinde, Mahmut Özgener'in, sadece karides yediğini mi sanıyorsunuz? Hak da yiyor. Hakemlerin konuşma yasağı var, ama sadece Hürriyet Gazetesi'ne konuşuyor. Niye? Mahmut Özgener istediği için. Niye? Mahmut Özgener'den "Şu Ercan'a bir destek ol Mahmut" diye rica edildiği için... Futbol Federasyonu Başkanı değil de Ercan Saatçi'ye destek olmanın federasyon başkanı sanki.

***

Bu meseleyi kimse hafife almasın. Medyayla yenilen kişisel yemeklerde, Federasyon Başkanlığı ağır yara alır. Böyle birinin hâlâ o koltukta oturmasıyla da futbolumuz yara alır. Mahmut Özgener, yarından tezi yok, o koltuğu bırakmalıdır. Çünkü tarafsız değildir, güvenilir hiç değildir.

***

O gece hesabı kim ödedi biliyor musunuz? Sizler, bizler! Türk futbolu. Ve ödeyeceğimiz daha çok şey var.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Camdan köprü   / 03-11-2009
 Oyunun parçaları   / 30-10-2009
 Aşkın formaları   / 27-10-2009
 Ezeli delikanlılar   / 24-10-2009
 Deformasyon   / 20-10-2009
 Terim'den geriye   / 16-10-2009
 Görüşmek üzere   / 13-10-2009
 Hey sizler! (2)   / 09-10-2009
 Estetik cenneti   / 06-10-2009
 Mors alfabesi   / 03-10-2009
 
 

 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
11.HAFTA
Galatasaray 2 Sivas 0
Kayseri 1 Fenerbahçe 1
Kasımpaşa 1 Eskişehir 1
Antalya 1 Bursa 1
G.Birliği 0 Manisaspor 2
Gaziantep 2 Diyarbakırspor 1
Denizli 0 İ.B.B. Spor 1
Ankaraspor 0 Trabzon 3
Beşiktaş 1 Ankaragücü 0
12.HAFTA
Sivas Kayseri
Manisaspor Gaziantep
İ.B.B. Spor Antalya
Eskişehir Denizli
Ankaragücü Kasımpaşa
Fenerbahçe Ankaraspor
Trabzon Beşiktaş
Diyarbakırspor Galatasaray
Bursa G.Birliği
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital