ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Yan etkiler

Transferin başrolünü sadece şapka giydirdiği için Mehmet Topuz'a teslim eden Fenerbahçe, bazı yanlışların değerini anlayacak. Tıpkı geçen yıllarda olduğu gibi.

***

Mehmet Topuz gibi birine, yılda 2.3 milyon euro'yu sebil eden ve bonservisine 10.5 milyon euro veren Fenerbahçe, Volkan Demirel'den bunları esirgiyor. Niye? Kendi değerinin karşılığını isteyecek duruşu sergilediği için mi? Yoksa, inat imparatorluğu gücünü göstersin diye mi? Daum, "Volkan giderse 24 saatte kaleci getiririm" diyorsa, getirir. Ama Volkan'ın gidişi, Fenerbahçe'den çok şeyler götürür.

***

Sezonun en değerli transferi, Bilica'nın Fenerbahçe'ye attığı imza. Görkemli bir imza törenine nasip olmadı ama sezon başındaki gösteriler önemsiz ayrıntılardır. Bilica sezonun başyapıtı olur.

***

Beşiktaş, Geneo'lı Ferrari'ye takıldı. Adamın adı görkemli, ayrıca İtalyan. Televizyonda izlenip, transfer listesine konuluyorsa, sevgilisinin isteklerini de hesaba katmak zorundasınız. Kadın, ülkemizde sunuculuk istemiş de, transfer yan yatmış. Beşiktaşlı yöneticilerin, Ferrrari'yi tanımadıkları kadar, kadın Türkiye'yi tanımış. O da biliyor ki, bizdeki sunuculardan artısı vardır. Kadının pazarlıkçı olması bu durumu değiştirmez. Durumunu değiştirmesi gereken, futbolcuyu televizyonda tanıyıp transfer etmek isteyen yöneticiliktir.

***

Galatasaray, stadını devlete yaptırırken, fahiş transferlerle liglerimizin en pahalı takımı olmayı sürdürüyor. Keita'ya görkemli bir ücret. Lincoln defterden silindi. Peki, Lincoln'ün alacaklarını defterden silecek sistem ne olacak? Böyle adamlarla sözleşme yaparken, vermedikleri sadece kulübün anahtarı kalıyor. Lincoln'un sportif ahlaksızlığı; onu sık sık affeden yöneticiliğin eseridir. Birini transfer ederken, kişiliğin hiçbir anlamı yok. Adı yetiyor, milyon euro'ları götürmeye.

***

Sivasspor resmi sitesinden açıklama yapıyor. "PSV Eindhoven'dan Mbemba ile anlaştık." Takvim gazetesinden Onur Özkan, Bülent Uygun'u arıyor. "Hocam siz bu futbolcuyu izlediniz mi?" Bülent Uygun'un cevabı ilginç. "Evet, bizzat PSV'de kendim izledim." Sivasspor'un anlaştığı Mbemba, Hollanda İkinci Ligi'nden FC Eindhoven'ın sıradan bir oyuncusu.

***

Hesapsız ve habersiz transferde bu sezon bir devrim yaşanıyor. Tersine devrim! Rakamlar, küresel krizi de, ülkemizdeki sefaleti de parmağının ucunda oynatıyor. Oysa Avrupa'da gerçekler acımasızlığıyla sürüyor. Çünkü hesaplar kontrol altında. Glasgow Rangers takımı, bilançoyu pozitif çıkarmak için bütün oyuncularını satışa çıkardı. Devlet politikasıyla beslenmeyen ülkelerde bunlar olağan. Oysa bizim ülkemizde kulüplerin stadını devlet yapıyor. Vergi borçlarını hükümetler silip atıyor.

***

Böylesine tutarsız ve hesapsız transferin yan etkilerini, sezon başlayınca göreceksiniz. Eğer gönül verdiğiniz takımların kör aşıkları değilseniz!






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hayal satan adam (22)   / 05-07-2009
 Küçük adamlar!   / 03-07-2009
 Gençlik ateşi   / 30-06-2009
 Hayal satan adam (21)   / 28-06-2009
 Hey gidi günler   / 26-06-2009
 Yakılan orman   / 23-06-2009
 Hayal satan adam (20)   / 21-06-2009
 Kuş mu, deve mi?   / 19-06-2009
 Şehvet ve intikam   / 16-06-2009
 Hayal satan adam (19)   / 14-06-2009
 
 
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
1.HAFTA
Gaziantep Galatasaray
Manisaspor Eskişehir
Diyarbakırspor Ankaragücü
Sivas Trabzon
Denizli Fenerbahçe
Bursa Kasımpaşa
G.Birliği Kayseri
İ.B.B. Spor Beşiktaş
Antalya Ankaraspor
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital