ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Ferguson bıkmış

_Guardiola'lı Barcelona, tecrübesiyle bilinen Ferguson'lu Manchester'ı mağlup edip sezonu 3 kupa ile kapattı. Ertuğrul Sağlam'a "Genç" diyoruz ama öteki taraftan 38 yaşındaki Guardiola, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanıyor.
İspanya'da olmadığım için 'şartlar nedir' bilemiyorum. Mustafa Denizli de Galatasaray'a ilk geldiğinde çok gençti. Bu bir yapı meselesi. Derwall'ın asistanı olarak ve "Bu adam bu işi yapar" dediği bir teknik adam olarak oraya geldi ve arkasında Alp Yalman gibi bir kale vardı. "Biz sana güvendik. Hadi" dediği zaman Mustafa Denizli işini yaptı.
Kendi güveni olmayan Yıldırım Demirören'e mi güvenecekti Ertuğrul Sağlam? Bir yandan "Ertuğrul hoca gitme" diye yalvarıyor, öteki yandan Lucescu ile telefonlarla görüşüyor, "Buraya gel" diye davet ediyor. Bu Yıldırım'a güvenecek de Ertuğrul kalacak! "Erken" derken o... Beşiktaş'a geldiğinde Yıldırım Demirören'e rağmen Beşiktaş'ta kalabilecek bir adam olmalıydı. Ama Beşiktaş'ın sağlam bir başkanı olur, 'Ben senin arkandayım' der; Faruk Süren'in, Fatih Terim'in arkasında olduğu gibi. O ayrı. Fatih Terim geldiğinin 4. haftasında Fenerbahçe'den 4 yedi. Normalde kovulurdu. Ama Faruk Süren arkasında durdu Fatih Terim'in. Durduğu için de o Galatasaray, Avrupa Şampiyonu oldu. Fatih Terim tarihe geçti. Beşiktaş'ta böyle bir şey yok. Onun için çok güçlü olarak geleceksin. Real Madrid ile şampiyonluklar yaşamış Del Bosque'nin arkasında duramayan Yıldırım Demirören'e güvenip Beşiktaş'a gelinmez. Gelirken kendine güveneceksin. Kendine güvenmek için portföyün daha yeterince dolu değil. 'Kayseri'de şunu yaptı, Bursa'da bunu yaptı, öte yanda bunu yaptı' denilebilmeli.

_Barcelona'nın başarısıyla ilgili görüşünüz nedir?
Barcelona'nın başarısı kadar Manchester United'ın da başarısızlığı. Mücadele bile edemediler. Ama Manchester United artık çok standart bir futbol oynuyor. Yaratıcılığı yok.

_Her şeyi Ronaldo'ya bağlamışlar.
Cristiano Ronaldo benim için makbul futbolcu değil. Benim için büyük futbolcu değil. Ona bağlıyorsan takımın kaderini yanlış. Bir takımın bir yaratıcılığı olmalı böyle maçlarda. Manchester United'ın oynadığı futbol bana bir zevk vermiyor. Bu sene 'Aman Manchester United'ın maçı var, seyredeyim' duygusuna hiç kapılmadım. Alex Ferguson da sanki bıkmış ve yorulmuş gibi. Ben olsam Ferguson'un yerinde kulüp direktörlüğüne geçerim. Ferguson'un kazanmadığı başarı kalmamış. Onu ne heyecanlandırır ki!.. Onun için sen futbol direktörü olursun, oraya genç, heyecanlı, hırslı biri gelir ve yeni bir başlangıç olur.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Kötünün iyisi   / 02-06-2009
 Kötüye gider   / 27-05-2009
 Korkak Denizli   / 26-05-2009
 Ligi Allah korudu   / 20-05-2009
 Beşiktaş avantajlı   / 19-05-2009
 Barışmaları zor   / 14-05-2009
 Son sprinti yok   / 13-05-2009
 Tersine dönebilir   / 12-05-2009
 Polat seyretti   / 06-05-2009
 Fener teşvik almış!   / 05-05-2009
 
 
Sokaklar boştu
Ferguson bıkmış
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
34.HAFTA
Hacettepe 0 Kocaeli 4
İ.B.B. Spor 0 Bursa 1
Trabzon 1 Fenerbahçe 2
Konya 3 Ankaraspor 0
Antalya 1 Ankaragücü 0
G.Birliği 0 Kayseri 4
Gaziantep 1 Eskişehir 1
Galatasaray 2 Sivas 1
Denizli 1 Beşiktaş 2
 
Turkuvaz Yayın Sabah Forbes ATV ŞamdanFotomaç Transport DergiTakvim Gazetesi Auto Moto SportYeni Asır Cosmopolitan Para Dergi Global Enerji House Beautiful Bazaar Esquire Yeni Aktüel Bebeğim ve Biz Oto Haber Sinema Dergisi Homeİşte İnsan Cosmo GirlSofraCosmopolitan Bride Sabah Emlak ATV AvrupaSabah Avrupa Turkuvaz Kitap

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital