ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Canı isterse oynuyor

-G.Saray'ın bütün oyunu sahadaki oyuncuların o günkü ruh haline, o günkü havasına bağlı

-"Bordeaux'yu yenebilirler ama gelip burada Kasımpaşa'ya yenilebilirler" dedim, öyle oldu

_Galatasaray ilk yarının sonlarında arka arkaya galibiyetler elde etti. UEFA Kupası'nda Benfica, Hertha Berlin, Olympiakos'u mağlup etti. İkinci yarıdaki bu büyük düşüşün sebebi sadece Skibbe mi?
Türkiye'de futbol çok kötü oynanıyor. Dışarıda da iyi oynanmıyor ve Galatasaray'ın elinde de çok iyi bir kadro var. Galatasaray'ın elinde çok iyi bir kadro var. Bu ne biliyor musun? Galatasaray zar atıyor ama Galatasaray'ın zarı civalı. Düşeş gelme ihtimali yüksek. Öyle bir zar var Galatasaray'da. Onun için düşeşi bol atıyor. Tamamen futbolcuların o günkü ruh haline, o günkü temposuna, o günkü havasına bağlı. Kenarla herhangi bir alakası yok. Onun için ne dedim ben Bordeaux maçı öncesi; "Bordeaux'yu yenebilirler orada Bordeaux'yu yenip gelip burada Kasımpaşa'ya yenilebilirler" dedim. Kasımpaşa ikinci ligin lideri, Kocaeli de birinci ligin sonuncusu. İkisi aynı aşağı yukarı. Aynen olmadı mı dediklerim!.. Bordeaux'yu orada benzetiyorlardı, burada 5 yediler. Neden? Çünkü orada oynuyor adamlar, burada oynamıyorlar. Tersi olsa Bordeaux'dan 5 yiyip, Kocaeli'ne 5 atabilirlerdi. Onun için Galatasaray'ın bütün oyunu sahadaki oyuncuların o günkü hallerine, isteklerine bağlı.

KANATLAR ÇÖKTÜ
Adamın dünyadan haberi yok. Birinci devre bitmiş, Galatasaray 2-1 mağlup. Çıkardığı oyuncuya bakar mısın: Ümit Karan. Çıkardığı iki santrfordan ikisi de bir şey yapmıyorlar aslında. Ama Ümit Karan çırpınıyor bir şeyler yapmak için. Sağa koşuyor, sola koşuyor, orta yapıyor. Pas veriyor, asist yapıyor. Nonda önünden geçen topa ayağını uzatmıyor. Nonda çünkü tam ayağına ya da kafasına atılırsa oynayan bir adam. Herhangi bir atak yaptığı, herhangi bir hamle yaptığı görülmemiş, duran Nonda'yı oyunda tutuyor, koşan Nonda'yı çıkarıyor. Ümit Karan birinci santrfordur ve tek başına santrfor oynayabilir, Nonda katiyen tek başına santrfor oynayamaz, Nonda ikinci santrfordur. İyi bir santrforun yanında, onun açtığı boşluklardan istifade ederek vuran adamdır. Bunu farkında değil adam. Ayrıca 3-5-2 oynatıyor Galatasaray'ı. Galatasaray'ın en büyük silahı kanat akınları. Kanat akınlarını nasıl yapıyor? Soldan Arda'nın Hakan Balta'yla ya da Ayhan'la ikili akınları tutulmaz oluyor. Karşı takım kim olursa olsun. Sağda da Arda ya da Kewell'ın Sabri ya da Barış ile ikili akınları tutulmaz oluyor. Maçta Kewell da tek başına oynadı, Arda da tek başına oynadı. Tek başına oynadıklarında bunların verimleri düşüyor. 3-5-2 oynadığında böyle oluyor. Arkaları da boş kalıyor. Adam savunma mı yapacak, hücum mu yapacak onu farkında değil! Yani 3-5-2 intihar Galatasaray için. Hem savunmayı öldüren bir intihar, hem de hücum gücünün kanat akınlarını neredeyse yüzde 75'ini yok eden bir intihar. 3-5-2 ile çıkıyor sahaya!.. Böyle bir şaşkın bir teknik direktör olabilir mi? Ama bu şaşkının, şaşkın olduğu birinci maçtan belli.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Devrim şart   / 18-02-2009
 Yıldırım yapmazdı    / 17-02-2009
 Pes Mustafa Hoca   / 11-02-2009
 Altaylı değilmiş   / 10-02-2009
 Polat daha ne bekliyor   / 03-12-2008
 Vize Denizli'den   / 02-12-2008
 G.Saray'ı bırakırım   / 26-11-2008
 Özgener'i bitirecek   / 25-11-2008
 Tüccar hocalar   / 20-11-2008
 Yenmeme taktiği!   / 19-11-2008
 
 
Skibbe'nin suçu yok
Canı isterse oynuyor
Gördüler ve çalmadılar
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
21.HAFTA
Gaziantep 0 Beşiktaş 3
Kayseri 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 1 Ankaragücü 2
Konya 2 Antalya 0
Trabzon 0 Denizli 2
G.Birliği 1 Fenerbahçe 0
Hacettepe 3 Ankaraspor 1
Sivas 1 Eskişehir 0
Galatasaray 2 Kocaeli 5
22.HAFTA
Beşiktaş İ.B.B. Spor Cuma 20:00
Denizli Gaziantep Cumartesi 13:30
Ankaraspor G.Birliği Cumartesi 13:30
Eskişehir Kayseri Cumartesi 13:30
Fenerbahçe Sivas Cumartesi 19:00
Ankaragücü Hacettepe Pazar 13:30
Bursa Kocaeli Pazar 13:30
Antalya Trabzon Pazar 15:15
Konya Galatasaray Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital