Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hangisi Avrupa'da oynar!

Chelsea maçlarında, Fenerbahçe yabancılarından ne fayda gördü? Hangi yabancısı vazgeçilmezdi?
Maldonado, Kezman gibi 10 tane daha olsa ne olacak? Önce 6 tane süper oyuncu bulsunlar

Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elenmesinin nedenleri arasında yabancı sınırlaması da gösteriliyor. Bir taraf yabancı sayısının artması için bastırırken, diğer taraf yerli kadrosu ile mücadele ediyor ve başarılı da oluyor. Bu çelişki ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

Fenerbahçe ne dediğini bilmiyor. Fenerbahçe oynattığı yabancıların hangisinin faydasını gördü Chelsea maçlarında; bana bir saysınlar bakalım!.. Bir saysınlar. Hangi yabancıları vazgeçilmez. Dilimde tüy bitti söylemekten: 'En iyisi Aurelio olan takım iyi takım değildir.' Fenerbahçe'nin en iyi yabancısı Aurelio; o da Türk oldu zaten. Maldonado gibi 10 tane alsan ne olacak, almasan ne olacak? Kezman gibi 10 tane daha olsa elinde ne olacak? İşte Alex...
Kimi oynatıyor da 'Bunlar gibi 3 tane daha alsak biz de Chelsea gibi oluruz' desin. Evvela sana verilen 6 kişilik kontenjanı harika kullanırsın, 6 tane süper adamın olur, 'Vay be 2 tane daha alsak biz de Chelsea olurduk' dersin. Hayır, Fenerbahçe'nin yabancılarından bir tanesini Chelsea'de oynatın bana bakalım. Roberto Carlos dahil. Bir tanesini Chelsea'de oynatın.

BİR TANE SAYIN
O zaman senin ne hakkın var Chelsea'yi yenmeye, geçmeye... Ne hakkın var 'Benim de Chelsea gibi 21 yabancım olsun' demeye!.. Olsun... İsimle yabancı olunuyorsa olsun. Aurelio'nun adı Mehmet'se Ali Bilgin'in adını da çevirsinler Zico yapsınlar. O da yabancı olsun. Böyle bir şey olur mu? Türkiye'deki yabancılar arasından Avrupa takımlarında oynayabilecek olanları bana bir sayın!.. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray'ın yabancılarından hangileri Arsenal'de oynar, Manchester United'da oynar, Liverpool'da oynar, Chelsea'de oynar. Şampiyonlar Ligi'nin 4 yarı finalisti bunlar. Dünyanın en çok yabancı oynatan takımları. 4 takım da İngiliz Milli Takımı'nda oynama hakkına sahip 6 adam var. İngiliz pasaportu taşıyan 6 kişi var. Peki bendeki yabancıların hangisi bu takımlarda oynar? Söyleyin bakalım da ben diyeyim ki Vay be Beşiktaş iyi yabancı getirmiş. Galatasaray iyi yabancı getirmiş, Fenerbahçe iyi yabancı getirmiş.' 10 tane Maldonado daha alsan ne olacak? 8 tane daha Vederson'un olsa ne olacak? Ne işe yarayacak? Geçiniz. Bunlar laf-ü güzaf. Bunlar palavra. Senin elinde Ali, Kemal ve Selçuk varken Maldonado'yu alıyorsan eğer demek ki transfer nasıl yapılır bilmiyorsun, senin medyan da medya nasıl olunur onu bilmiyor!.. Ankaraspor, top Maldonado'ya geldiğinde rahatlıyordu. Topun hücuma sokulmayacağını biliyordu çünkü. Bu adam Fenerbahçe'de oynuyor. İleriye top atmayı düşünmeyen bir adam Fenerbahçe'de oynuyor. Adamın sözlüğünde ileri top atmak yok ve Fenerbahçe'nin orta sahasında oynuyor. Ara transferde ihtiyaca binaen alınmış. Kim aldıysa, niye aldıysa, nasıl aldıysa bana bir anlatsın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico aldandı   / 15-04-2008
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008


 
Sezgin devam etsin!
Büyük para dönüyor
Hangisi Avrupa'da oynar!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Müthiş teklif
Fenerbahçe' nin gelecek sezon...
Van Gaal' den mesaj:...
"Henüz AZ Alkmaar ile ipleri...
Kadlec' e onay
Ertuğrul Sağlam' ın geçen hafta...
Önce Giray
Bordo-mavili yönetim Giray için...